.

.

 

.

Schilderijen van Caroline de Widt uit Meppen op expositie in Emmen

Op vrijdag 27 april was in de grote zaal van het Centrum Beeldende Kunst in Emmen de opening van de tentoonstelling “Op de tast” met werken van cursisten van atelier Helderrood. Onder leiding van Ellen Kroeze zijn bijna veertig cursisten op hun eigen wijze aan de slag gegaan met het thema “Op de tast”. De tentoonstelling laat zien op welke wijze de cursisten het thema hebben vormgegeven.

 

 

Eén van deze cursisten is Caroline de Widt uit Meppen. Caroline heeft op deze expositie drie van haar schilderijen hangen. Een van haar schilderijen, “Handlezen”, verbeeld een cryptische manier van handlezen. De handen liggen op een boek waarbij de handen ook weer gelezen worden, een soort Droste-effect.

 

Caroline is al 15 jaar bezig met schilderen. Ze is begonnen met aquarelleren en in 2004 is zij bij atelier Helderrood gaan schilderen met acrylverf. Het leuke aan acrylverf is volgens haar dat je grote doeken kunt maken, dat doe je niet zo gauw met aquarelleren. Caroline’s favoriete thema’s zijn vooral dieren en landschappen. Soms maakt ze ook wel eens portretten. Ze haalt inspiratie uit de dingen om haar heen. Meestal maakt zij foto’s van dieren, bloemen of landschappen of knipt plaatjes uit tijdschriften en maakt daar op haar eigen manier haar schilderij van.

 

De tentoonstelling “Op de tast” is nog te zien tot 28 mei 2012 in de grote zaal van het Centrum Beeldende Kunst Emmen, Ermerweg 88b in Emmen. Wij zouden zeggen: kunstliefhebbers ga erheen, het is zeer zeker de moeite waard.

Bijschrift foto: Caroline de Widt bij een van haar schilderijen.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel