.

.

 

.

Komt het tot een fusie tussen ZBC en Sportclub Zweeloo?

Dat is de vraag die de leden van beide verenigingen de komende maanden moeten beantwoorden. De eerste stap is in ieder geval genomen. Er komt een enquête onder de leden van beide verenigingen om het draagvlak voor een fusie in beeld te brengen. Met dit voorstel van de stuurgroep konden afgelopen woensdag de bijzondere ledenvergaderingen van ZBC en Sportclub Zweeloo instemmen. De enquête zal vóór 1 juni worden gehouden.

Het doel van de stuurgroep is in ieder geval helder: één vereniging met één standaardteam. Zowel het eerste als tweede elftal zullen, conform de regels van de KNVB, op dezelfde dag spelen. De jeugd en de dames blijven in de plannen van de stuurgroep op de zaterdag.

Het heikele punt is ondertussen ook wel voor iedereen duidelijk: gaat het standaardteam op de zaterdag spelen of wordt het de zondag? Een keuze van sentiment versus redelijke argumenten, zo lezen we in de presentatie van de stuurgroep.

De uitkomsten van de enquête moeten dus duidelijkheid geven. En die uitkomsten moeten ook héél duidelijk zijn, zo werd door de stuurgroep benadrukt. Waarbij met name de keuze voor de speeldag doorslaggevend is. Wanneer hierover geen breed draagvlak ontstaat, dan stopt het fusieproces, was de boodschap van de stuurgroep aan de aanwezige leden.

In de algemene ledenvergaderingen van september 2011 worden de uitkomsten van de enquête gepresenteerd en zal de stuurgroep met een voorstel komen. Dat voorstel kan een voorstel tot doorgaan van de fusie werkzaamheden zijn, inclusief duidelijkheid over de speeldag van het standaardelftal of, bij onvoldoende draagvlak, een voorstel om het fusieproces maar te stoppen. Een uiterst belangrijke en beslissende vergadering dus. Feitelijk is het dan een kwestie van doorgaan of stoppen.

In april 2012 zal de stuurgroep uiteindelijk aan de algemene ledenvergaderingen van ZBC en Sportclub Zweeloo een compleet fusievoorstel voorleggen. Eerst dan wordt door de leden van beide verenigingen het definitieve besluit genomen over de vraag: ja of nee een nieuwe (fusie)vereniging. In het seizoen 2012-2013 kan de eventuele nieuwe vereniging dan voor het eerst sportief haar opwachting in het noordelijke voetbalwalhalla maken.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel