Sport en welzijn
Ballen- en kledinghok omgetoverd tot volwaardig magazijn

‘We kunnen nu in een moderne ruimte alle ballen verzamelen……!’

Een bestemming voor de opbrengst van de traditionele kerstactie van v.v. Sweel was dit jaar snel gevonden: het moderniseren van het ballenhok en de kledingruimte op het sportpark ‘t Alterbarg. Er werd een plan gemaakt en vrijwilligers werden gemobiliseerd. Er is sindsdien stevig geklust en in amper vier weken tijd heeft v.v. Sweel de beschikking gekregen over een ruim opgezet ballenhok en een modern ingerichte kledingruimte.

 
Alie Bruinsma winnares klaverjassen.

Klaverjasclub "De Joker" legde afgelopen week in dorpshuis De Spil het laatste kaartje van het seizoen 2015-2016. Alie Bruinsma toonde zich dit seizoen de best presterende klaverjasster. De wisselbeker in de marsencompetitie moet dit jaar woorden gedeeld door Jan Tangenberg en Bert Bruinsma, die beiden evenveel marsen wisten te behalen.

 
Meer dan 1.000 deelnemers verwacht op 13 editie Vriendinnenwandeldag
Wezuperbrug / regio- Op dinsdag 12 april a.s. wordt voor de dertiende keer in successie deVriendinnenwandeldag gehouden. Met net als voorgaande jaren start en finish op het Molecaten Park Kuierpad in Wezuperbrug.

Dit jaar hoopt het WandelSportCentrum-Drenthe, een stichting die onder andere de wandelsport wil promoten en ook verantwoordelijk is voor deze unieke wandeldag, het aantal an 1000 dames te evenaren en als het kan te overtreffen.

 
Iris Meijerink (10) al twee keer mascotte van AFC AJAX
Wat is er nou toffer dan voor een wedstrijd van AJAX aan de hand van een speler mee het veld op te lopen? Niets toch? Iris Meijerink uit Wezuperbrug kan er over meepraten. Als lid van de AJAX Kids Club is zij inmiddels al twee keer mascotte geweest. ‘Het is voor mij een droom die is uitgekomen’, zegt de 10-jarige supporter van de Amsterdamse topclub.
 
Overleven in Westerbork

Zoals we bij ons de traditie van de Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme kennen, zo kennen ze in Westerbork een soortgelijke traditie: de ’t Stokertje Survivalrun Westerbork. Staat in Zweeloo de teller inmiddels op tien, in Westerbork werd zondag 17 januari jl. de negende editie georganiseerd. Met maar liefst 1240 deelnemers, zowel wedstrijdlopers (ca. 440) als recreanten, met afstanden van 5, 9 en 13 km en met maar liefst 280 vrijwilligers.

 
Vlekkeloze tiende editie Aalden Rondomme
In totaal 530 deelnemers hebben zaterdagmiddag met volle teugen genoten van de lustrumeditie van de Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme.

De fanatieke hardlopers kwamen met een duidelijke missie aan de start : ‘Genieten, maar natuurlijk ook goed presteren!’ Deze combinatie lukte glansrijk, want de deelnemers realiseerden in de perfecte omstandigheden, die ook veel toeschouwers naar sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo lokten, prima tijden.

 
Tiende editie Aalden Rondomme ongetwijfeld een recordbreker

Een fantastisch sportief evenement, dat is wat de komende editie van de Nieuwjaarloop Aalden Rondomme ongetwijfeld gaat worden. Met een aantal nieuwe elementen belooft de tiende editie van dit hardloopcross op zaterdag 9 januari a.s. wederom een succes te worden. ‘Het kan echt iets moois opleveren!’, blikken de organisatoren alvast vooruit.

 
Harry Kuipers nieuwe voorzitter van stichting Alterbarg
“Samen met mijn bestuursleden ga ik proberen om de komende jaren zoveel mogelijk mensen op een aangename en betaalbare wijze te laten genieten van ons prachtig gesitueerd sportpark ’t Alterbarg”, dat zegt Harry Kuipers, sinds vorige maand de nieuwe voorzitter van Stichting Beheer Voetbalcomplex ‘t Alterbarg. De 45-jarige Aaldenaar is ambitieus en kijkend naar de financiële middelen tegelijk ook realistisch. “Ik ben er van overtuigd dat wij de uitdagingen die op ons af gaan komen, het hoofd kunnen bieden. Het allerbelangrijkste voor ons als stichtingsbestuur is dat wij alles op alles zullen zetten om de huidige faciliteiten voor de toekomst te waarborgen.”
 
Wandelen in en rond Zweeloo met 'Mijn Streek'

Al jarenlang staan er in de regionale kranten wandelroutes. Sinds begin 2014 verzorgt Paul Straatsma in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant de tweewekelijkse serie 'Mijn Streek'. Om de andere zaterdag staat er in de dikke weekendbijlage WKND van alle edities van de beide noordelijke dagbladen een wandeltocht afgedrukt in een plaats ergens in Noord-Nederland. Ik Heb zelf de serie steeds met veel interesse gelezen. En wel eens gedacht: 'Dat kunt wij bij oes in Sweel ook wal'. Eind mei stond in de krant een oproep om met ideeën te komen voor nieuwe wandelroutes. In de nieuwe serie moest ook de historie aan bod komen.

 
Ruben Willems kan dankzij Foppe Fonds genieten van het voetbal bij v.v. Sweel
Dankzij speciaal ontworpen orthopedische schoenen kan Ruben Willems weer voluit voetballen, tennissen en zelfs gymmen. De 9-jarige Ruben is erg blij met de donatie van het Foppe Fonds, die de speciale voetbalschoenen mogelijk heeft gemaakt. Ook Voetzorg Noord uit Emmen, de schoenmaker van Ruben, leverde een mooie bijdrage.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 25

Zoeken in de site

Sportnieuws

‘Slipjacht Zweeloo is een prachtig festijn waar van alles is te zien!’

Komende woensdag klinken de historische woorden: de meute is er…! Komende woensdag (17 januari a.s.) staat er in Zweeloo en omstreken weer een slipjacht op het programma. 'We willen de sli...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Aalden Rondomme: Een must voor elke hardloper

Afgelopen zaterdag bleek eens te meer dat Aalden Rondomme na twaalf edities is uitgegroeid tot een populaire winterklassieker. Voor veel runners een fantastisch begin van een sportief 2018. Ongetraind maak je ...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Richard Prakken excelleert tijdens Aalden Rondomme

Bijna 500 deelnemers genieten van zeer succesvolle twaalfde editie. Richard Prakken had vooraf bepaald niet getekend voor een klassering als tweede of derde. Dit keer wilde de 19-jarige Aaldenaar tijdens de ...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto