.

.

 

.

Toch nog een super Palmhaan voor de jongste kinderen

Bijna ging Palmhaan niet door. Maar door een grote groep vrijwilligers van De Spil en van Dorpsbelangen Aalden, Zweeloo en Wezup  werd het “palmhaantje” dit jaar toch nog gered.

Gelukkig maar, want er hadden zich wel 100 kinderen aangemeld.Donderdagavond begonnen de vrijwilligers al met de voorbereidingen. Eerst werden kettingen geregen en de emmers met materialen (die nodig zijn voor het maken van de palmhaanstok) klaargemaakt. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Omdat het zo druk was mochten de kinderen uit groep 4 aan de slag in het Spilhonk.

De kinderen uit groep 1 t/m 3 werden in de grote zaal van De Spil ondergebracht. Alle kinderen werden in groepjes verdeeld en konden met twee vrijwilligers aan een grote tafel beginnen aan hun palmhaanstok. Druk in de weer met crêpepapier waar ze mooie rozetjes en slingers van konden maken. Ondertussen werden ze ook nog lekker verwend met ranja en chipjes en als klap op de vuurpijl kregen ze ook nog een broodje knakworst. Toen alle palmhaanstokjes klaar waren met nog een lekkere snoepketting en op de top een mooi haantje, mochten ze in een optocht naar de Brink lopen waar BOM al spelend op hun zat te wachten. Het talrijke publiek op de Brink genoot zichtbaar en vaak ook trots van de versierde stokken van “hun” kinderen. Na een rondje om BOM te hebben gelopen gingen de kinderen na zo’n half uurtje weer terug naar De Spil. Om daarna met hun papa, mama, opa of oma moe maar voldaan (en soms met een half opgegeten palmhaanstok) weer naar huis toe te gaan.

Bijschrift foto: Prachtig versierde palmhaanstokken……. (foto Ruud Janse)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel