Artikel
Zonnig openluchtconcert in Zweeloo

Muziekvereniging Crescendo uit Ruinen en muziekvereniging BOM uit Zweeloo haalden alles uit de kast om alle bezoekers met muziek in het hart weer huiswaarts te laten keren.

Voorzitter Karst Kuipers van BOM opende het concert. Een speciaal welkom was er voor erelid Henk Westerhof. Onder perfecte weersomstandigheden speelden afwisselend BOM, de Malletband met daarin een grote rol voor het instrument “de marimba”, de fanfare van Crescendo en de majorettes van Crescendo.

 

Een stemmig gekleed BOM (zwart met bordeauxkleurige accessoires) opende het concert met Arosa en Western Girl. De malletband liet Zweeloo swingen met Let me entertain you, La Cocaracha en Fiesta Cubana. Daarna werd het stokje overgedragen aan de dirigent van de fanfare van Crescendo. Hij bracht samen met zijn muzikanten afwisselend ingetogen stukken, alsmede swingende nummers als Mac Arthur Park. Daarin een hoofdrol voor de muzikant met de schuiftrombone.

 

De negen meisjes van de majorettes brachten een leuke show voor het publiek. Van een spannend nummer waarin de meisjes verkleed waren als heks tot een swingend nummer als “Blame it on te boogie” van Michael Jackson

Als afsluiting werden Hollandse hits als “Rood“ en “Als de morgen is gekomen” gespeeld door de orkesten samen. Na de sluiting door de voorzitter werd als toegift het altijd feestelijke “Celebration“ van Kool and the Gang door alle muzikanten gespeeld.

Dank is vooral verschuldigd aan de dirigenten Gert Webbink van BOM, Toine Weterings van fanfare Crescendo, Richard Gerringa van de malletband en Marrissa Benjamins van de majorettes. Natuurlijk ook aan alle mensen die meegewerkt hebben aan deze zeer geslaagde muzikale middag. Rest de voorzitter nog te vermelden dat BOM altijd muzikanten kan gebruiken. Van 10 tot 80 jaar, leeftijd speelt geen rol.

Samen muziek maken “het mooiste wat er is“, aldus een tevreden voorzitter Karst Kuipers.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Bibliotheken op dinsdag 24 september gesloten

Studiedag medewerkers. Op dinsdag 24 september 2019 gaan de medewerkers van de Drentse bibliotheken naar een gezamenlijke studiedag. De meeste bibliotheken zijn die dag ges...

vrijdag, 20 september 2019

Lees verder

Aan alles komt een eind:

Ook aan De Toorn van Thunaer. “En dat is wennen”. Het indrukwekkende Drentstalig muziek- en theaterspektakel De Toorn van Thunaer is definitief afgelopen. Zondagavond 8 september klonk tegen elf uur het...

dinsdag, 17 september 2019

Lees verder

Geslaagde schildersdag Zweeloo…

Onder deze naam werd ook dit jaar weer een ‘plein air’ schilderdag gehouden, georganiseerd door Tourist Info en Kunstenaarsdorp Zweeloo, op zaterdag 14 september. Vele superlatieven kunnen worden gebruikt om het suc...

dinsdag, 17 september 2019

Lees verder
Willekeurige foto