Sport en welzijn
Fusie ZBC en Sp. Zweeloo voorlopig in de ijskast

Er komt voorlopig geen fusie tussen ZBC en Sp. Zweeloo. Dat hebben beide besturen vrijdagavond aan de leden bekendgemaakt. Grootste struikelblok vormt de speeldag van het prestatie-elftal. Beide clubs houden vast aan respectievelijk zondag en zaterdag. De uitkomst van een enquête maakte duidelijk dat spelers van ZBC en Sp. Zweeloo geen switch willen maken van speeldag.

 
Skiseizoen gaat weer van start

Wezuperbrug - Het skiseizoen op de kunstskibaan 't Kuierpadtien in Wezuperbrug gaat komend weekend weer van start. Vanaf zondag 2 oktober skiën de leden van Skivereniging Drenthe weer elke zondag op de baan in Wezuperbrug. De skiërs kunnen zich dus dichtbij huis optimaal voorbereiden op de actie in de bergen. Leden van verschillende leeftijden krijgen het hele winterseizoen les. De lessen worden gegeven op verschillende niveaus.

 

 
Manting achtste op Outdoor Brabant

De mencombinatie van Jans Manting uit Meppen is tijdens het internationaal hippisch evenement Outdoor Brabant bij de vierspanpony's op een achtste plaats geëindigd. De eerste plaats was voor Aart van de Kamp jr. Bij de dressuurproef eindigde Manting als negende en had daarbij de pech dat merrie Rosalie niet geheel bij de les was. Tijdens de marathon, met acht zware hindernissen waarvan twee waterbakken, speelde het warme weer de equipe uit Meppen parten. 'De pony's wisten aanvankelijk het hoofd koel te houden en we hebben vanaf de eerste hindernis volle bak gereden.

 
Rozen en hazen bij het Rabo-dorpentoernooi van Willem Tell

Het was op zaterdagmiddag 10 september een gezellige drukte in het gebouw van de kruisboogschietvereniging Willem Tell aan de Aelder Hooghe. Het 27e Rabo-dorpentoernooi had veel mensen op de been en in de baan gebracht.

Voorzitter Roelof Kroeze vertelde: “Dit jaar zijn er veel nieuwe mensen in de ploegen van de 6 dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo. Enkele captains hebben wel de nodige moeite moeten doen om hun team compleet te maken, maar na wat vragen is het toch gelukt. Het lijkt er op dat mensen niet door hebben dat ze zich ook zelf kunnen opgeven. Het is leuk dat er dit jaar veel vrouwen mee doen met de wedstrijden. Kruisboogschieten is een gemengde sport. Bij Willem Tell zijn er 23 mannen en 4 vrouwen. De aanwezigheid en inbreng van de vrouwen heeft een positieve invloed op de vereniging. Iedereen kan direct meedoen met de wedstrijden, want, beginner of gevorderde, je schiet op je eigen niveau.”

 
Johan Derksen hoofdmoot tijdens geslaagd voetbalforum

Het is en blijft een populair gespreksonderwerp: voetbal. En helemaal als Johan Derksen aanschuift. Dat bleek donderdagavond maar eens weer tijdens een zeer geslaagd voetbalforum ter ere van het 90-jarig bestaan van ZBC. Hoofdmoot van het programma vormde een interessant betoog van Johan Derksen, onder meer hoofdredacteur van Voetbal International en voetbalanalyticus van het RTL-televisieprogramma Voetbal Insite.

 
ZBC viert 90-jarig jubileum

ZBC viert van 31 augustus tot en met 3 september het 90-jarig jubileum. Voor de voetbalclub uit Zweeloo is er alle reden om een feestje te vieren. De club is na 90 jaar nog kerngezond en de hoofdmacht speelt voor het het tweede achtereenvolgende seizoen in de 2e klasse van het zondagvoetbal. Een unicum in de roemruchte clubgeschiedenis. De festiviteiten van het jubileum starten op woensdagmiddag 31 augustus. ’s Middags staat er voor de F- tot en met B-junioren van Jeugd Voetbal Sweel (JVS) een voetbalclinic met medewerking van spelers van FC Emmen op het programma. ’s Avonds zal ZBC 1 op sportpark 't Alterbarg een jubileumwedstrijd spelen tegen FC Emmen.

