Sport en welzijn
Sporten voor (ex)hartpatiënten in Sleen

Vanaf 12 mei wordt er bij de gymnastiekvereniging Sleen een sportgroep voor (ex)hartpatiënten opgestart. De groep heet “Hart in beweging”. (HIB)

Gezond bewegen vermindert de kans op hart&vaatproblemen. Het verbetert uw conditie. Het geeft u zelfvertrouwen en het is nog leuk en gezellig ook.

Ons motto is dan ook: Verantwoord bewegen voor een gezonder leven.

De sport&spellessen zijn heel afwisselend en zo opgezet dat een ieder op z’n eigen niveau mee kan doen en zo nodig op elk moment even uit kan stappen, zonder zich bezwaard te voelen.  “Hart in beweging” is wel een onderdeel van de gymnastiekvereniging van Sleen, maar ter geruststelling…….. u hoeft niet op of over de toestellen. Wel spelen we bijvoorbeeld badminton of een ander spel,  doen we spierversterkende oefeningen en werken we aan de conditie. U hoeft geen geoefende sporter te zijn om deel te nemen! De les wordt gezamenlijk afgesloten met een welverdiend kopje koffie of thee in de kantine.

De lessen worden gegeven op woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur in de sporthal Broekveld aan de Oldenhoffstraat 7 in Sleen
De lessen worden verzorgd door Alina van Beest en Leny de Jonge.
Alina is docente lichamelijke opvoeding en gecertificeerd sportbegeleidster voor mensen met hart&vaatziekten. Zij sport ook met (ex)hartpatiënten in Borger.
Leny werkt als hartverpleegkundige in het ziekenhuis in Emmen.

En dat alles kan dus vanaf 12 mei in Sleen. Ook mensen uit omliggende dorpen zijn van harte welkom.
Dus als u nog goed ter been bent (als een stevige wandelpas nog lukt is het prima) en u heeft toestemming  van uw arts om te sporten……….. aarzel dan niet en neem voor meer informatie of aanmelding contact op met:

HIB-sportbegeleidster: 
Medisch begeleidster:
Bestuur GVSleen:
Alina van Beest  
Leny de Jonge 
Harriet Kroeze
0591-362193 0591-362329 0591-361188
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

 

 

 

 
Derde plaats mencombinatie Manting

BIDDINGHUIZEN / MEPPEN – De mencombinatie van Jans Manting uit Meppen heeft afgelopen Paasweekend tijdens de Flevomendagen in Biddinghuizen de derde prijs in de wacht gesleept. Ondanks de zware regenval op zaterdag en zondag en het inzetten van een nieuwe pony is de eerste wedstrijd van dit seizoen succesvol verlopen.

De zes door Daan van Dijk ontworpen marathon-hindernissen hielden zich goed voor de ruim zestig klasse 1, 2, 3 en 4 deelnemers. 'Het was voor pony's en menners vooral een strijd tegen de elementen. Na de zeer onstuimige zaterdag met wind, regen en hagel, moesten we zondagmiddag de dresuurring in. Deze was bijna onbegaanbaar. Toch hebben we naar behoren gepresteerd.

 

 
voorjaarsrit voor koetsiers en ruiters.

zaterdag 08 mei 2010, is het weer zover, er is een voorjaarsrit voor koetsier en ruiters gepland.

 

De rit is plm 25 km en is zeer gevarieerd. Door bos, open veld en door de dorpen Oud Aalden en Meppen. Meest over onverharde paden en een klein deel over bermen en stukjes verharde weg.Mooie brede paden om even lekker te draven en smalle bospaadjes. Onderweg hebben we een koffiepauze en een lunchpauze. Inclusief de pauzes zijn we plm vier uur onderweg. De lunchpauze is bij een knie-diep meertje.

 
Dames B2 HVZ/Vivendi kampioen

 

Oosterhesselen - Het dames B2-team van handbalvereniging HVZ/Vivendi werd afgelopen dinsdagavond kampioen, nadat zij een inhaalwedstrijd tegen Wapse met 20-12 had gewonnen. De wedstrijd had al in december gespeeld moeten worden, maar werd vanwege het slechte weer uitgesteld.

De meiden waren dinsdag uiteraard gespannen, vooral toen bij aankomst in de sporthal bleek dat de tegenpartij (nummer 2 in de competitie op 3 punten achterstand) met veel publiek gekomen was en er van overtuigd was dat Wapse zou winnen.

 
Luchtruim mildste vorm van verslaving’
Vliegen als een vogel. De armen als vleugels uitslaan en het aardse bestaan ontstijgen. Dat is wat Arnoud Waalkens uit Meppen al sinds 1992 intens boeit en fascineert. Eerst als zweefvlieger, later als paraglider in de Zwitserse bergen en sinds een aantal jaren heeft de inwoner van Meppen de charme van het snor-vliegen ontdekt. Een nieuwe vliegrage die door Waalkens vol enthousiasme wordt uitgedragen. Het zijn kleine vliegmachines voor één of duozitters, aangedreven met een motor en bestuurd met een parachute. The sky is the limit, want deze vernuftige vliegmachines kunnen klimmen tot liefst 1200 voet.
 
