.

.

 

.

Zestiende Dorcas Voedselactie

In de week van 30 oktober tot 6 november houdt de christelijke hulporganisatie Dorcas Hulp Nederland voor de 16e keer haar Nationale Voedselactie. In de afgelopen jaren heeft de Gereformeerde Kerk in Aalden van harte mee gedaan met de voedselactie van Dorcas. Mede dankzij de hulp van u kon Dorcas in het afgelopen jaarruim 53.000 voedselpakketten versturen naar landen als Noord-Ossetië, Rusland, Bosnië, Albanië, Roemenië, Oekraïne en Moldavië.

 

Deze pakketten werden voornamelijk naar bejaarden, invaliden en alleenstaanden gestuurd. Gezien de schrijnende situatie in Oost-Europa, willen we u ook dit jaar vragen om mee te helpen met het inzamelen van voedsel voor de allerarmsten in Oost-Europa.U kunt dit doen door een of meerdere producten uit onderstaand lijstje in te leveren bij de kerk

Van al deze producten stelt Dorcas een voedselpakket samen. Een voedselpakket is in nauw overleg met de veldkantoren en de douane van de verschillende landen samengesteld en bestaat uit houdbare producten.

De inhoud van 1 voedselpakket bestaat uit de volgende producten:

3 pakjes droge soep, 1 pakje traditionele cacao( Droste, van Houten), 2 pakken suiker a 1 kg,; 1 pak liga (geen milkbreak!), 2 doosjes (vruchten) thee, 1 pak theebiscuit,1 blik limonadesiroop (geen plastic), 1 pak kaarsen (2 a 3 stuks), 2 plastic flessen zonnebloemolie a 1 liter, 1 pot jam, 1 blik groenten a 800 gram, 2 tandenborstels 1 blik vruchten a 800 gram, 1 tube tandpasta, 2 kg. gebroken rijst, 1 fles shampoo, 3 pakken macaroni (500 gr), 1 blok zeep (niet vloeibaar)

Wilt u bij het kopen van uw product(en) letten op het volgende:

-          De houdbaarheidsdatum: minimaal 6 maanden na aankoop.

-          Graag alleen de aanbevolen producten te kopen, dit i.v.m. strenge grenscontroles.

Op zondag 30 oktober (10.00 uur) en woensdag 2 november (Dankdag, 19.30 uur) kunt u deze boodschappen inleveren vanaf een half uur vóór aanvang van de dienst bij de ingang van de Gereformeerde kerk. Voor de onkosten en vervoerskosten van deze pakketten zal er tijdens de dienst van  2 november gecollecteerd worden voor Dorcas.

Voor die mensen die door omstandigheden de boodschappen niet in kunnen leveren volgt hier een aantal namen bij wie u terecht kunt, zij zullen de boodschappen dan bij u komen afhalen.

Esther Smit, tel: 372238      Anja Feunekes tel: 371939     Henriëtte Bos, tel: 371663.

Wilt u meer informatie over de Dorcas voedselactie dan kunt u deze nalezen op hun website: www.dorcasvoedselactie.nl.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel