.

.

 

.

'Gratis-zwemmen-actie' Centrum Jeugd en Gezin groot succes

EMMEN/COEVORDEN-  Ruim 1.500 kinderen en hun ouders in de gemeenten Emmen en Coevorden hebben al gebruik gemaakt van de 'gratis-zwemmen-actie' van het Centrum voor Jeugd en Gezin. De actie is onderdeel van de campagne van het Centrum voor Jeugd en  Gezin waarmee zij meer bekendheid willen voor het Centrum voor Jeugd en Gezin en haar  dienstverlening.

 

Alle basisschoolleerlingen in de gemeenten Emmen en Coevorden ontvingen begin april een informatiemailing van het Centrum voor Jeugd en Gezin met daaraan gekoppeld een gratis vrijkaartje voor een gezinsactiviteit: gratis zwemmen in een van de gemeentelijke zwembaden of een bezoek aan een thuiswedstrijd van FC Emmen. Reeds 1500 kinderen gingen samen met hun ouder[s] naar het zwembad, 180 kinderen gingen naar een thuiswedstrijd van FC Emmen.

 

Aprilmaand was campagnemaand voor het Centrum voor Jeugd en Gezin. Met de campagne willen de Centra voor Jeugd en Gezin ouders laten weten dat zij bij hen terecht kunnen voor hulp bij opvoeden en opgroeien van hun kind(eren). Naast de mailing aan alle basisschoolleerlingen verspreidde de organisatie via consultatiebureaus en peuterspeelzalen een mailing onder ouders van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, plaatste het kaartenmolens met handige tips bij onder andere huisartsen, basisscholen, kinderdagverblijven en consultatiebureaus en hingen er in de gemeente Emmen posters in bushokjes.

 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin biedt hulp bij opvoeden en opgroeien en is een gemeentelijke samenwerking van GGD Drenthe, Icare, Bureau Jeugdzorg, de gemeente en de lokale maatschappelijk werk- en welzijnsorganisaties. Door deze samenwerking heeft het Centrum voor Jeugd en Gezin een spilfunctie gekregen in de opvoed- en opgroeiondersteuning en expertise in huis over opvoeden en opgroeien. Kinderen, jongeren, ouders en professionals kunnen daar gebruik van maken. Iedere gemeente in Nederland is verlicht om voor eind 2011 een Centrum voor Jeugd en Gezin in te richten.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel