.

.

 

.

Zondag 14 augustus kunstmarkt in Wezup

Meer dan tachtig getalenteerde kunstenaars uit alle delen van Nederland komen zondag 14 augustus naar Wezup om hun kunstverzameling aan het publiek te presenteren. De vrolijk gekleurde kunst trekt ieder jaar veel bekijks. Met kleine knusse marktkraampjes en kunstenaars die over hun passie uitweiden. Het zorgt voor een fraaie entourage in het dorp.

Kunst in de meest brede zin van het woord uitgestald in boerenschuren, stallen, weilanden en tuinen aan het pittoresk gelegen Westeinde. Een mooier decor kan de kunstmarkt in Wezup, dat voor de veertiende achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd, zich nauwelijks wensen. ‘Wezup leent zich bij uitstek voor deze kunstmanifestatie. Het is toch prachtig om in dit schilderachtig dorpslandschap dit kunstzinnig evenement te organiseren. Dan krijgt kunst nog eens extra dimensie. Liefhebbers kunnen hier dus hun hart ophalen, zoveel is zeker. Bovendien is het ook voor de toeristen een interessant uitstapje. Niet elke dag krijg je immers de gelegenheid om zo maar even een kijkje te nemen in de boerenschuren en stallen. Een excursie die je dus eigenlijk niet mag missen’, maakt initiatiefneemster Mary Noordman propaganda voor de kunstmarkt in haar dorp.

Op veertien locaties aan het Westeinde kan het publiek terecht voor bezichtiging van schilderijen, keramiek, zelf ontworpen sieraden, porselein schilderen, sierobjecten van glas en beeldhouwwerk. Via een prachtige wandeling zijn de locaties te bereiken, waar tachtig amateur- en professionele kunstenaars hun werk tentoonstellen, demonstreren en verkopen. ‘Er zit veel uniek materiaal tussen. Er schuilt heel wat talent in Nederland, het zijn schitterende staaltjes van creativiteit. Belangstellenden kunnen hier ideeën op doen. Een soort inspiratie om ook zelf met kunst aan de slag te gaan’, aldus Mary Noordman. Zelf is ze al jarenlang actief met schilderen en heeft ze in haar woonboerderij een fraaie expositieruimte. Het publiek kan er zondag 14 augustus terecht tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Voor meer informatie kan men bellen met 0591 - 371496.

Bijschrift foto: Zondag 14 augustus staat Wezup weer geheel in het teken van de kunstmarkt. (Eigen foto)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel