Sport en welzijn
Bike-weekend met Olympisch kampioen Bart Brentjes

Op zaterdag 29 en zondag 30 mei a.s. organiseren Landal Aelderholt, Zantingh Tweewielers en de Mountainbike- en tourfietsvereniging ‘Hesseler Fietsers’ het ‘Landal Bike-weekend’: een tweedaags mountainbike- en fietsevenement. Bart Brentjes zal op zaterdag 29 mei a.s. een aantal mountainbike-clinics verzorgen. Brentjens was de allereerste Olympisch Kampioen op het onderdeel mountainbike. Tijdens de Spelen van Atlanta in 1996 stond dit onderdeel voor het eerst op het programma. Tijdens het Bike-weekend zijn er verschillende tochten uitgezet die de deelnemers door de prachtige natuur voeren.

 
Glorieus ZBC 1 schrijft pracht stuk geschiedenis

ZBC is zondagmiddag kampioen van de 3e klasse D geworden. De ploeg van Jaap Scholing sleepte de titel binnen dankzij een 0-1 zege op Valthermond. Dat was door de honderden meegereisde fans volledig rood-wit gekleurd. Jesper Vaessen was met zijn winnende goal in de 22e minuut weer belangrijk voor ZBC.

De ploeg uit Zweeloo was vooraf al bijna zeker van de titel met drie punten voorsprong op nummer twee Actief. ZBC werd zo voor de 8e keer in het 89-jarig bestaan kampioen en speelt komend seizoen voor het eerst in de clubhistorie in de 2e klasse.

 
Geert Wesseling winnaar klaverjasvereniging "De Joker"

Klaverjasclub “De Joker” legde afgelopen week in dorpshuis De Spil het laatste kaartje van het seizoen 2009 / 2010. Geert Wesseling toonde zich dit seizoen de best presterende klaverjasser en mocht de wisselbeker uit handen van secretaris Geert Holties in ontvangst nemen. Wesseling was op grote afstand de beste kaarter over het seizoen. Ook kreeg hij de wisselbeker van de meeste marsen. Secretaris Holties bedankte de vrijwilligers voor de inzet voor De Joker.

 
ZBC stelt promotie veilig

Het eerste elftal van ZBC is voor het eerst in haar bijna negentig jarig bestaan gepromoveerd naar de tweede klasse. Thuis werd Gieten met liefst 10-2 afgeserveerd. Tot de rust konden de bezoekers de kampioenskandidaat op sportpark 't Alterbarg in Zweeloo aardig partij bieden. In het vervolg liep de koploper uit naar dubbele cijfers. Door het puntenverlies van Actief heeft de ploeg van Jaap Scholing komende zondag, in en tegen Valthermond, aan één punt genoeg om het kampioenschap in de 3e klasse D te behalen.
 
Vulkaan in IJsland zet streep door uitvoering Atilla/Actief

De vulkaan in IJsland die de laatste dagen het vliegverkeer in Europa danig in de war schopt, heeft nu ook de jaarlijkse uitvoering van Atilla/Actief in de war geschopt. De voorstelling die voor vrijdagavond in de sportzaal van Aalden op het programma stond is afgeblazen. Door het vliegverbod boven grote delen van Europa kan gymleidster Roelina de Vries van Atilla/Actief, die op dit moment op familiebezoek in Canada verblijft, namelijk niet op tijd naar Nederland terugkeren. Op zijn vroegst wordt de gymleidster vrijdagnacht terugverwacht, maar dat is uiteraard veel te laat om de uitvoering op een goede wijze gestalte te kunnen geven.
 
Epke Wiersma vertrekt als voorzitter van stichting ‘t Alterbarg

De beheersstichting ‘t Alterbarg moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Epke Wiersma legt deze zomer na tien jaar voorzitterschap zijn functie neer. Door zijn benoeming als raadslid van de gemeente Coevorden zijn beide functies niet meer te combineren. Vanaf 2000 hanteerde Wiersma met verve de voorzittershamer. Het profiel van de nieuwe voorzitter? Een man of vrouw, die net als Epke Wiersma betrokken is bij de dorpen en bij de sporten, een helder verstand heeft en zowel de kleuren zwart & geel als rood & wit een warm hart toedraagt.

 
Skiteam De Anwende in top-15 Nederlands Kampioenschap schoolteams
Afgelopen zaterdag behaalde het skiteam van o.b.s. De Anwende uit Aalden een zeer verdienstelijke klassering in de top-15 van het Nationale Kampioenschap voor schoolteams. Het team bestond uit Jorn Scholing (8), Lize Scholing (5), Indy Aasman (7) en Lynn Aasman (10). De titelstrijd werd gehouden op de skibaan van 't Kuierpadtien in Wezuperbrug.

Bijschrift foto:Lynn Aasman, Lize Scholing, Jorn Scholing, Indy Aasman.

