.

.

 

.

Mencombinatie Manting sluit seizoen op fraaie wijze af

Deurne /Meppen - Met een tweede plaats tijdens Deurne Nationaal heeft de mencombinatie van Jans Manting uit Meppen het seizoen op fraaie wijze afgesloten. ‘De weken voorafgaand aan deze slotwedstrijd van het seizoen hebben we samen met onze trainer-coach Leo Kraaijenbrink flink getraind. En dan met name op de dressuur. Deze extra trainingsarbeid bleek niet voor niets te zijn geweest, want met 54 punten stonden we na het eerste onderdeel op de eerste plaats’, zo blikt Jans Manting terug

Met een gevoel gingen de Meppenaren daarna de vaardigheid in. ‘Een mooi gevarieerd parcours, maar de tijd stond wel scherp. Nog geen enkele aanspanning was binnen de tijd gefinisht. De eerste opdracht was om foutloos te rijden. Dat lukte en uiteindelijk bleven we net een fractie van een seconde binnen de tijd.’ Alleen WK-deelnemer Marcel de Vries uit Limburg was een seconde sneller en pakte in de vaardigheid de eerste plaats. De marathon moest de beslissing brengen. Dit onderdeel telde acht zware hindernissen. Twee hindernissen door het water, een tunnel hindernis, een hindernis op een heuvel en vier technische hindernissen, dat laatste is een kolfje naar de hand van Manting. Toch was de inspanning voor de pony’s groter dan verwacht. 'Vooral de hindernis op heuvel was loodzwaar en dat brak ons in de laatste twee hindernissen op. De pony's hadden veel gegeven en moesten in het vervolg van de wedstrijd een beetje gas terugnemen. Gelukkig zijn we goed aan de finish gekomen.’ In het eindklassement werd Manting helaas net gepasseerd door Marcel de Vries, maar met een tweede plaats kunnen we zeker tevreden zijn. Het seizoen zit er op. In december hervatten we weer de training. Terugkijkend hebben we een wisselvallig seizoen achter de rug. Dat kwam hoofdzakelijk door blessures van een van de pony’s, dus telkens weer de reserve inpassen. De de afsluiting van het seizoen was echter goed en dat willen wij meenemen naar het komend jaar.’ (Bron: Coevorden HuisAanHuis/Boom Regionale Uitgevers)

Bijschrijft foto: Zwoegende pony’s met verhitte rijders die over de ruige zandpaden van het natuurgebied in Deurne jagen en spectaculaire hindernissen nemen. Voor de mencombinatie Manting uit Meppen is het inmiddels gesneden koek, maar het blijft hoe dan ook een bloedserieuze aangelegenheid die vraagt om absolute concentratie, uithoudingsvermogen en lef. (Eigen foto)


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel