.

.

 

.

Rode Kruis schenkt duofiets

Aalden - Voorzitter Jetty Remmelts van het Rode Kruis afdeling Sleen e.o. heeft afgelopen week een duofiets overhandigd aan de stichting Duo-Fietsen gemeente Coevorden. De overdracht was bij ouderencentrum De Korenhof in Aalden. De aanwinst werd door ouderen en vrijwilligers met applaus ontvangen. Voorzitter Henk Nieuwenhuizen van de stichting is uitermate tevreden over het verloop van het project. In 2011zijn we in Sleen van start gegaan met het duofietsen. Inmiddels zijn er al ongeveer honderd deelnemers en 85 vrijwilligers.

 

Het duofietsen is een project van de gelijknamige stichting in de gemeente Coevorden, dat in Aalden/Zweeloo, Sleen, Oosterhesselen en Coevorden/Dalen wordt georganiseerd. Met de overdracht van de fonkelnieuwe duofiets is ook een start gemaakt met de werkgroepen van Aalden en Oosterhesselen. Voorheen werd er door Aalden en Oosterhesselen wel gefietst, maar dan vanuit Sleen. De stichting Duofietsen heeft binnen de gemeente Coevorden nu in totaal vier werkgroepen. Naast Aalden en Oosterhessleen is de stichting ook actief in Dalen en Sleen. Dalen beschikt over twee duofietsen, Sleen over drie en Aalden en Oosterhesselen hebben de beschikking over twee duofietsen.

 

De duofietsen van Aalden en Oosterhesselen staan gestald in Aalden. Van daaruit worden de fietstochten gedaan. De tocht is meestal ongeveer 20 kilometer en gaat door de omgeving. Coördinator Jan de Vries van de werkgroep Aalden is enthousiast. “Met de duofietsen kunnen minder mobiele mensen samen met vrijwilligers een fietstocht maken. Er zijn veel ouderen, alleenstaanden en gehandicapten die er graag met de fiets op uit zouden willen gaan, maar dat niet meer durven of kunnen. Daarnaast heeft het buiten zijn en bewegen een zeer positief effect op het welzijn van ouderen. Samen fietsen brengt mensen met elkaar in contact en in beweging.”

 

De duofiets is uitgerust met een elektrische trapondersteuning. Hierdoor is meetrappen van de deelnemer niet noodzakelijk. Er wordt gefietst van april tot en met oktober vanaf ouderencentrum De Korenhof in Aalden. Volgens De Vries kent het project alleen maar pluspunten: De gezelligheid, het doorbreken van het sociale isolement, je hoort er weer bij! Meer informatie is te lezen op www.duofietsen.com

 

Deelnemers kunnen zich aanmelden, als deelnemer of vrijwilliger, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: voor Dalen en Coevorden, Ger Vos, 0524-514107; voor Sleen, Henk Nieuwenhuizen, 0591-532160; voor Aalden en Zweeloo, Jan de Vries, 0591-371691; voor Oosterhesselen, Hanny van Hoewijk, tel. 0524- 581897. Meer informatie staat op www.duofietsen.com

 

Bijschrift foto:Voorzitter Jetty Remmelts van het Rode Kruis afdeling Sleen e.o. heeft afgelopen week een duofiets overhandigd aan de begeleiders van de stichting Duo-Fietsen gemeente Coevorden. Op de achtergrond kijken Jan de Vries en Albert Huizing met goedkeurende blikken toe. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel