Gemeentelijk Nieuws
Herverdeling woningbouwprogramma gemeente Coevorden speelt in op toekomstige krimp

Meer woningbouw in grote kansrijke kernen in plaats van in alle kernen

Door de woningbouwmogelijkheden binnen de gemeente Coevorden beter te verdelen over de grote en kleine kernen, worden vraag en aanbod op de woningmarkt beter op elkaar afgestemd. Daarmee voorkomt de gemeente Coevorden dat op termijn drastische maatregelen genomen moeten woren als gevolg van de krimp van de bevolking. Op basis van de prognoses is een aantal scenario’s opgesteld. Naast de keuzes voor een herverdeling van het woningbouwprogramma, krijgt ook de kwaliteit van de woningbouw een impuls. Dat staat in de conceptnotitie ‘Woningbouwstrategie voor de grote en kleine kernen van de gemeente Coevorden’ waarmee het college van b en w heeft ingestemd.

 
Gemeente Coevorden organiseert themabijeenkomst Taal & Lezen voor het basisonderwijs

Gemeente en basisonderwijs willen taalprestaties verbeteren

De gemeente Coevorden organiseert op woensdag 17 november 2010 voor het eerst een themabijeenkomst over Taal & Lezen. De bijeenkomst wordt om 14.00 uur door Wethouder Geert Roeles geopend in restaurant De Zwerfkei in Gees. Inmiddels zijn er zo’n tachtig aanmeldingen van onderwijzers en onderwijsondersteunend personeel uit het basisonderwijs in de gemeente Coevorden. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom.

 
College gemeente Coevorden stemt in met Doe-Mee-Pas

telefoon 0524-598598 fax 0524-598555

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

website www.coevorden.nl

Pas biedt twee kwetsbare groepen mogelijkheid om lid te worden van sport- en cultuurverenigingen

College gemeente Coevorden stemt in met Doe-Mee-Pas

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden heeft ingestemd met de invoering van de Doe-Mee-Pas op 1 januari 2011. Het voorstel wordt in december in de gemeenteraad behandeld. De pas is bedoeld voor kinderen van 0 tot 18 jaar en inwoners boven de 65 jaar die afhankelijk zijn van een inkomen rond het sociaal minimum. Met de pas kunnen deze kinderen, jongeren en 65-plussers gratis lid worden van een sport- of culturele vereniging.

 
Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden (CJG Coevorden) is vanaf 31 mei 2010 gevestigd in het gebouw aan de Van Ewijcklaan 6 in Coevorden. Het CJG Coevorden was al gestart op 18 juni 2008, maar krijgt nu een fysieke locatie waar ouders en kinderen uit de gemeente Coevorden terecht kunnen met vragen over opgroeien en opvoeden. Het gebouw wordt op 1 september 2010 officieel geopend als ook andere onderdelen van de Brede School zich er vestigen. Het CJG Coevorden heeft besloten er al eerder in te trekken en open te zijn voor haar doelgroep. 
 
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is een lokale voorziening in de gemeente Coevorden waar alle ouders, kinderen, jongeren en professionals snel, gemakkelijk en vanzelfsprekend terecht kunnen met vragen over pgroeien en opvoeden. Het Programmaministerie van Jeugd en Gezin heeft gesteld dat eind 2011 in iedere gemeente een CJG moet zijn. Doel van het CJG is informatie en advies geven over opgroeien en opvoeden, het signaleren van problemen, toegang bieden tot het hulpaanbod, het bieden van  lichtpedagogische hulp en coördinatie van zorg. 
 
Openingstijden
Het CJG in Coevorden wil een ontmoetingspunt zijn waar ouders en jongeren terecht kunnen. Zij kunnen altijd binnenlopen op: 
-Maandag 13.00 -15.30 uur 
-Dinsdag 9.00 - 11.30 uur
-Woensdag 9.00 - 11.30 uur
 
Er hoeft geen afspraak te worden gemaakt. Ouders, kinderen en professionals kunnen tijdens de openingstijden binnenlopen. Ook is er een telefoonnummer dat tijdens kantooruren kan worden gebeld, tel. 0800 – 470 0000. Naast de inloopmomenten zijn er ook andere activiteiten in het CJG en spreekuren waarvoor wel een afspraak moet worden gemaakt. Zo start er op 1 juni een wekelijkse jonge moedergroep en houden ook een logopediste en een orthopedagoge spreekuren. 

Website
Op 31 mei 2010 gaat ook de website van het CJG Coevorden online. Op www.cjgcoevorden.nl staat een schat aan informatie over opvoeden en opgroeien. De website maakt onderscheid in de doelgroepen ouders, jongeren en professionals. Naast een heleboel algemene informatie over opvoeden en opgroeien komt op deze site ook alle informatie over opvoeden en opgroeien in Coevorden. Ook kunnen bezoekers rechtstreeks hun vragen via de mail stellen aan een CJG medewerker via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Brede School
Het CJG Coevorden vestigt zich uiteindelijk in de nog te bouwen Brede School in de wijken Poppenhare en Lootuinen in Coevorden. De partners van de Brede School willen graag al eerder samenwerken in een gebouw. Totdat het definitieve gebouw er staat, nemen ze daarom hun intrek in het gebouw aan de Van Ewijcklaan 6 in Coevorden. Dit wordt op 1 september 2010 officieel geopend. Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden 
opent op 31 mei 2010 haar deuren.

 
Sociale diensten van Borger-Odoorn en Coevorden verhuizen

Betere dienstverlening door samenwerking Sociale diensten van Borger-Odoorn en Coevorden verhuizen naar Werkplein Zuidoost-Drenthe

De sociale diensten van de gemeenten Borger-Odoorn en Coevorden verhuizen naar het Werkplein Zuidoost-Drenthe. Vanaf 17 mei kunnen inwoners van deze gemeenten voortaan in het Werkplein in Emmen terecht voor een uitkering of voor hulp bij het zoeken naar een (vervolg)opleiding of nieuwe baan. De sociale diensten gaan nauw samenwerken met de gemeente Emmen en het UWV WERKbedrijf die sinds vorig jaar in het Werkplein bij het NS-station gevestigd zijn. De medewerkers van de gemeenten Borger-Odoorn en Coevorden komen in dienst bij de gemeente Emmen. Ook de uitkeringsaanvraag en de uitkeringsadministratie wordt met ingang van 17 mei door de gemeente Emmen uitgevoerd. Doel van de nauwere samenwerking tussen de drie gemeenten en het UWV is om zoveel mogelijk mensen uit Zuidoost-Drenthe aan een baan te helpen. Door samen te werken, ook fysiek vanuit de zelfde locatie, kunnen klanten sneller en beter begeleid worden. Niet alle medewerkers van de sociale dienst van de gemeente Coevorden gaan verhuizen. De medewerkers die zich bezig houden met werk, zoals re-integratie en werk-leertrajecten, blijven vanuit het gemeentehuis in Coevorden werken.

Het inkomensdeel gaat wel naar het Werkplein. Van Borger-Odoorn gaan alle medewerkers van sociale zaken verhuizen. Alle klanten van de gemeenten
Borger-Odoorn en Coevorden krijgen volgende week persoonlijk bericht over de veranderingen.

 
<< Start < Vorige 51 52 53 54 55 Volgende > Einde >>

Pagina 52 van 55

Zoeken in de site

Willekeurige foto