.

.

 

.

Menner Jans Manting in WK-selectie Pony’s

 

Jans Manting jr. is geselecteerd voor het WK vierspannen voor Pony’s, dat van 31 oktober tot en met 3 november 2013 in het Franse Pau wordt georganiseerd. Op basis van de goede prestaties in de afgelopen maanden hebben de keuzeheren van de KNHS Manting opgenomen in het A-kader. Als de menner vormbehoud toont is de kans zeer groot dat hij aan het mondiale toernooi in Pau mag deelnemen.

 

De resultaten die Manting samen met zijn grooms Mylou en broer Bert tot dusverre behaalde stellen de bondsofficials van de KNHS tot tevredenheid. Vooral tijdens de laatst verreden wedstrijd in het Duitse Lahden presteerde Manting goed. In een sterk bezet internationaal deelnemersveld eindigde de combinatie uiteindelijk als beste Nederlander op een vijfde plaats.

 

De selectie voor het A-kader betekent dat Jans Manting één keer in de maand een centrale training in Ermelo of Deurne moet bezoeken. Verder zal hij tijdens internationale menwedstrijden vormbehoud moeten tonen. ‘Samen met mijn trainer Leo Kraaijenbrink heb ik besloten om dit traject bij het KNHS  in te zetten. Ik kan tijdens deze bijeenkomsten mijn niveau nog verder opkrikken. Belangrijk is dat ik er wel plezier in moet blijven en dat ik mijn eigen trainingswijze kan voortzetten. Bovendien moeten ook Mylou en broer Bert het leuk blijven vinden. Uiteindelijk doen we het met elkaar. We zijn een goed ingespeeld team en voor ons is deelname aan het WK natuurlijk een fantastisch evenement om naar toe te werken.’

 

 (Bron: Coevorden HuisAanHuis / Boom Regionale Uitgevers)

Bijschrift foto: Vierspanmenner Jans Manting jr. uit Meppen is door de keuzeheren van de KNHS opgenomen in het A-kader, dat zich gaat voorbereiden op het WK Pony’s 2013. (Eigen foto)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel