Artikel
Jos Govaarts maakt sfeerimpressie Zuidenveld

Inwoners van het het dorp Zweeloo kunnen het geslaagde Zuidenveldfeest aan de hand van een prachtige dvd van Jos Govaarts nogmaals in geuren en kleuren beleven. Jos heeft op verzoek van de dorpscommissie van het dorp Zweeloo een film gemaakt van de voorbereidingen voor het Zuidenveld in het dorp. De werkzaamheden en de sfeer zijn op zeer treffende wijze in beeld gebracht.

 

 

Het is een soort documentaire geworden van ruim vijftig minuten met beelden van de bouw van de drie wagens, de boog en de straatversieringen, afgewisseld met interviews van de diverse ‘voormannen’ uit het dorp Zweeloo.

De dvd is voor alle inwoners van het dorp Zweeloo beschikbaar; in verband met de vermenigvuldig is het verzoek de dvd op korte termijn te bestellen via Jan Piet Heederik. De dvd kost 5 euro en is nog te bestellen tot en met 15 oktober a.s.

Daarnaast is Govaarts gevraagd om ook voor de grote Zuidenveldcommissie een film te maken van het Zuidenveld-festijn. Deze gaat vooral over de Zuidenvelddagen zelf: optocht, bogen, straatversieringen en de activiteiten op het terrein. Er volgt nog nadere berichtgeving of en op welke manier deze film te zijner tijd voor een breder publiek beschikbaar komt. (Bron: Coevorden HuisAanHuis)

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

In iedere gemeente weer een bibliotheek open

In iedere Drentse gemeente is weer een bibliotheek open. De bibliotheken adviseren klanten om voor het bezoek de website te checken voor openingstijden en actuele informatie....

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder

Spraakmakende straatmuzikant blaast binnenkort laatste adem uit

De reusachtige straatmuzikant die sinds augustus langs de Frieslandroute staat, wordt binnenkort afgebroken. Het merendeel van de makers voelt niet voor een opknapbeurt van de blikvanger. ,,Dat opknappen was eerst wel de ...

dinsdag, 12 mei 2020

Lees verder

Waardering voor Marcel Zantingh en Jos Govaarts

“Wel gebogen maar niet gebroken’’. Verhalen van gewone mensen in ongewone omstandigheden komen samen in het veel geprezen boek ‘Wel gebogen maar niet gebroken’’ van Marcel Zantingh. Dit boek – ter...

dinsdag, 5 mei 2020

Lees verder
Willekeurige foto