.

.

 

.

Lustrumconcert LAUDATE DEO

105 JAAR ZINGEN

 

De geboorte van de christelijke gemengde zangvereniging “Looft den Heer” in 1906 was het in vervulling gaan van een wens van de muzikale ds. Boukema.

Tijdens de 100e verjaardag van dit koor, in 2006 dus, werd een andere naam in gebruik genomen, nl. “Laudate Deo” Een naam die hetzelfde betekent als de oude naam en die blijft uitdragen waar men voor staat, nl. het lied van dankbaarheid van en afhankelijkheid aan de Schepper levend houden.

In 2012 is het dus 105 jaar na de oprichting. Een lustrum, waard gevierd te worden. Met toeters en bellen, oftewel met orgel, piano, dwarsfluit, trompet en klarinetten.

Het lustrumconcert vond plaats op 17 maart jl., in de kerkzaal van de kerk in Aalden.

 

’s Middags begon men al aan het jubileumfeest. In het programmaboekje staat geschreven “als zangvereniging moet je het samen doen, de leden, het bestuur, de dirigent, echt gemeenschap zijn.” En dat ‘samen’ werd o.a. gevierd door met elkaar te eten.

Dat er de afgelopen maanden hard was gewerkt, was goed te horen in de liederen die ten gehore werden gebracht. Er was een grote diversiteit, zowel in genre als in taal.

Voor afwisseling in het programma werd gezorgd door orgel en trompet samen te laten spelen. Verrassend was de muziek die de klarinettisten van de Harmonie Wierden lieten horen.

Aan het einde van de geslaagde avond werden de liederen gezongen met medewerking van alle instrumenten, wat rond 10 uur met een welverdiend applaus werd beloond.

Het slotlied was de Russische zegenwens “Mnogajaleta”, wat ‘nog vele jaren’ betekent, wat Laudate Deo van harte toegewenst wordt.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel