Gemeentelijk Nieuws
Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden (CJG Coevorden) is vanaf 31 mei 2010 gevestigd in het gebouw aan de Van Ewijcklaan 6 in Coevorden. Het CJG Coevorden was al gestart op 18 juni 2008, maar krijgt nu een fysieke locatie waar ouders en kinderen uit de gemeente Coevorden terecht kunnen met vragen over opgroeien en opvoeden. Het gebouw wordt op 1 september 2010 officieel geopend als ook andere onderdelen van de Brede School zich er vestigen. Het CJG Coevorden heeft besloten er al eerder in te trekken en open te zijn voor haar doelgroep. 
 
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is een lokale voorziening in de gemeente Coevorden waar alle ouders, kinderen, jongeren en professionals snel, gemakkelijk en vanzelfsprekend terecht kunnen met vragen over pgroeien en opvoeden. Het Programmaministerie van Jeugd en Gezin heeft gesteld dat eind 2011 in iedere gemeente een CJG moet zijn. Doel van het CJG is informatie en advies geven over opgroeien en opvoeden, het signaleren van problemen, toegang bieden tot het hulpaanbod, het bieden van  lichtpedagogische hulp en coördinatie van zorg. 
 
Openingstijden
Het CJG in Coevorden wil een ontmoetingspunt zijn waar ouders en jongeren terecht kunnen. Zij kunnen altijd binnenlopen op: 
-Maandag 13.00 -15.30 uur 
-Dinsdag 9.00 - 11.30 uur
-Woensdag 9.00 - 11.30 uur
 
Er hoeft geen afspraak te worden gemaakt. Ouders, kinderen en professionals kunnen tijdens de openingstijden binnenlopen. Ook is er een telefoonnummer dat tijdens kantooruren kan worden gebeld, tel. 0800 – 470 0000. Naast de inloopmomenten zijn er ook andere activiteiten in het CJG en spreekuren waarvoor wel een afspraak moet worden gemaakt. Zo start er op 1 juni een wekelijkse jonge moedergroep en houden ook een logopediste en een orthopedagoge spreekuren. 

Website
Op 31 mei 2010 gaat ook de website van het CJG Coevorden online. Op www.cjgcoevorden.nl staat een schat aan informatie over opvoeden en opgroeien. De website maakt onderscheid in de doelgroepen ouders, jongeren en professionals. Naast een heleboel algemene informatie over opvoeden en opgroeien komt op deze site ook alle informatie over opvoeden en opgroeien in Coevorden. Ook kunnen bezoekers rechtstreeks hun vragen via de mail stellen aan een CJG medewerker via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Brede School
Het CJG Coevorden vestigt zich uiteindelijk in de nog te bouwen Brede School in de wijken Poppenhare en Lootuinen in Coevorden. De partners van de Brede School willen graag al eerder samenwerken in een gebouw. Totdat het definitieve gebouw er staat, nemen ze daarom hun intrek in het gebouw aan de Van Ewijcklaan 6 in Coevorden. Dit wordt op 1 september 2010 officieel geopend. Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden 
opent op 31 mei 2010 haar deuren.

 
Sociale diensten van Borger-Odoorn en Coevorden verhuizen

Betere dienstverlening door samenwerking Sociale diensten van Borger-Odoorn en Coevorden verhuizen naar Werkplein Zuidoost-Drenthe

De sociale diensten van de gemeenten Borger-Odoorn en Coevorden verhuizen naar het Werkplein Zuidoost-Drenthe. Vanaf 17 mei kunnen inwoners van deze gemeenten voortaan in het Werkplein in Emmen terecht voor een uitkering of voor hulp bij het zoeken naar een (vervolg)opleiding of nieuwe baan. De sociale diensten gaan nauw samenwerken met de gemeente Emmen en het UWV WERKbedrijf die sinds vorig jaar in het Werkplein bij het NS-station gevestigd zijn. De medewerkers van de gemeenten Borger-Odoorn en Coevorden komen in dienst bij de gemeente Emmen. Ook de uitkeringsaanvraag en de uitkeringsadministratie wordt met ingang van 17 mei door de gemeente Emmen uitgevoerd. Doel van de nauwere samenwerking tussen de drie gemeenten en het UWV is om zoveel mogelijk mensen uit Zuidoost-Drenthe aan een baan te helpen. Door samen te werken, ook fysiek vanuit de zelfde locatie, kunnen klanten sneller en beter begeleid worden. Niet alle medewerkers van de sociale dienst van de gemeente Coevorden gaan verhuizen. De medewerkers die zich bezig houden met werk, zoals re-integratie en werk-leertrajecten, blijven vanuit het gemeentehuis in Coevorden werken.

Het inkomensdeel gaat wel naar het Werkplein. Van Borger-Odoorn gaan alle medewerkers van sociale zaken verhuizen. Alle klanten van de gemeenten
Borger-Odoorn en Coevorden krijgen volgende week persoonlijk bericht over de veranderingen.

 
Ad Merts en Epke Wiersma in raad van Coevorden

Met twee zetels waren de “herintreders” van D66 in Coevorden de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker van de Democraten 66 is Ad Merts en sinds afgelopen week fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Coevorden. De 63-jarige inwoner van Wezup is overigens niet de enige Zweeler in de nieuwe raad van de gemeente Coevorden, want ook Epke Wiersma (CDA) is afgelopen week geïnstalleerd als raadslid.

 

Ad Merts, allereerst onze welgemeende felicitaties. U bent ongetwijfeld een tevreden man.

“Uiteraard zijn we geweldig blij met deze uitslag. Vooraf had ik laten weten met minder dan drie zetels niet 100% tevreden te zijn. Wij zijn immers ambitieus. Maar vanuit 0 naar 2 zetels is natuurlijk ook een fantastisch resultaat”

Een beter contact met de burgers is één van jullie speerpunten.

 

 
Uitslag gemeenteraadsverkiezingen gemeente Coevorden definitief

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Coevorden is vastgesteld. Dit gebeurde vanochtend tijdens een zitting van het hoofd/centraal stembureau in het gemeentehuis. Er zijn geen bezwaren ingediend.

Afscheid vertrekkende gemeenteraadsleden

 

 
Gemeenteraadsverkiezingen Coevorden: VVD wint, PvdA verliest fors

 

ZWEELOO / COEVORDEN - De VVD is de grootste partij in de gemeente Coevorden geworden. De partij voerde lange tijd een nek-aan-nekrace met de PvdA, maar pakt de winst met 24 procent van de stemmen. Dat aantal is goed voor zes zetels, één meer dan nu. De PvdA is de grote verliezer in Coevorden. Met 23,86 procent van de stemmen komt de partij nog wel op zes zetels terecht, maar dat is drie minder in vergelijking met nu. CDA (vijf zetels), PAC (vier) en Gemeentebelangen (twee) blijven stabiel, terwijl nieuwkomer D66 met twee zetels in de nieuwe gemeenteraad komt. Het nieuwe college zal wellicht uit minimaal drie partijen bestaan, omdat het huidige college van PvdA en VVD net geen meerderheid meer heeft.
Het gaat hierbij om een voorlopige uitslag. De definitieve uitslag volgt vrijdag als het aantal voorkeurstemmen is geteld en de restzetels zijn verdeeld. Het opkomstpercentage was 51,19 procent.
Opvallend was, dat het PAC met name in de dorpen in de gemeente winst boekte. GB bleef ongeveer gelijk, terwijl nieuwkomer D66 twee zetels behaalde.
 
<< Start < Vorige 51 52 53 54 55 56 57 58 Volgende > Einde >>

Pagina 56 van 58

Zoeken in de site

Willekeurige foto