.

.

 

.

Op Bartje schieten

Afgelopen zaterdagmorgen kreeg sportpark ‘t Alterbarg hoog bezoek van niemand minder dan onze eigen Bartje. Voor een paar uurtjes had Bartje zijn plekje in de tuin van het Drents Museum in Assen verlaten en liet hij zich op het hoofdveld gewillig “beschieten” door een drietal uitverkoren ZBC’ers. Dit alles in het kader van de “Bartje Bokaal”.

Nooit van gehoord, zult u misschien zeggen. Daarom eerst even enige uitleg.

 

 

De Bartje Bokaal is een initiatief van TV Drenthe Sport. Het principe is simpel: schiet zo vaak als mogelijk Bartje om en verdien daarmee wellicht 1500 euro. In totaal 28 voetbalclubs strijden om deze lucratieve hoofdprijs. De spelregels zijn ook eenvoudig. Elke club mag drie spelers aanwijzen, die ieder vijf keer mogen schieten op Bartje. Ieder raak schot (een omgevallen Bartje) levert een punt op. Het team dat aan het eind van de strijd de meeste punten heeft gehaald, is winnaar van de bokaal en de 1500 euro. Het festijn wordt gepresenteerd door Berend Oosting, de imponerende spits van topklasser WKE uit Emmen.

Henk Nijenbanning, Jelmer Drewes en junior Martijn van der Veen, allen echte linkspoten,  mochten de eer hoog houden voor ZBC. En dat lukte redelijk met 4 voltreffers. Weliswaar geen topklassering, verre van dat, maar in ieder geval ook geen nulscore. Vandaar de gematigde tevredenheid bij het talrijke publiek. “Ach, het is  maar een spelletje”, zullen de meeste Zweelers ongetwijfeld gedacht hebben. In de tussenstand staan Borger, WKE en Zandpol tot dusver met z’n drieën aan kop, elk met zes punten

Was het ook leuk? Het antwoord is ja. Het lukte een enthousiaste presentator Berend Oosting zowaar om de toeschouwers aan de wave te laten meedoen, ze te laten springen en juichen bij een raak schot en te wanhopen bij weer een mislukte poging. En zonodig was er van de presentator een troostend woordje voor Henk, Jelmer of Martijn.

En wat vond de presentator er zelf van? Die vond het allemaal geweldig. “Leuke ontvangst, mooie sfeer en entourage, kortom super.”

De uitzending van de Bartje Bokaal op ’t Alterbarg was afgelopen maandagavond. Wellicht is er voor degenen, die dit gemist hebben, nog een mogelijkheid via RTV Drenthe Gemist.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel