.

.

 

.

bladinzameling binnen de gemeente Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de bladinzameling binnen de gemeente Coevorden op een andere manier te gaan uitvoeren. In voorgaande jaren werden op verschillende plaatsen in de gemeente bladverzamelpunten, of bladbakken, geplaatst. Er is gebleken dat in deze bakken ook ander afval terechtkomt, zoals tuinafval, plastic zakken en dergelijke. Daarnaast wordt er op sommige plekken ook blad verzameld dat goed kan blijven liggen, omdat het goed is voor de natuur. De hoeveelheid blad die afgevoerd moet worden neemt steeds verder toe. Het college van b en w heeft daarom besloten om de bladverzamelpunten niet !anger te plaatsen, maar in plaats daarvan de actie `bladslag' te gaan uitvoeren.

 

De actie bladslag houdt in dat medewerkers van de gemeente het blad per wijk, in een korte periode, gaan verwijderen. Deze actie zal drie keer per jaar gehouden worden. Het blad wordt bij deze acties verwijderd uit de goten langs de weg en van het gemeentelijk gazon. Het blad in plantstroken wordt niet weggehaald, maar blijft liggen tot het voorjaar. Een groot gedeelte van dat blad zal in de tussentijd verteren. Hierdoor neemt het humusgehalte in de grond toe. Ook zijn de bladeren een goede schutplaats voor dieren en dienen ze als voeding. We adviseren inwoners daarom ook om niet al het blad uit de tuin te verwijderen. Bij de communicatie over dit onderwerp wordt hier aandacht aan besteed.

 

Voor inwoners van de gemeente komen er andere mogelijkheden om blad of te voeren, in plaats van de verzamelpunten. Tijdens de 'bladacties' kunnen inwoners kleine hoeveelheden blad uit eigen tuin nabij hun perceel op het gemeentelijk gazon in de wijk neerleggen. Dit blad wordt vervolgens door de gemeente meegenomen. Daarnaast kan het blad op vier zaterdagen gratis worden afgevoerd naar de milieustraten in Coevorden en Zweeloo. De planning voor zowel de bladacties als de dagen dat het blad bij de milieustraten kan worden afgegeven, verschijnt binnenkort in Coevorden huis-aan-huis en op de website van de gemeente.

Wanneer u nog vragen hebt kunt u contact opnemen met de afdeling Realisatie en Beheer. Dit kan via telefoonnummer 14 0524 of u kunt gebruik maken van het e-mailadres infocoevorden.nl.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel