.

.

 

.

c.b.s “De Schutse” maakt zich op voor spetterend eeuwfeest

Op 1 oktober 2011 bestaat c.b.s. “De Schutse” honderd jaar. In het weekend van vrijdag

30 september en zaterdag 1 oktober viert de school, die in 1911 in Aalden op de hoek Aelderstraat/Kerkstraat haar start had, in 1957 verhuisde naar de Mr. Benninkstraat en nu al weer zo’n 12 jaar aan de Paardelandsdrift 9 is gevestigd, haar eerste eeuwfeest.

 

 

Het jubileumprogramma is zo goed als rond en de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Na het kinderfeest voor en door kinderen van de basisschool op vrijdag 30 september belooft zaterdag 1 oktober een waar hoogtepunt te worden met een reünie, een gezamenlijke soep- en broodmaaltijd en een groot jubileumfeest.

Met Gesienus Nederhoed en Fien Pronk-Hagenauw, respectievelijk voorzitter en secretaris van de jubileumcommissie, nemen we het jubileumprogramma even door. En het moet gezegd worden: aan enthousiasme voor het komend eeuwfeest ontbreekt het beiden niet.

Fien: “We hebben er inderdaad zin in. We hebben beide het feest van 25 jaar geleden meegemaakt, toen zo’n 650 mensen aanwezig waren. De sfeer op dat feest toen, de gezelligheid, het genieten, dat zijn onvergetelijke ervaringen die je meeneemt naar het komend jubileumfeest. De voortekenen zijn ook nu weer goed. We hebben al ruim 275 aanmeldingen voor de reünie binnen en daar zitten toch wel wat verrassende namen tussen.We hopen uiteindelijk op zo’n 450 aanmeldingen uit te komen. Als je de partners dan nog meerekent, dan is het duidelijk dat we ook nu weer een grote tent nodig hebben.”

De feestavond belooft een ouderwets gezellige avond te worden. Met tot half tien een soort van “bonte avond” programma, waarin in ieder geval Fokke Truin als het Boertie oet Aalden en het duo Herman Kuipers en Jan Katerberg te bewonderen zin. Vanaf half tien zal de band HELB uit Oosterhesselen de tent verder vermaken. Een programma voor elk wat wils derhalve.

De jubileumcommissie hoopt uiteraard dat er veel mensen op 30 september en/of 1 oktober naar het eeuwfeest in Aalden komen. Ze doet daarom een oproep aan alle oud-leerlingen, leerkrachten, bestuursleden, leden van de oudercommissies en MR en verder iedereen die betrokken zijn of zijn geweest bij het christelijk onderwijs in Aalden-Zweeloo, zich aan te melden voor het feest. Of wanneer men adressen of namen van bv. oud-klasgenoten heeft, geef het dan door aan de jubileumcommissie in de persoon van Fien Pronk-Hagenauw, telefoon 0591-371812 of via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel