.

.

 

.

Fusie ZBC en Sp. Zweeloo voorlopig in de ijskast

Er komt voorlopig geen fusie tussen ZBC en Sp. Zweeloo. Dat hebben beide besturen vrijdagavond aan de leden bekendgemaakt. Grootste struikelblok vormt de speeldag van het prestatie-elftal. Beide clubs houden vast aan respectievelijk zondag en zaterdag. De uitkomst van een enquête maakte duidelijk dat spelers van ZBC en Sp. Zweeloo geen switch willen maken van speeldag.

‘De fusiebesprekingen zijn in een goede en constructieve sfeer verlopen, maar reëel bekeken heeft een samensmelting van de beide clubs op dit moment geen kans van slagen. Er is te weinig draagvlak en het prestatieniveau van ZBC (2e kl) en Sp. Zweeloo (4e kl) ligt op dit moment ook te ver uit elkaar. Dat maakt het niet gemakkelijker. Van beide kanten was er weinig beweging om voor één speeldag te kiezen. We maken nu even een pas op de plaats en kijken over twee of drie jaar of er dan wel draagvlak voor een fusie is’, zeggen de beide voorzitters Henk Reinds (ZBC) en Jan Katerberg (Sp. Zweeloo) in een gezamenlijke verklaring. De clubs parkeren het fusieproces en bekijken na het seizoen 2013-2014 of er een reële mogelijkheid of noodzaak voor een fusie is. ‘Wat heel belangrijk is dat de beide clubs net als voorheen nauw blijven samenwerken en dat de onderlinge verstandhouding voortreffelijk te noemen is', zo benadrukken Reinds en Katerberg.

Beide besturen denken overigens verschillend over de mogelijkheid van één vereniging met twee prestatie-elftallen. Voor Sp. Zweeloo is het een optie, maar het bestuur van ZBC ziet hier vooralsnog weinig heil in. ‘Als we niet voor één prestatie-elftal kiezen, dan bestaat de kans dat de noodzakelijke integratie niet goed van de grond komt. Het effect van de gewenste kwaliteitsverbetering, op tal van fronten, is dan eigenlijk al bij voorbaat uit het zicht verdwenen’, zo kenschetst Henk Reinds het belang van één prestatiegericht team. De leden van ZBC gaven vrijdagavond overigens wel aan om ter zijner tijd bij de fusie voortgang mee te nemen dat ook twee prestatieteams onderzocht moet worden. Voorzitter Jan Katerberg van Sp. Zweeloo is blij met dit standpunt, omdat de zaterdagclub voldoende aanknopingspunten ziet om de twee hoofdmachten intact te houden. ‘Los van het sportieve aspect levert de fusie zoveel meer voordelen op. Qua organisatie, structuur en financiën kunnen beide clubs veel profijt hebben bij een samengaan. De slagkracht kan enorm worden vergroot. Maar nogmaals: dat proces heeft wel tijd nodig.’

Ondanks het feit dat de fusie voorlopig niet doorgaat, blijven de beide clubs hierover met elkaar van gedachten wisselen. ‘Minimaal twee keer per jaar zullen de besturen, of een afvaardiging daarvan, met elkaar in gesprek blijven met als doel om de fusie ‘warm’ te houden’. (Bron: Coevorden HuisAanHuis)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel