Sport en welzijn
Dames B2 HVZ/Vivendi kampioen

 

Oosterhesselen - Het dames B2-team van handbalvereniging HVZ/Vivendi werd afgelopen dinsdagavond kampioen, nadat zij een inhaalwedstrijd tegen Wapse met 20-12 had gewonnen. De wedstrijd had al in december gespeeld moeten worden, maar werd vanwege het slechte weer uitgesteld.

De meiden waren dinsdag uiteraard gespannen, vooral toen bij aankomst in de sporthal bleek dat de tegenpartij (nummer 2 in de competitie op 3 punten achterstand) met veel publiek gekomen was en er van overtuigd was dat Wapse zou winnen.

 
Luchtruim mildste vorm van verslaving’
Vliegen als een vogel. De armen als vleugels uitslaan en het aardse bestaan ontstijgen. Dat is wat Arnoud Waalkens uit Meppen al sinds 1992 intens boeit en fascineert. Eerst als zweefvlieger, later als paraglider in de Zwitserse bergen en sinds een aantal jaren heeft de inwoner van Meppen de charme van het snor-vliegen ontdekt. Een nieuwe vliegrage die door Waalkens vol enthousiasme wordt uitgedragen. Het zijn kleine vliegmachines voor één of duozitters, aangedreven met een motor en bestuurd met een parachute. The sky is the limit, want deze vernuftige vliegmachines kunnen klimmen tot liefst 1200 voet.
 
Spannende regiokampioenschappen

Het was spannend afgelopen zaterdagavond in de HCE manege in Emmen. In de strijd om de hoogste dressuurtitel bij de regiokampioenschappen behaalde Susanna Wiersma uit Zweeloo met haar paard Ustinov (v.Nourejev) een fraaie tweede plaats in zowel de proef als de Kur op muziek. Met 63,10% moest ze Annemiek Vincourt uit Veeningen voor laten gaan(63,94%).
Deze twee combinaties gaan Drenthe vertegenwoordigen op het indoor NK in Wanroy op 13 maart a.s.

 

 
Opnieuw geen voetbal in district Noord : KNVB verwacht nog geen problemen

De KNVB heeft voor komend weekend opnieuw alle wedstrijden afgelast. De velden zijn door de sneeuwval en bevriezing onbespeelbaar.  Ook de afgelopen weken werd het complete voetbalprogramma geschrapt vanwege het slechte weer. En voor volgend weekend lijken de vooruitzichten en omstandigheden weinig hoopopghevend. Sterker, veel clubs kunnen zelf op de trainingsvelden niet uit de voeten.

 
Ronald Braam Nederlands Kampioen Kruisboogschieten

Aaldenaar promoveert naar hoogste klasse

Ronald Braam werd afgelopen jaar in de D-klasse Nederlands kampioen kruisboogschieten in de discipline over 20 meter. Samen met leden van schuttersvereniging (s.v.) Willem Tell deed Ronald mee aan het Nederlands Kampioenschap in het Brabantse Oudenbosch. De 27-jarige Aaldenaar promoveerde daarmee naar de hoogste nationale klasse van het kruisboogschieten. Een hoogtepunt in de sportieve loopbaan van de fanatieke schutter.

 
JVS D1 Kampioen KNVB futsal competitie

Als overbrugging van de winterstop nam JVS D1 deel aan de KNVB-zaalvoetbalcompetitie. In een competitie van zes teams werd er in de wintermaanden in de diverse sporthallen binnen de gemeente Coevorden een volledige competitie afgewerkt. Afgelopen zaterdag werd de laatste ronde gespeeld. JVS D1 stond bovenaan en had met nog twee wedstrijden te gaan 5 punten voorsprong op nummer 2 DSC’65 D1.  Dus er was nog minimaal 1 punt nodig om de titel veilig te kunnen stellen.

 
Henk Hegen in sas met 'zijn' Charlotte
'Wat een kracht en gratie van deze merrie met haar veulen. Ik kan wel uren naar dit boeiend schouwspel kijken.' Henk Hegen uit Wezup staat in het weiland naast zijn boerderij te genieten van de kunsten van zijn vijfjarig Belgisch trekpaard Charlotte van Loozen samen met het hengstveulen Oscar. De modern gelijnde merrie beweegt met veel houding en allure. Hegen is een echte liefhebber van het trekpaard geworden. Bepaald geen wonder, want 'zijn' merrie Charlotte is een beauty. Dat is ook bij de provinciale keurmeesters niet onopgemerkt gebleven. Tijdens centrale keuringen van de Koninklijke Vereniging 'Het Nederlands Trekpaard' werd Charlotte in 2008 tot Drents kampioene gekroond. Ze stak er met kop en schouders bovenuit. 'Daar had ik toen op voorhand geen rekening mee gehouden. Ik ben heel onbevangen naar de keuring gegaan. Het is voor mij in de eerste plaats een pure hobby, maar als je dan met de eerste prijs aan de haal gaat is dat natuurlijke een prachtige erkenning.' In 2007 werd Charlotte al kampioene bij de 3-jarigen en reserve-kampioene van Drenthe. Vier jaar geleden werd ze als veulen aangekocht en inmiddels regent het prijzen.
 
Familie Katerberg in greep Koning Voetbal


Bijschrift foto : Elsemiek (16), Annebeth (18), Leonie (13) en Joanne (11) Katerberg (v.l.n.r.) zijn helemaal verknocht aan de voetbalsport. 'We slaan nooit een training over.'

De familie Katerberg uit Aalden wordt met ijzeren hand geregeerd door Koning Voetbal. Met liefst vier dochters die bezeten zijn van de voetbalsport, is het gezin een goede bekende bij het damesvoetbal van Sp. Zweeloo. Annebeth (18), Elsemiek (16), Leonie (13) en Joanne (11) lieten sporten als tennis, ballet, hockey of zwemmen volledig links liggen. Vol overtuiging kozen ze voor de geur van versgemaaid gras, natte voetbalschoenen, koppen, slidings en vecht- en strijdlust. 'Pa en ma, mag ik op voetbal....?' Jan en Gerjanne Katerberg konden hun ogen en oren eerst niet geloven. Ze waren aanvankelijk verbaasd toen tweede dochter Elsemiek blijk gaf van haar voetbaldromen. De overtuiging was echter zó groot, dat het ouderlijk gezag de vraag geen moment ter discussie stelde. Goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de drie zussen Annebeth, Leonie en Joanne zijn inmiddels helemaal verknocht aan het voetbalspelletje. Elsemiek, aan het Hondsrug College in Emmen bezig aan het 5e jaar van de VWO, weet het nog als de dag van gisteren.

 
Voorronde NK skiën voor schoolteams

WEZUPERBRUG / REGIO - Zaterdag 30 januari a.s. staat op de skipiste van 't Kuierpadtien in Wezuperbrug vanaf 16.00 uur het Noord Nederlands Scholieren Kampioenschap op het programma. Bovendien worden er ook voorronde-wedstrijden voor het Nederlands Schoolteam Kampioenschap georganiseerd. Basisscholen en scholen uit het voortgezet onderwijs uit de regio kunnen zich via deze voorronde in de discipline alpine-ski voor de nationale finale plaatsen. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf skiërs. Scholieren kunnen zich ook individueel inschrijven voor het noordelijk skië-kampioenschap.

 
Ongenaakbare 'Pingelaars' winnen vijfde Tafelvoetbaltoernooi van Sp. Zweeloo

Jeroen Seubers en Janneke Vugteveen hebben zaterdagmiddag het vijfde Tafelvoetbaltoernooi van Sportclub Zweeloo op glorieuze wijze gewonnen. Tijdens het ondertussen even traditionele als gezellige toernooi in de winterstop maakten De Pingelaars met bijna elke opponent korte metten.

Het koppel bewees daarmee dat ook zogeheten pingelaars ver kunnen komen in teamverband, want in de zeer doelpuntrijke eindstrijd werden de zussen Henrike en Willemien Vugteveen, die luisterden naar de teamnaam V-Power, verslagen: 16-8. Er deden 24 teams mee in de kantine op sportpark 't Alterbarg in Zweeloo. Daarbij werd in een sfeervol geheel gebruik gemaakt van vier tafels tijdens wedstrijden van elk tien minuten.

Net als vorig jaar was de halve eindstrijd het eindstation voor Arno Stevens en Anne Hajes, terwijl de broers Wietse en Egbert Vugteveen hun titel deze keer niet wisten te verdedigen. Zij wonnen het toernooi liefst drie keer, maar redden het niet in de halve finale tegen de ongenaakbare Pingelaars.

Het toernooi - georganiseerd door de Vriendenclub Sp. Zweeloo - werd mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren. Pizzeria Trivio Del Villaggio, Lubberts Afbouw, Van Panhuis, Café Lindeboom, Jefrey de Vries, Bruinsma Graveerbedrijf, Jan Jansen Tweewielers, De Zwerfkei, Sijpkes Transport, Hewesco, De Woag, Tramlokaal, Carla's Haarmode, Camping De Lindehof, Mechanisatietechniek Ten Napel, Talenti, Café Hegen, Rietdekkersbedrijf Aasman, Zwaagstra Bestratingen, Café De Inloop, TDS, Daan's Snackmobiel, Kloeze Staalconstructies, Nijland Installatietechniek, Heeren van Alede, Schonewille Afbouw, Home Team Gertjan Reinders, Kapper Kopzorgen, Johan Smidt Installatie en A.S.T. Aad Schouten. Surf naar de website www.sp-zweeloo.nl voor meer informatie.

 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

Pagina 29 van 30

Zoeken in de site

Sportnieuws

Postzegelclub.

Verengingsavond iedere tweede woensdag van de maand (september tot en met mei) in het clubgebouw van de Jeu de Boulesvereniging in Coevorden. Activiteiten: veilingen, rondzending (thuiswinkelen met postzegels), ruilen en gez...

zondag, 17 februari 2019

Lees verder

Skiteam De Anwende en oud-leerlingen plaatsen zich voor finale NK skiën

Afgelopen zaterdag was de skibaan in Wezuperbrug het decor van de voorronde van de Nederlandse Scholenkampioenschappen skiën en snowboarden. Tevens wordt er tijdens deze wedstrijden geskied voor een individueel Noord Nederlands Kam...

dinsdag, 29 januari 2019

Lees verder

Nog weer schaatsen op natuurijs deze winter?

'Hoopvol, maar nul garantie'. Eindelijk konden de schaatsen afgelopen week uit het vet, maar de winterpret hield niet lang stand. Zaterdag was het al weer voorbij en liepen de temperaturen snel op...

dinsdag, 29 januari 2019

Lees verder
Willekeurige foto