Artikel
Zonnig openluchtconcert in Zweeloo

Muziekvereniging Crescendo uit Ruinen en muziekvereniging BOM uit Zweeloo haalden alles uit de kast om alle bezoekers met muziek in het hart weer huiswaarts te laten keren.

Voorzitter Karst Kuipers van BOM opende het concert. Een speciaal welkom was er voor erelid Henk Westerhof. Onder perfecte weersomstandigheden speelden afwisselend BOM, de Malletband met daarin een grote rol voor het instrument “de marimba”, de fanfare van Crescendo en de majorettes van Crescendo.

 

Een stemmig gekleed BOM (zwart met bordeauxkleurige accessoires) opende het concert met Arosa en Western Girl. De malletband liet Zweeloo swingen met Let me entertain you, La Cocaracha en Fiesta Cubana. Daarna werd het stokje overgedragen aan de dirigent van de fanfare van Crescendo. Hij bracht samen met zijn muzikanten afwisselend ingetogen stukken, alsmede swingende nummers als Mac Arthur Park. Daarin een hoofdrol voor de muzikant met de schuiftrombone.

 

De negen meisjes van de majorettes brachten een leuke show voor het publiek. Van een spannend nummer waarin de meisjes verkleed waren als heks tot een swingend nummer als “Blame it on te boogie” van Michael Jackson

Als afsluiting werden Hollandse hits als “Rood“ en “Als de morgen is gekomen” gespeeld door de orkesten samen. Na de sluiting door de voorzitter werd als toegift het altijd feestelijke “Celebration“ van Kool and the Gang door alle muzikanten gespeeld.

Dank is vooral verschuldigd aan de dirigenten Gert Webbink van BOM, Toine Weterings van fanfare Crescendo, Richard Gerringa van de malletband en Marrissa Benjamins van de majorettes. Natuurlijk ook aan alle mensen die meegewerkt hebben aan deze zeer geslaagde muzikale middag. Rest de voorzitter nog te vermelden dat BOM altijd muzikanten kan gebruiken. Van 10 tot 80 jaar, leeftijd speelt geen rol.

Samen muziek maken “het mooiste wat er is“, aldus een tevreden voorzitter Karst Kuipers.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Recordaantal bezoekers op 25e Folk Veur Volk

Een recordaantal folkliefhebbers verzamelde zich zaterdag in de Hof van Schepers voor de 25e editie van Folk Veur Volk. Voor het eerst kwamen er meer dan 1.100 bezoekers op het festiva...

dinsdag, 25 juni 2019

Lees verder

Spitten naar pareltjes uit archief gemeente Zweeloo

Henk Reinds, Fokko Kuipers, Ton van den Oever en Bea Kool zijn sinds vorig najaar bezig aan een monsterklus. De vier leden van de Historische Vereniging Zweeloo (HVZ) helpen de gem...

dinsdag, 18 juni 2019

Lees verder

Aftrap zomerprogrammering Weeshuisweide door Bert Visscher met Noordpoolorkest

Kom luisteren en dansen op 21 juni. ‘Organiseer activiteiten en evenementen op de Weeshuisweide’ werd vaak als idee genoemd in bijeenkomsten over de toekomst van de binnenstad van Coevorden. Zo’n moo...

zaterdag, 15 juni 2019

Lees verder
Willekeurige foto