Gemeentelijk Nieuws
Waardig ouder worden in een dementievriendelijk Drenthe
Coevorden in unieke samenwerking Drentse gemeenten.In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000 mensen met dementie.
 
Rode Loper koopzondag in Coevorden

30 september is het koopzondag in Coevorden. De winkels zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Aan deze koopzondag hangt een speciaal thema: “De Rode Loper”. In het gehele centrum ligt de rode loper. Om 13.15 is de start van de 1eronde van de rode loper, om 15.00 uur is de start van de 2e ronde.

 
Historische Dag rondom het thema “Opstand”.

Op zaterdag 6 oktober 2018 houdt de Historische Vereniging Stadt en Heerlickheydt Covorden in het Hervormd Ontmoetingscentrum aan de Kromme Elleboog 10 haar jaarlijkse Historische Dag rondom het thema “Opstand”.

 
Activiteiten Open Monumentendag en tentoonstelling IJzerkoekenoproer

Vanaf 1 september 2018 start in het Stedelijk Museum Coevorden de tentoonstelling ‘Het ijzerkoekenoproer in 1770 in Coevorden’. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in context van het overkoepelende ijzerkoekenoproer project. In de tentoonstelling wordt er nieuwe historische informatie gegeven door museumhistoricus Gerrit Kleis over deze unieke volksopstand.

 
Kinderfeestje ‘Ridders en Jonkvrouwen’ in het museum én het kasteel

Het Stedelijk Museum Coevorden en het Kasteel Coevorden hebben een nieuw arrangement opgesteld, speciaal voor kinderfeestjes. Verkleed als echte ridder of jonkvrouw brengen de jarige en zijn of haar vrienden een bezoekje aan het museum. Daar leren ze een stukje geschiedenis over de historische stad Coevorden.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 57

Zoeken in de site

Willekeurige foto