.

.

 

.

Special Edition Alpe d'Huez voor Cystic Fibrosis Stichting


Sporters op zaterdag 2 juni in Aalden én Frankrijk in actie voor CF 

 

 ‘'Eigenlijk is ons doel heel erg simpel: zoveel mogelijk geld binnen krijgen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) en dat de taaislijmziekte (Cystic Fibrosis) een grotere naamsbekendheid krijgt’, vertellen Wendy Vrieling en Roelina Prakken uit Aalden. Op zaterdag 2 juni organiseren Wendy en Roelina de Special Edition Alpe d'Huez door het natuurgebied Aalden Rondomme. Het wandelevenement is opgezet als steun voor de NCFS en de kanjers op de Alpe d’Huez.

 

 

Wendy en Roelina lichten hun initiatief toe: ‘Een aantal inwoners uit Aalden en omgeving gaat op 2 juni in Frankrijk de Alpe d’Huez wandelend of fietsend beklimmen. Op dezelfde dag organiseren wij in Aalden de Special Edition Alpe d'Huez. Met ons initiatief willen wij onze kanjers op de ‘Hollandse berg’ succes wensen en een steuntje in de rug geven. We willen hen op deze wijze laten weten dat wij me ze meelopen. Er zijn twee routes: Aalden Rondomme van circa 7 kilometer en een speciaal uitgezette route van 13,8 kilometer. Deelname aan de wandeltocht over 13,8 kilometer, gelijk aan de beklimming van Alpe d’Huez, is natuurlijk de mooiste uitdaging. Wij hopen dat veel mensen meelopen en op deze wijze een fraaie opbrengst ten bate van de NCFS genereren.’

 

Het initiatief van Wendy en Roelina maakt onderdeel uit van een campagne om Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Daar zijn ook artsen en medewerkers van het Scheper Ziekenhuis in Emmen nauw bij betrokken. In Aalden en Zweeloo zijn de afgelopen periode door Henri Hooge en Esther Manting diverse acties op touw gezet, waaronder een statiegeldactie bij supermarkt Coop Weggen en een banket- en broodjesactie bij bakkerij Kuijer. In samenwerking met Henri en Esther is het Scheper Ziekenhuis in Emmen drukdoende om sponsorevenementen te ontplooien. Afgelopen week fietsten in dat kader negentig sportievelingen in drie uur tijd in fitness studio Happy Sports in Emmen 1.000 euro bij elkaar voor de CF-stichting. Wendy en Roelina willen de acties van Henri en Esther en het Scheper Ziekenhuis graag ondersteunen. ‘Aandacht voor de ziekte is belangrijk. Om zodoende in de toekomst meer geld beschikbaar te kunnen krijgen voor medisch onderzoek, waardoor de kwaliteit van het leven van CF-patiënten sterk kan verbeteren.

 

Leven met Cystic Fibrosis staat gelijk aan het meedoen aan een hele zware wedstrijd waarvan je niet weet hoelang de wedstrijd gaat duren. Voor nu geldt dat de enige zekerheid is dat mensen met CF de wedstrijd vrijwel altijd verliezen. Veel mensen zijn op tal van terreinen intensief bezig om daar verandering in aan te brengen, zodat de wedstrijd in ieder geval op een eeuwig gelijkspel uitloopt. Taaislijmziekte is een ongeneeslijke, erfelijke ziekte, die gekenmerkt wordt door ophopen van taai slijm in de darmen, alvleesklier en de longen. Door intensieve medische zorg en goede medicatie is tegenwoordig de kwaliteit van leven voor mensen met CF sterk verbeterd.

 

Wendy en Roelina vinden het van groot belang dat CF meer bekendheid krijgt. ‘De ziekte een plaats geven in het leven is een hele opgave voor zowel ouders en kind als andere gezinsleden. Praktische zaken zoals medicatie, voeding, fysiotherapie en ziekenhuisopname, maar ook de emotionele kant vragen veel aandacht en energie. Dankzij goede begeleiding en ondersteuning kunnen de meeste ouders en patiënten CF een plaats in hun leven te geven, zodat de ziekte geen hoofdrol speelt. Daarom ondersteunen we de acties voor intensief onderzoek en goede medische zorg van harte.’

 

Speciaal voor het wandelevenement op 2 juni is door Wendy en Roelina een fraai ‘CF-kanjers knapzakje’ samengesteld met verrassend leuke en originele items. Deze knapzak, die voor een groot deel wordt gesponsord door de lokale middenstand, is op 26 mei a.s. te koop tijdens een speciaal optreden van muziekvereniging Blaas Op Maat bij ouderencentrum De Korenhof in Aalden. Het concert, onder het motto Blazen voor Lucht, begint om 14.00 uur. De knapzak is ook te bestellen bij Wendy Vrieling : tel. 0591 – 85 9340 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Limited edition, dus op=op.

 

 

Het knapzakje kost 10 euro en de opbrengst komt volledig ten goede aan de Nederlandse CF-stichting. ‘Voor het lopen van de Aalden Rondomme op zaterdag 2 juni vragen wij geen bijdrage, maar een gift voor Stichting CF is natuurlijk altijd van harte welkom.’ Deelname aan de 13,8 kilometer tellende wandeltocht kost drie euro en dit bedrag gaat ook rechtstreeks naar de stichting. Opgave voor de 13,8 km wandeltocht kan bij Roelina Prakken: tel. 0591 – 37 2358 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Start van beide wandeltochten: zaterdag 2 juni om 14.00 uur bij de stapstenen en picknicktafel (Marsstukken) bij de Aelderstroom. ( BRON : COEVORDEN HUIS AAN HUIS / BOOM REGIONALE UITGEVERS )

 

 

 

Bijschrift foto: Roelina Prakken (l) en Wendy Vrieling staan in de startblokken voor de Special Edition Alpe d'Huez, die op zaterdag 2 juni zowel in Aalden als Frankrijk van start gaat en in het teken staat van de Cystic Fibrosis Stichting. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel