Sport en welzijn
ZBC sluit superseizoen af met remise

ZBC moest afgelopen zondag in de returnwedstrijd tegen FC Wolvega in ieder geval met twee doelpunten verschil winnen om nog een strafschoppenserie af te dwingen. Het werd uiteindelijk 1-1 en daarmee zijn de Zweeler uitgeschakeld in de race voor een ticket naar de 1e klasse. ZBC kan echter terugblikken op een fantastisch seizoen. De doelstelling van de equipe uit Zweeloo in het eerste jaar in de 2e klasse L was simpel : handhaving. De historische en niet voorziene plaatsing voor de nacompetitie, na winst in het laatste competitieduel tegen Germanicus, zette het legioen echter op andere gedachten. Opeens lonkte een stap hoger!

 
Succes De Anwende bij ski-kampioenschappen

Wezuperbrug – Leerlingen van o.b.s. De Anwende uit Aalden deden afgelopen zaterdag tijdens de Noord Nederlandse scholierenkampioenschappen 2011 uitstekende zaken. Twee teams van De Anwende plaatsen zich op de kunstskibaan van Wezuperbrug voor de nationale schoolkampioenschappen. Ook het skiteam van de Burgemeester Wessels-Boerschool Dalen mag naar de nationale titelstrijd, die op zaterdag 16 april in Soesterberg zal worden gehouden. De wedstrijden werden onder mistige omstandigheden afgewerkt, maar dat had nauwelijks invloed op de sportieve prestaties. Lynn Aasman uit Aalden passeerde als snelste meisje de finishlijn.

 
Tafelvoetbaltoernooi: vierde eindzege voor Wietse en Egbert Vugteveen

Wietse en Egbert Vugteveen bleken zaterdag de beste tafelvoetballers, want de broers wonnen namelijk het zesde tafelvoetbaltoernooi van Sportclub Zweeloo. De Vriendenclub van Sportclub Zweeloo tekende opnieuw voor de uitstekende organisatie. Omdat het eerste herenteam ’s middags competitieverplichtingen had op het veld, volgde het tafelvoetbaltoernooi ’s avonds. Er streden 24 teams mee in de sfeervolle kantine op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo.

 
Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme 2011.

Zaterdag 8 januari vond alweer onder goede omstandigheden de 5e editie van de Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme plaats. Van winterse taferelen was geen sprake meer. Het bleef echter tot de laatste dag spannend. Want al was de temperatuur ruim boven nul, de hardnekkige gladheid bleef parten spelen.

 

 
ZBC uitgeschakeld in Protos Weering-toernooi

ZBC is er zaterdagavond niet in geslaagd om door te dringen tot de finale van Protos Weering-toernooi. In vier duels behaalde ZBC drie punten en eindigde daarmee op de vierde plaats.

Onder het toeziend oog van een grote supportersschare won ZBC de laatste poulewedstrijd met 6 – 3 van Germanicus, maar moest in de drie voorgaande duels tegen HZVV (1-2), OZC (1-0) en ZZVV (4-3) het onderspit delven. In de wetenschap dat slechts de nummers 1 en 2 verder gaan in het toernooi, eindigde het zaalvoetbalavontuur voor de rood-witte equipe in een sfeervolle sporthal De Citadel in Dedemsvaart.

 

 
ZBC opnieuw in halve finale Protos Weering-toernooi

Met enig fortuin en zonder groots te spelen heeft ZBC zich geplaatst voor de halve finale van het Protos Weering-toernooi. Dat is een evenaring van de prestatie van vorig jaar. Net als tijdens de eerste ronde was een derde plaats in de kwartfinale ~ in de sterk bezette poule E ~ voldoende voor een ticket naar de volgende ronde van Nederlands grootste zaalvoetbaltoernooi.
 
Zaterdag 8 januari a.s. 5e editie Nieuwjaarsloop
Aalden Rondomme mooie opening sportjaar 2011

Het sportjaar 2011 krijgt met de Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme weer een prima start. Zaterdag 8 januari staat op sportpark 't Alterbarg in Zweeloo de vijfde editie van het sportieve evenement op het programma.

De Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere trimlopen in Zuidoost-Drenthe en komt volgens mede-organisator Wilfried Reuvers op een ideaal moment. 'De donkere wintermaanden zijn voor veel buitensporters een tijd van weinig sporten.

 
Geslaagde ruilbeurs voetbalplaatjes

In de kantine op het sportpark Alterbarg werd maandagavond 20 december een ruilbeurs gehouden om de voetbalplaatjes­boeken compleet te krijgen met de onbrekende plaatjes. Vanaf 18.00 uur konden de kinderen in de kantine hun voetbalplaat­jes ruilen. Om het album vol te krijgen moeten maar liefst 415 plaatjes met kiekjes van spelers/speelsters en sponsors worden verzameld.

 
Loopclinic AaldenRondomme

 
Verkiezing 'Zwembad van het jaar'

Coevorden/regio - De zwembaden in de gemeente Coevorden kunnen 'Zwembad van het jaar' worden. Om deze titel te verkrijgen, moeten zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen via www.zwembadvanhetjaar.nl Bij het uitbrengen van een stem maakt men direct kans op een reis voor twee personen naar het grootste zwembad ter wereld en vele andere leuke prijzen.

De verkiezing gaat namelijk om de waardering van de bezoekers van het zwembad! Bij het uitbrengen van een stem wordt een waarderingscijfer gevraagd voor prijs/kwaliteit, klantvriendelijkheid en hygiëne. Per provincie dingt vervolgens het zwembad met de hoogste gemiddelde score mee naar de titel 'Zwembad van het jaar'.

 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

Pagina 25 van 31

Zoeken in de site

Sportnieuws

Vriendinnenwandeldag 9 april 2019

Vriendinnwandeldag giet dit jaor ok weer deur, alle vrouwen loopt weer körte of lange routes en gaot er veur....

zaterdag, 16 maart 2019

Lees verder

Nieuw in Zweeloo e.o. : Dynamictennis

Sinds afgelopen maand is er de mogelijkheid om een nieuwe sport in onze dorpen te beoefenen, Dynamictennis. Deze jonge racketsport mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Het wordt inmiddels op een hon...

dinsdag, 5 maart 2019

Lees verder

Postzegelclub.

Verengingsavond iedere tweede woensdag van de maand (september tot en met mei) in het clubgebouw van de Jeu de Boulesvereniging in Coevorden. Activiteiten: veilingen, rondzending (thuiswinkelen met postzegels), ruilen en gez...

zondag, 17 februari 2019

Lees verder
Willekeurige foto