.

.

 

.

Moi Meppen op zien Drents

 

Op de 4e dag van RTV Drenthe’s Trektocht was Meppen afgelopen donderdag de eindbestemming. Vanaf halverwege het fietspad Aalden-Meppen werd het team Margriet Benak en Andries Ophof op een oude melkslee, voor deze gelegenheid door een gebrek aan sneeuw op wieltjes, door Ton de Rooij en zijn hulpjes naar de Tiphof getrokken.

 

Op de Tiphof werd het talrijke publiek, naar schatting toch wel zo’n 200 man, intussen opgeroepen om zo luid mogelijk “Moi Meppen” voor de camera’s te roepen. En dan niet Meppen op zijn Nederlands, maar op zien Drents. Dit alles slaagde wonderwel.

Het muzikale gedeelte werd verzorgd door de zanger Hein Migchelbrink, wie kent hem niet.

Hein is zanger van the Spitfires, een beroepsorkest uit de Achterboek, maar deze middag trad hij dus een paar minuten solo op.  

 

De hindernisbaan was geen succes voor de teams van Twientiesveen en de Mepperdennen. Vooral Twientiesveen maakte het wel erg bont met een superlangzame tijd van ruim 52 seconden (Andries Ophof: “Wouter, dat ging als een kabouter”). De deelnemers van de Mepperdennen deden het met 38 seconden beduidend beter. De snelste tijd tot dusver viel overigens in Sleen te noteren (32 seconden).

 

Ook dit jaar is er weer een goed doel aan de Trektocht gekoppeld, te weten de Stichting Mont Ventoux. De Stichting wil dit jaar anderhalf miljoen euro voor kankeronderzoek ophalen. Het beklimmen van de Mont Ventoux op 1 september is hierbij het ultieme doel. De Stichting wil op deze dag met duizend gesponsorde wandelaars en fietsers naar de top.

De gezamenlijke verenigingen in Meppen hebben de Mont Ventoux actie spontaan omarmd en de afgelopen maanden bij allerlei activiteiten geld ingezameld voor dit hele goede doel.

Een trotse Albert Kuipers kon het publiek in Meppen en de kijkers thuis vertellen dat er uiteindelijk € 541 ingezameld was. Albert: “wij bint een klein dörp, maor wij hebt grote dingen doan”.

Bijschrift foto: Albert Kuipers tussen het RTV Drenthe duo Andries Ophof en Margriet Benak (foto: Ina Brinks)

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel