Artikel
Jos Govaarts maakt sfeerimpressie Zuidenveld

Inwoners van het het dorp Zweeloo kunnen het geslaagde Zuidenveldfeest aan de hand van een prachtige dvd van Jos Govaarts nogmaals in geuren en kleuren beleven. Jos heeft op verzoek van de dorpscommissie van het dorp Zweeloo een film gemaakt van de voorbereidingen voor het Zuidenveld in het dorp. De werkzaamheden en de sfeer zijn op zeer treffende wijze in beeld gebracht.

 

 

Het is een soort documentaire geworden van ruim vijftig minuten met beelden van de bouw van de drie wagens, de boog en de straatversieringen, afgewisseld met interviews van de diverse ‘voormannen’ uit het dorp Zweeloo.

De dvd is voor alle inwoners van het dorp Zweeloo beschikbaar; in verband met de vermenigvuldig is het verzoek de dvd op korte termijn te bestellen via Jan Piet Heederik. De dvd kost 5 euro en is nog te bestellen tot en met 15 oktober a.s.

Daarnaast is Govaarts gevraagd om ook voor de grote Zuidenveldcommissie een film te maken van het Zuidenveld-festijn. Deze gaat vooral over de Zuidenvelddagen zelf: optocht, bogen, straatversieringen en de activiteiten op het terrein. Er volgt nog nadere berichtgeving of en op welke manier deze film te zijner tijd voor een breder publiek beschikbaar komt. (Bron: Coevorden HuisAanHuis)

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

56ste expositie van Het Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 11 oktober tot en met 3 november a.s. in het kerkje van Zweeloo. Tijdens de 56e editie zijn er schilderijen te zien van Loes va...

dinsdag, 15 oktober 2019

Lees verder

Theater Hofpoort

 Marjolijn van Kooten – Ongestoord. Een avond 100% anti - depressief, met bijwerkingen van lachstuipen en troost: het is het patent van Marjolijn van Kooten. Het gaat nu al een paa...

woensdag, 9 oktober 2019

Lees verder

Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 23 oktober organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dor...

dinsdag, 8 oktober 2019

Lees verder
Willekeurige foto