Lize en Indy zijn geschminkt door het recreatieteam van 'Kuierpadtien. 
Sporten voor (ex)hartpatiënten in Sleen

Vanaf 12 mei wordt er bij de gymnastiekvereniging Sleen een sportgroep voor (ex)hartpatiënten opgestart. De groep heet “Hart in beweging”. (HIB)

Gezond bewegen vermindert de kans op hart&vaatproblemen. Het verbetert uw conditie. Het geeft u zelfvertrouwen en het is nog leuk en gezellig ook.

Ons motto is dan ook: Verantwoord bewegen voor een gezonder leven.

De sport&spellessen zijn heel afwisselend en zo opgezet dat een ieder op z’n eigen niveau mee kan doen en zo nodig op elk moment even uit kan stappen, zonder zich bezwaard te voelen.  “Hart in beweging” is wel een onderdeel van de gymnastiekvereniging van Sleen, maar ter geruststelling…….. u hoeft niet op of over de toestellen. Wel spelen we bijvoorbeeld badminton of een ander spel,  doen we spierversterkende oefeningen en werken we aan de conditie. U hoeft geen geoefende sporter te zijn om deel te nemen! De les wordt gezamenlijk afgesloten met een welverdiend kopje koffie of thee in de kantine.

De lessen worden gegeven op woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur in de sporthal Broekveld aan de Oldenhoffstraat 7 in Sleen
De lessen worden verzorgd door Alina van Beest en Leny de Jonge.
Alina is docente lichamelijke opvoeding en gecertificeerd sportbegeleidster voor mensen met hart&vaatziekten. Zij sport ook met (ex)hartpatiënten in Borger.
Leny werkt als hartverpleegkundige in het ziekenhuis in Emmen.

En dat alles kan dus vanaf 12 mei in Sleen. Ook mensen uit omliggende dorpen zijn van harte welkom.
Dus als u nog goed ter been bent (als een stevige wandelpas nog lukt is het prima) en u heeft toestemming  van uw arts om te sporten……….. aarzel dan niet en neem voor meer informatie of aanmelding contact op met:

HIB-sportbegeleidster: 
Medisch begeleidster:
Bestuur GVSleen:
Alina van Beest  
Leny de Jonge 
Harriet Kroeze
0591-362193 0591-362329 0591-361188
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

 

 

 

 
Derde plaats mencombinatie Manting

BIDDINGHUIZEN / MEPPEN – De mencombinatie van Jans Manting uit Meppen heeft afgelopen Paasweekend tijdens de Flevomendagen in Biddinghuizen de derde prijs in de wacht gesleept. Ondanks de zware regenval op zaterdag en zondag en het inzetten van een nieuwe pony is de eerste wedstrijd van dit seizoen succesvol verlopen.

De zes door Daan van Dijk ontworpen marathon-hindernissen hielden zich goed voor de ruim zestig klasse 1, 2, 3 en 4 deelnemers. 'Het was voor pony's en menners vooral een strijd tegen de elementen. Na de zeer onstuimige zaterdag met wind, regen en hagel, moesten we zondagmiddag de dresuurring in. Deze was bijna onbegaanbaar. Toch hebben we naar behoren gepresteerd.

 

 
voorjaarsrit voor koetsiers en ruiters.

zaterdag 08 mei 2010, is het weer zover, er is een voorjaarsrit voor koetsier en ruiters gepland.

 

De rit is plm 25 km en is zeer gevarieerd. Door bos, open veld en door de dorpen Oud Aalden en Meppen. Meest over onverharde paden en een klein deel over bermen en stukjes verharde weg.Mooie brede paden om even lekker te draven en smalle bospaadjes. Onderweg hebben we een koffiepauze en een lunchpauze. Inclusief de pauzes zijn we plm vier uur onderweg. De lunchpauze is bij een knie-diep meertje.

 
<< Start < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 Volgende > Einde >>

Pagina 35 van 37

Zoeken in de site

Sportnieuws

Nieuwe voorzitter Anita Klingenberg is trots op vv Sweel

Sweel krijgt met de aanstelling van Anita Klingenberg als voorzitter een volledig vrouwelijk dagelijks bestuur, met naast Klingenberg bestuurslid facilitaire zaken Hester Pronk, penningmeester Geesje Meijerink en secretaris Angela Berkhof....

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Zwemseizoen 2020 alweer voorbij!

Het zit er weer op, het zwemseizoen 2020 is alweer voorbij! Een seizoen dat vanwege de COVID-19 de boeken in gaat als één van de meest bijzondere seizoenen ooit. Na goe...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder

Corona-teststraat in Zwembad Zweeloo

Baantjeszwemmen in stijl afgesloten. Het zwemseizoen verliep, door de corona, anders dan verwacht en gewenst. Geen Fair Leef. Aanvankelijk bad gesloten. Uiteindelijk maatregelen. En toen kon het gelukkig weer: het zwemwat...

dinsdag, 8 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto