Gemeentelijk Nieuws
Gemeente Coevorden organiseert klimaatbijeenkomsten

De gemeente Coevorden scoort hoog op het gebied van duurzame energieopwekking. Samen met ondernemers en inwoners zijn er al behoorlijke stappen gemaakt. Maar we zijn er nog lang niet als het gaat om het verduurzamen van de gemeente. Ook het klimaatakkoord van Parijs vraagt om actie. Er moeten nog flinke stappen worden gezet. Om de ambitie op het gebied van klimaat in Coevorden meer vorm te geven, heeft de gemeente hulp nodig van inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners.

 
Stimuleringsfonds gul voor Zweeler dorpenĀ 

Bijna dertig duizend euro voor drie lokale projecten. Liefst drie initiatieven uit de Zweeler samenleving kunnen rekenen op een bijdrage van bijna 30.000 euro uit het Stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden. Dat is de uitkomst van de initiatievenmarkt, die afgelopen donderdag in de Zwerfkei in Gees werd gehouden. In totaal werden negentien projecten gehonoreerd, die de leefbaarheid in de gemeente moeten vergroten. In totaal was er dit jaar 150.000 euro beschikbaar.

 
Speciale Kerst koopzondag in Coevorden

Coevorden zal speciaal voor kerst hun winkels openen op zondag 17 december 2017. "Aangezien veel plaatsen om ons heen 24 december koopzondag te hebben, kiest het bruisende Coevorden ervoor om hun winkels te openen op zondag 17 december" aldus Richard Dimmendaal, voorzitter van de Coevorder Handels Vereniging (CHV).

 
19 Initiatieven krijgen startsein tijdens de initiatievenmarkt

Vanavond werden 19 initiatieven uit de Coevorder samenleving gehonoreerd. Deze initiatieven kregen de meeste punten tijdens de initiatievenmarkt op donderdag 9 november in de Zwerfkei in Gees. Dit jaar was er een gedeelde eerste plaats voor De Kiel met ‘Aansluiting elektriciteitsnet (zonnepanelen)’ en Dalerveen met ‘Het schoolspeelplein’. In totaal werden 36 initiatieven ingediend.

 
Wethouder Jan Zwiers opnieuw lijsttrekker BBC2014

Wethouder Jan Zwiers is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 de lijsttrekker van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014). Het is de tweede keer dat Zwiers lijsttrekker is. In 2014 was de 51-jarige Aaldenaar, opgegroeid in Oosterhesselen, ook de eerste man. Jan Zwiers is onder andere wethouder van financiën, economie, werkgelegenheid en toerisme. BBC2014 is de grootste partij in de gemeente Coevorden en heeft 6 van de 25 zetels.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 51

Zoeken in de site

Willekeurige foto