.

.

 

.

BBC film uitzending 2e Paasdag a.s.


Afgelopen zaterdag bezocht een filmploeg van de Engelse tv-zender BBC de dorpen Aalden en Zweeloo om opnames te maken voor een gedramatiseerde documentaire over Vincent van Gogh. In de ijzige kou heeft de uit vier personen bestaande crew opnames gemaakt van de natuur en de behuizingen die Van Gogh zo heeft bewonderd in onze dorpen. Hoewel de sneeuw een onverwachte spelbreker was, was de ploeg zeer tevreden over het materiaal dat ze mee naar huis konden nemen. ‘s Morgens vroeg is gestart in het Bargerveen, vervolgens zijn figuranten van ‘t Aole Volk uit Emmen gefilmd bij de plaggenhutten in Schoonoord bij Ellert en Brammert. ’s Middags is in en om Zweeloo en Aalden gefilmd, waar Van Gogh heeft rondgelopen en getekend op zoek naar Max Liebermann. De fraaie vergezichten in het buitengebied, de meanderende Aalderstroom en de Saksische boerderijen staan er prachtig op. De opnames zullen gebruikt gaan worden als tussenshots tussen gedramatiseerde scènes, die in Engeland al eerder zijn opgenomen.

De film wordt gemaakt naar aanleiding van de uitgave van de complete brieven van Vincent van Gogh en valt samen met een prestigieuze tentoonstelling in de Londonse Royal Academy of Arts getiteld ‘The Real van Gogh: The artist and his letters’, die loopt van 23 januari tot 18 april. Verwachte uitzenddatum is Tweede Paasdag 5 april op BBC1 om 18.10 uur, een toptijd die aangeeft welk belang aan deze film wordt toegekend. Godelieve van der Heijden, in het verleden NOS-medewerkster, heeft de opnamedag voor de BBC geproduceerd; een hele klus gezien alle problemen met het weer.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel