Artikel
Zweelermarkt-commissie zoekt versterking

De Zweelermarkt is na veertig jaar stevig in de dorpsgemeenschap geworteld. De jaarmarkt op de brink van Oud-Aalden is populair in de zes Zweeler dorpen en brengt veel van zijn inwoners op de been. Een evenement dat niet ophoudt met de zeskamp, marktkramen, de draaimolen en de botsautootjes. Er is veel meer vertier. Het is ook een perfect ontmoetingspunt voor bevolking, toeristen en andere geïnteresseerden. Van maandag 25 juli tot en met woensdag 27 juli staat de 40e editie op de rol. Tijd voor een terug- en vooruitblik. Dat doen we met Roelof Lanting en Harrie Boerma.

De Zweelermarkt is een evenement waar Roelof en Harrie al vele jaren als bestuursleden nauw aan zijn verbonden. “We hopen van harte dat we de Zweelermarkt in de huidige omvang kunnen behouden'”, zo benadrukken Roelof en Harrie. De afgelopen maanden is er een zoektocht geweest naar nieuwe bestuursleden en vrijwilligers. Vooralsnog vruchteloos. “Het blijkt steeds moeilijker om mensen aan je te binden. Iedereen heeft een drukke agenda, maar we zullen het wel gezamenlijk moeten doen. We luiden niet de noodklok, feit is wel dat we zitten te springen om nieuwe enthousiaste bestuursleden. Het draagvlak moet echt worden vergroot, want we mogen de Zweelermarkt niet verloren laten gaan!”

Eén van de vacante posten is die van voorzitter. Huidig preses Roelof Frensen zet dit jaar een punt achter zijn activiteiten. Hij is dan liefst veertig jaar actief geweest voor de Zweelermarkt. Een geweldige prestatie! “De opvolging van Roelof moet binnenkort geregeld worden. We hopen dat iemand het stokje wil overnemen.”

Over de opzet van de Zweelermarkt zijn Roelof Lanting en Harrie Boerma best positief gestemd. "Het is een krachttoer om ieder jaar weer met een aanvaardbaar programma op de proppen te komen, maar we zijn vol vertrouwen!’ Roelof en Harrie wijzen met enige trots naar het attractieve programma waar de Zweelermarkt-commissie in het lustrumjaar 2011 propaganda mee maakt. ‘Mooie sier maken we onder meer met een Tiroler Avond, die woensdagavond 27 juli te zien is in de feesttent." Aan publieke belangstelling tijdens de traditionele jaarmarkt is geen gebrek. Daar zijn mede de deelnemers aan de Drentse Rijwielvierdaagse verantwoordelijk voor. "Jaarlijks koersen er meer dan 6.000 fietsers over ons marktterrein. Dat zorgt voor een behoorlijke impuls en daar is onze programmering ook voor een groot deel op afgestemd."

Hebt u belangstelling voor e en bestuursfunctie of wilt u als vrijwilliger helpen bij de opbouw van het zeskamp- en marktterrein? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Roelof Lanting (tel. 0591 – 37 2114) of Harrie Boerma (tel. 0591-37 1703)

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Bibliotheken op dinsdag 24 september gesloten

Studiedag medewerkers. Op dinsdag 24 september 2019 gaan de medewerkers van de Drentse bibliotheken naar een gezamenlijke studiedag. De meeste bibliotheken zijn die dag ges...

vrijdag, 20 september 2019

Lees verder

Aan alles komt een eind:

Ook aan De Toorn van Thunaer. “En dat is wennen”. Het indrukwekkende Drentstalig muziek- en theaterspektakel De Toorn van Thunaer is definitief afgelopen. Zondagavond 8 september klonk tegen elf uur het...

dinsdag, 17 september 2019

Lees verder

Geslaagde schildersdag Zweeloo…

Onder deze naam werd ook dit jaar weer een ‘plein air’ schilderdag gehouden, georganiseerd door Tourist Info en Kunstenaarsdorp Zweeloo, op zaterdag 14 september. Vele superlatieven kunnen worden gebruikt om het suc...

dinsdag, 17 september 2019

Lees verder
Willekeurige foto