Spannende regiokampioenschappen

Het was spannend afgelopen zaterdagavond in de HCE manege in Emmen. In de strijd om de hoogste dressuurtitel bij de regiokampioenschappen behaalde Susanna Wiersma uit Zweeloo met haar paard Ustinov (v.Nourejev) een fraaie tweede plaats in zowel de proef als de Kur op muziek. Met 63,10% moest ze Annemiek Vincourt uit Veeningen voor laten gaan(63,94%).
Deze twee combinaties gaan Drenthe vertegenwoordigen op het indoor NK in Wanroy op 13 maart a.s.

 

 
Opnieuw geen voetbal in district Noord : KNVB verwacht nog geen problemen

De KNVB heeft voor komend weekend opnieuw alle wedstrijden afgelast. De velden zijn door de sneeuwval en bevriezing onbespeelbaar.  Ook de afgelopen weken werd het complete voetbalprogramma geschrapt vanwege het slechte weer. En voor volgend weekend lijken de vooruitzichten en omstandigheden weinig hoopopghevend. Sterker, veel clubs kunnen zelf op de trainingsvelden niet uit de voeten.

 
Ronald Braam Nederlands Kampioen Kruisboogschieten

Aaldenaar promoveert naar hoogste klasse

Ronald Braam werd afgelopen jaar in de D-klasse Nederlands kampioen kruisboogschieten in de discipline over 20 meter. Samen met leden van schuttersvereniging (s.v.) Willem Tell deed Ronald mee aan het Nederlands Kampioenschap in het Brabantse Oudenbosch. De 27-jarige Aaldenaar promoveerde daarmee naar de hoogste nationale klasse van het kruisboogschieten. Een hoogtepunt in de sportieve loopbaan van de fanatieke schutter.

 
JVS D1 Kampioen KNVB futsal competitie

Als overbrugging van de winterstop nam JVS D1 deel aan de KNVB-zaalvoetbalcompetitie. In een competitie van zes teams werd er in de wintermaanden in de diverse sporthallen binnen de gemeente Coevorden een volledige competitie afgewerkt. Afgelopen zaterdag werd de laatste ronde gespeeld. JVS D1 stond bovenaan en had met nog twee wedstrijden te gaan 5 punten voorsprong op nummer 2 DSC’65 D1.  Dus er was nog minimaal 1 punt nodig om de titel veilig te kunnen stellen.

 
Henk Hegen in sas met 'zijn' Charlotte
'Wat een kracht en gratie van deze merrie met haar veulen. Ik kan wel uren naar dit boeiend schouwspel kijken.' Henk Hegen uit Wezup staat in het weiland naast zijn boerderij te genieten van de kunsten van zijn vijfjarig Belgisch trekpaard Charlotte van Loozen samen met het hengstveulen Oscar. De modern gelijnde merrie beweegt met veel houding en allure. Hegen is een echte liefhebber van het trekpaard geworden. Bepaald geen wonder, want 'zijn' merrie Charlotte is een beauty. Dat is ook bij de provinciale keurmeesters niet onopgemerkt gebleven. Tijdens centrale keuringen van de Koninklijke Vereniging 'Het Nederlands Trekpaard' werd Charlotte in 2008 tot Drents kampioene gekroond. Ze stak er met kop en schouders bovenuit. 'Daar had ik toen op voorhand geen rekening mee gehouden. Ik ben heel onbevangen naar de keuring gegaan. Het is voor mij in de eerste plaats een pure hobby, maar als je dan met de eerste prijs aan de haal gaat is dat natuurlijke een prachtige erkenning.' In 2007 werd Charlotte al kampioene bij de 3-jarigen en reserve-kampioene van Drenthe. Vier jaar geleden werd ze als veulen aangekocht en inmiddels regent het prijzen.
 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Volgende > Einde >>

Pagina 27 van 29

Zoeken in de site

Sportnieuws

Maaike Feunekes pijlsnel Nederlands kampioen

16-jarige Aaldenaar binnen no-time Nederlands kampioen kruisboogschieten. Maaike Feunekes raakte begin dit jaar, tijdens een personeelsuitje van 't Hoes van Hol-An bij SV Willem Tell, voor het eerst een kruisboog aan. Vo...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder

Perfect zwemseizoen ten einde!

Het zit er op! Het prachtige zwemseizoen 2018 is voorbij. Het ene na het andere record sneuvelde dit seizoen: snelste 15.000-ste bezoeker, meeste zwemmers op één ochtend, drukste week ooit. Uit...

dinsdag, 11 september 2018

Lees verder

Nieuwe wandelgroep in Aalden/Zweeloo

In overleg met de gemeente Coevorden kwam naar voren dat er wellicht behoefte is aan een wandelgroep in Aalden/Zweeloo. Wij zien het als een leuke uitdaging om in Aalden/Zweeloo een wandelg...

dinsdag, 11 september 2018

Lees verder
Willekeurige foto