 
Gert van den Hof wint spektakelstuk in Zweeloo

Gert van den Hof heeft zondagmiddag de zevende editie van het Masters Springen Zweeloo op zijn naam gezet. Van den Hof was de sterkste in de wedstrijd waaraan vijftien combinaties meededen en die bol stond van spanning, sensatie en geluk.

 
Water van het terrein Masters halen.

Vrijdagochtend reed de geluidswagen door het dorp om de mensen op te roepen te komen helpen het water van het terrein van de Masters te halen. Om 10.00 uur stond er een grote groep mensen, groot en klein, om te helpen. Ook RTV Drenthe was aanwezig met radio en tv. Joop Timmer gaf uitleg en al snel stroomde het water richting de daarvoor gegraven geul. Een half uur later was het water weg en lagen de kleden weer op hun plek om het terrein tegen het nog evt. komende water te beschermen..

 
Boordevol programma siert zevende editie Masters Springen Zweeloo

Van vrijdag 12 augustus tot en met zondag 14 augustus staat Zweeloo tijdens het Masters Springen Zweeloo weer geheel in het teken van hippische topsport. 'Hét springevenement van deze regio. Een prachtige combinatie van sport en van gezelligheid.', kwalificeert medeorganisator Joop Timmer het meerdaags programma.

Het Masters Springen Zweeloo is na zes geslaagde edities een begrip en bovendien steeds weer vernieuwend. Timmer spreekt van een 'boordevol en interessant' programma, waaraan zowel kenners als liefhebbers hun hart kunnen ophalen. 'Het Masters Springen staat niet alleen bekend om de sportieve topkwaliteit.

 
60 deelnemers Alterbergmarathon

6 augustus, traditioneel de 1e zaterdag in augustus, is het weer de beurt aan de menners voor de Alterbergmarathon.  Zo’n 60 combinaties;  van enkelspan pony tot 4 span paarden hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de SGMW.  Een samengestelde wedstrijd die bestaat uit 3 onderdelen. Om  08.30 uur wordt er gestart met een dressuurproef.  Hiervoor mag de organisatie, die in handen is van de Alterbergruiters, gebruik maken van het terrein dat achter de tennisvelden ligt. Aansluitend gaan de menners door met een vaardigheidsproef, ook wel de kegeltjesbaan genoemd. Dit parcours wordt uitgezet op het trainingsveld van de voetbalvereniging. 

 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

Pagina 25 van 32

Zoeken in de site

Sportnieuws

Jaap en Jorn Scholing winnen 13e editie Beach-toernooi

Jaap en Jorn Scholing hebben zaterdagavond bij de mannen de 13e editie van het Zweeler Beach-voetvolleybaltoernooi op hun naam geschreven. In de finale was het duo te sterk voor Twan Jalving...

dinsdag, 18 juni 2019

Lees verder

Avondvierdaagse start 1 avond vanuit Zweeloo

Op 25 , 26, 27 en 28  juni a.s. wordt er in onze omgeving weer de Avondvierdaagse Oosterhesselen, Gees, Zwinderen E.O. georganiseerd. Voor ons, lezers van OEK, is dat E.O. &ls...

dinsdag, 18 juni 2019

Lees verder

vv Sweel haalt ruim 2.500 euro op voor NCFS

vv Sweel heeft vorige maand tijdens tal van sponsoracties meer dan 2.500 euro opgehaald voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De stichting maakt zich sterk voor mensen met de taaisli...

woensdag, 12 juni 2019

Lees verder
Willekeurige foto