.

.

 

.

Zaterdag start van aanleg trapveldje

Aalden - Komende zaterdag wordt bij het multifunctioneel-centrum Aeldermeent in Aalden gestart met de aanleg van het trapveldje. Met de aanleg gaat een langgekoesterde wens in vervulling, want al jaren is er behoefte aan een geschikte locatie waar de schooljeugd in de vrije uurtjes kan sporten.

Het trapveldje wordt aangelegd tussen de Aaldermeent en de Jaap Prakken-trimbaan. De gemeente Coevorden heeft het terrein ter beschikking gesteld. Stichting Aalden Rondomme en Dorpsbelangen Aalden zijn de initiatiefnemers van het project. Dat er veel draagvlak voor dit recreatief speeldomein voor de schooljeugd is, blijkt uit het feit dat ook de basisscholen De Anwende en De Schutse, de Trimvrienden en het Asielzoekers Centrum (AZC) de aanleg van het trapveldje van harte ondersteunen.

Het plan voor het trapveldje ontstond een aantal jaren geleden. Het terrein in de omgeving van de scholen was niet uitnodigend voor de jeugd. Er was onvoldoende ruimte voor balsporten. Dat euvel wordt nu verholpen, want met de realisatie van een trapveld kan de jeugd rondom school binnenkort prima uit de voeten. Daarnaast wordt er ook gekeken in hoeverre de trimbaan weer up-to-date gemaakt kan worden.

Zelfwerkzaamheid is het credo en dat betekent dat bij de aanleg een beroep zal worden gedaan op de ouders van de leerlingen. Zaterdag a.s. is alle hulp welkom, want dan wordt gestart met het rooien van heesters en enkele bomen. Belangstelleden kunnen zich aanmelden bij o.b.s. De Anwende, c.b.s. De Schutse of bij Wilfried Reuvers. Als alles volgens plan verloopt, wordt het trapveldje in mei officieel geopend en kunnen de kinderen nog dit schooljaar gebruik maken van de nieuwe speelvoorziening. (Bron: Coevorden HuisAanHuis / Boom Regionale Uitgevers)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel