.

.

 

.

Zaterdag 28 juli boekenmarkt op terrein bij Aelder Meul

 

Feest voor verzamelaars en boekenverslinders

 

Komende zaterdag vindt aan de voet van de Jantina Helling-molen in Aalden de traditionele boekenmarkt plaats. Van 10.30 uur tot 16.00 uur is een groot scala aan antiquarische en tweedehands boeken te koop. De boekenmarkt, die georganiseerd wordt door de molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul, geldt als één van de grootste in de regio en trekt jaarlijks vele honderden bezoekers. Boekenwurmen en liefhebbers van oude boeken en bijzondere exemplaren komen op het molenterrein in Aalden volop aan hun trekken.

 

Frans Winter en Ben Kraaijenbrink zijn de afgelopen maanden samen met hun echtgenoten Winnie en Tienke intensief bezig geweest om alle ingezamelde boeken te rubriceren en aan een kwaliteitstoets te onderwerpen. 'Zeldzaam, schaars en puntgaaf, daar scoor je mee', zeggen de beide Aaldenaren. Heel veel boeken zijn inmiddels door hun handen gegleden. De boeken worden evenals vorig jaar op genre gerubriceerd. Bijzondere boeken krijgen een speciaal plaatsje. De boekenmarkt in Aalden is volgens Winter en Kraaijenbrink ieder jaar weer een feest voor echte verzamelaars, boekenverslinders en literatuurliefhebbers. 'Op jacht naar bijzondere uitgaven, eerste drukken of gewoon een mooi of spannend boek? Het is er op 28 juli allemaal: boeken over bijvoorbeeld fotografie en kunst, poëzie en literatuur, techniek, geschiedenis, religie, planten en bloemen, science fiction, kinderboeken en reisboeken.'

Winter en Kraaijenbrink zijn ook zelf literatuurliefhebbers en ze verbazen zich over het aanbod. 'Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is over geschreven. Dat fascineert ons en het doet je iedere keer weer verwonderen: dat is er ook nog. Je raakt niet snel uitgekeken en ondanks het enorme assortiment hebben we nog lang niet alles gezien.'

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel