.

.

 

.

Gemeente Coevorden bezuinigt op subsidies

Om financieel gezond te blijven, moet de gemeente Coevorden de hand op de knip houden. De bezuinigingen die de gemeente in 2011 zijn aangekondigd, gaan onverminderd verder. De gemeente Coevorden bezuinigt de komende jaren ook op subsidies. In 2012 bedraagt de bezuiniging 247.704, oplopend naar 340.940 in 2014. Het gaat om de kleine subsidieverstrekkingen. De bezuinigingen op subsidies vormen onderdeel van de totale

bezuinigingstaakstelling van de gemeente.

Sinds 2009 wijst de gemeente verenigingen erop dat subsidieverlening geen vanzelfsprekendheid is vanwege de noodzaak van bezuinigingen. In het bestuursprogramma ‘Behoedzaam doorwerken 2010-2014’ kondigt het college aan dat er wordt bezuinigd op subsidies, zowel op de grote als op de kleine subsidieverstrekkingen. Met de subsidierelaties die grote subsidieverstrekkingen ontvangen, werkt de gemeente samen om te bekijken hoe de bezuiniging kan worden ingevuld. Dit gebeurde onlangs met de Stichting Openbare Bibliotheek Coevorden.

Drie bezuinigingsmaatregelen

Ook voor de kleine subsidieverstrekkingen is nu bepaald hoe de bezuinigingen worden doorgevoerd. Er zijn drie soorten bezuinigingsmaatregelen. Allereerst bestaat een groot deel van de bezuinigingen uit al genomen

bezuinigingsmaatregelen. Zo is de jaarlijkse subsidie voor diverse welzijnsgroepen (EHBO, Oranjeverenigingen) al stopgezet en wordt er ook geen subsidie meer verstrekt aan godsdienstonderwijs. Daarnaast worden subsidies voor sportstimulering, beleidsmatige ontwikkelingen Wmo en sociaal-cultureel werk teruggebracht naar een minimaal niveau. Tenslotte worden bepaalde instellingen, vooral op het gebied van cultuur, recreatie en toerisme, 25 procent gekort in hun subsidie. Alle vaste subsidierelaties van de gemeente zijn per brief geïnformeerd.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel