Gemeentelijk Nieuws
Speciale Kerst koopzondag in Coevorden

Coevorden zal speciaal voor kerst hun winkels openen op zondag 17 december 2017. "Aangezien veel plaatsen om ons heen 24 december koopzondag te hebben, kiest het bruisende Coevorden ervoor om hun winkels te openen op zondag 17 december" aldus Richard Dimmendaal, voorzitter van de Coevorder Handels Vereniging (CHV).

 
19 Initiatieven krijgen startsein tijdens de initiatievenmarkt

Vanavond werden 19 initiatieven uit de Coevorder samenleving gehonoreerd. Deze initiatieven kregen de meeste punten tijdens de initiatievenmarkt op donderdag 9 november in de Zwerfkei in Gees. Dit jaar was er een gedeelde eerste plaats voor De Kiel met ‘Aansluiting elektriciteitsnet (zonnepanelen)’ en Dalerveen met ‘Het schoolspeelplein’. In totaal werden 36 initiatieven ingediend.

 
Wethouder Jan Zwiers opnieuw lijsttrekker BBC2014

Wethouder Jan Zwiers is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 de lijsttrekker van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014). Het is de tweede keer dat Zwiers lijsttrekker is. In 2014 was de 51-jarige Aaldenaar, opgegroeid in Oosterhesselen, ook de eerste man. Jan Zwiers is onder andere wethouder van financiën, economie, werkgelegenheid en toerisme. BBC2014 is de grootste partij in de gemeente Coevorden en heeft 6 van de 25 zetels.

 
Extra fietsenstalling op NS station Coevorden

31 oktober 2017. De NS heeft op verzoek van de gemeente Coevorden op het station in Coevorden een extra fietsenstalling geplaatst voor ongeveer 100 fietsen. Reden hiervan is de vele fietsen die dagelijks bij de ingang van het station worden gezet en dus niet in de stallingen staan. “Dit zorgt voor ongewenste situaties voor reizigers, waaronder minder validen die het station soms moeilijk kunnen bereiken”, aldus wethouder Jeroen Huizing.

 
BBC2014 betrekt inwoners bij ‘groen’ in de buurt

Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) wil inwoners via een mini-opiniepeiling betrekken bij het gemeentelijk groenonderhoud. De grootste partij in de gemeenteraad van Coevorden wil graag weten wat de inwoners belangrijk vinden bij het onderhoud en de inrichting van het openbaar groen in de stad en in de omliggende dorpen. “Voor ons is die mening belangrijk, want het heeft grote waarde voor de leefbaarheid, veiligheid en natuur”, aldus fractievoorzitter Derk ten Berge van BBC2014.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 50

Zoeken in de site

Willekeurige foto