.

.

 

.

Zin in iets lekkers bij de koffie?


Deze keer hebben we maar een kort stukje voor onze rubriek “Zölf maakt”. Het is vakantie zullen we maar zeggen. We maken deze week een heerlijke brownie voor u. Het recept hebben we ontvangen van Marja Plaat uit Meppen. Marja heeft het recept ooit 16 jaar geleden gekregen van een kennisje van haar. Nu maakt zij het op elke verjaardag en iedereen vindt het nog steeds lekker.

Brownies a la Marja!:

Ingrediënten:

400 gram witte basterdsuiker

4 eieren

60 gram cacao

200 gram roomboter

200 gram bloem

2 zakjes vanillesuiker

een half pond walnoten

 

Vorm: 30x20 invetten

Oven: 175°c (oven niet voorverwarmen)

Na 45 a 50 minuten uit de oven halen

 

 

Bereidingswijze:

 

Oven niet voorverwarmen.

Voeg de suiker, vanillesuiker en de eieren samen en klop dit in 5 minuten schuimig.

Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Als de boter is gesmolten is, voeg je cacao toe en roer deze goed door elkaar.

Hak de walnoten grof en meng deze door de bloem.

Het schuimige suikermengsel met ei goed mengen door de bloem met walnoten.

Voeg nu het cacao/boter mengsel toe aan de bloem en zorg dat alles goed gemengd wordt en doe dit mengsel in de met boter ingesmeerde vorm. Zet de oven aan en stop het bakblik voor ongeveer 45 a 50 minuten in de oven.

Daarna lekker genieten van een heerlijk stuk brownie.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel