Artikel
Geslaagd startweekend in Aalden

Aalden - De Gereformeerde kerk in Aalden kan terugblikken op een geslaagd startweekend. Met tal van activiteiten voor jong en oud werd het nieuwe seizoen ingeluid. Tijdens de zomervakantie liggen veel activiteiten stil. Dat geldt niet alleen voor voetbalverenigingen en zangkoren, maar ook op kerkelijk terrein. Natuurlijk is er elke zondag een kerkdienst, maar andere activiteiten, zoals vergaderingen en jeugdclubs, liggen in de zomerperiode stil.

Maar in de maand september houden veel plaatselijke gemeentes van de Protestantse Kerk een startweekend, om zo op een feestelijke manier het seizoen weer op te starten. Zo ook de Gereformeerde kerk (PKN) in Aalden.

 

Afgelopen zaterdag was er een kindermiddag georganiseerd, waaraan twintig kinderen deelnamen. Ze gingen op bezoek bij de imker in Benneveld. Weer terug bij kerkelijk centrum De Drieklank bakten ze broodjes, timmerden houten harten en maakten stropoppen als versiering voor de maaltijd van de volgende dag.

 

Zondagmorgen was er een gezamenlijk ontbijt waaraan meer dan zeventig mensen deelnamen. Daarna was er een kerkdienst voor jong en oud, waarin Tinie van der Stelt en Tjark Jan Wierenga hun muzikale medewerking verleenden op piano en trombone. (Bron: Coevorden HuisAanHuis/Boom Regionale Uitgevers)

Bijschrift foto: Met tal van activiteiten werd in de Gereformeerde kerk (PKN) van Aalden het nieuwe seizoen ingeluid. (Eigen foto)

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Spraakmakende straatmuzikant blaast binnenkort laatste adem uit

De reusachtige straatmuzikant die sinds augustus langs de Frieslandroute staat, wordt binnenkort afgebroken. Het merendeel van de makers voelt niet voor een opknapbeurt van de blikvanger. ,,Dat opknappen was eerst wel de ...

dinsdag, 12 mei 2020

Lees verder

Waardering voor Marcel Zantingh en Jos Govaarts

“Wel gebogen maar niet gebroken’’. Verhalen van gewone mensen in ongewone omstandigheden komen samen in het veel geprezen boek ‘Wel gebogen maar niet gebroken’’ van Marcel Zantingh. Dit boek – ter...

dinsdag, 5 mei 2020

Lees verder

Nieuwe datum Matthäus Passion Sleen

Zondag 14 maart 2021 om 15.00 uur. Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld heeft in samenwerking met Collegium Musicum Traiectum uit Utrecht een nieuwe datum vastgesteld voor de uitvoering van de Matthäus Pas...

dinsdag, 5 mei 2020

Lees verder
Willekeurige foto