Gemeentelijk Nieuws
'Gratis-zwemmen-actie' Centrum Jeugd en Gezin groot succes

EMMEN/COEVORDEN-  Ruim 1.500 kinderen en hun ouders in de gemeenten Emmen en Coevorden hebben al gebruik gemaakt van de 'gratis-zwemmen-actie' van het Centrum voor Jeugd en Gezin. De actie is onderdeel van de campagne van het Centrum voor Jeugd en  Gezin waarmee zij meer bekendheid willen voor het Centrum voor Jeugd en Gezin en haar  dienstverlening.

 

 
Structuurvisie Coevorden

De gemeente Coevorden bereidt op dit moment een structuurvisie voor, die betrekking heeft op het gehele grondgebied van de gemeente. In de structuurvisie wordt het ruimtelijk beleid aangegeven voor de komende 10 jaar. Omdat dit beleid de komende jaren bepalend zal zijn voor diverse ruimtelijke plannen en uitgewerkt zal worden in bv. bestemmingsplannen, kan iedereen met dit ruimtelijk beleid te maken krijgen.

 
Onderwijsprestaties basisschoolleerlingen gemeente Coevorden verbeterd

De onderwijsprestaties van basisschoolleerlingen uit de gemeente Coevorden zijn in 2010 verbeterd ten opzichte van 2009. Dit geldt met name voor de taalprestaties en de score op de Cito-eindtoets. In tegenstelling tot voorgaande jaren scoren basisschoolleerlingen uit de gemeente Coevorden gelijk aan of hoger dan de landelijke taalnorm. Dit blijkt uit de Drentse Onderwijsmonitor 2010.

Het zijn met name de jongste leerlingen, tot en met groep 3, die jaarlijks vooruitgang vertonen wat betreft taalprestaties. Zij scoren op toetsen ver boven de landelijke standaardscore. Maar ook leerlingen uit de bovenbouw hebben hogere scores dan de landelijke norm. De score op de Cito-eindtoets is ten opzichte van 2009 met drie punten gestegen. De gemeente Coevorden staat met deze score op een gedeelde derde plaats in Drenthe.

 
Klantcontactcentrum gemeente Coevorden vanaf 5 april geopend in Hof van Coevorden

Het klantcontactcentrum van de gemeente Coevorden is vanaf 5 april 2011 geopend in het Hof van Coevorden. Het nieuwe adres: Kasteel 1 in Coevorden. Voor de eerste tien klanten die op 5 april in het Hof van Coevorden komen (vanaf 8.30 uur geopend), ligt een cadeaubon van 10,- van Theater Hofpoort klaar.

De Publieksservice van de gemeente Coevorden verhuist van 1 t/m 4 april 2011 naar het Hof van Coevorden. Om deze verhuizing mogelijk te maken, is op vrijdag 1 april alleen het loket Burgerzaken van de Publieksservice van 9.00 tot 10.00 uur geopend voor geboorte- en overlijdensaangiftes. De overige loketten zijn gesloten. Op maandag 4 april zijn alle loketten van de Publieksservice gesloten.

 
College gemeente Coevorden slaat eerste piketpalen voor inrichting klantcontactcentrum

De komende twee jaar zal de gemeente Coevorden op projectmatige wijze invulling geven aan de inrichting van een Klantcontactcentrum (KCC). Hiermee zet de gemeente Coevorden een belangrijke stap in de invulling van één van de hoof dpunten van het al eerder vastgestelde Dienstverleningsconcept: de klant staat centraal. Waar het op neer komt is dat het KCC zo is ingericht dat het niet meer uitmaakt voor welk product men komt en op welke wijze de klant contact met ons opneemt (bijvoorbeeld per mail of telefoon of brief). De kwaliteit van dienstverlening moet altijd hoog zijn en is erop gericht de klant zo snel en eenvoudig mogelijk van dienst te zijn!

 
<< Start < Vorige 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Volgende > Einde >>

Pagina 49 van 53

Zoeken in de site

Willekeurige foto