.

.

 

.

Kinderboekenweek 2011 zeer geslaagd

Superhelden, daar draaide het afgelopen week om tijdens de Kinderboekenweek op de drie basisscholen in Aalden en de bibliotheek. In veel kinderboeken komen helden voor : niet alleen de gespierde superhelden, maar ook hoofdpersonen die per ongeluk een held worden. En niet te vergeten de echte bestaande helden, die iets speciaals voor deze wereld hebben gedaan.

 

Allemaal komen ze op een gegeven moment voor de keuze te staan: grijp ik in of blijf ik toekijken....!?. De keuze om iets te doen maakt dat helden worden geboren.

 

De leerlingen van De Smeltkroes, c.b.s. De Schutse, en o.b.s. De Anwende zijn samen met de bibliotheek in Aalden op basis van digibord-lessen van schrijfster Rian Visser met het thema “heldenmoed” aan de slag gegaan.

In alle groepen is er over (super)helden gepraat, getekend, geschreven, een toneelstuk opgevoerd en natuurlijk ook gelezen en voorgelezen. Afgelopen dinsdag is schrijfster Lida Dijkstra op bezoek geweest om te vertellen over haar boeken. In een groot aantal daarvan heeft zij kleine helden verwerkt: kinderen die dieren redden, een angst overwinnen of iemand te hulp schieten.

De kinderen hebben heel hard gewerkt en daarmee was de kous nog niet af. Omdat de kinderen ook heel veel leuke tekeningen en superverhalen hebben bedacht (alleen of samen met de hele klas) is er een superheldenkrant uitgebracht die de leerlingen van de drie scholen afgelopen vrijdag allemaal mee naar huis hebben gekregen. Bibliothecaresse Bea Kool was vol lof over de krant. Het thema ‘'heldenmoed” en “dapper durven zijn” was volgens haar treffend in beeld gebracht. “Jammer dat deze superhelden niet echt bestaan, want van dit soort helden kan de wereld er nog wel een paar gebruiken!”

Bijschrift foto: De leerlingen van de drie basisscholen uit Aalden luisteren afgelopen week aandachtig naar het verhaal van schrijfster Rian Visser.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel