Gemeentelijk Nieuws
Schenking schilderij Frans Baayens aan het Stedelijk Museum Coevorden

De collectie van het Stedelijk Museum Coevorden is onlangs een bijzonder schilderij rijker geworden. Dankzij de schenking van mevrouw A. Verstegen-Ponsen is het schilderij dat door kunstschilder Frans Baayens halverwege de vorige eeuw gemaakt is, weer teruggekomen in Coevorden, nadat het jaren bij hen thuis in Het Gooi heeft gehangen. Voorheen sierde het jarenlang in de woonkamer van haar ouders. Haar vader Ponsen werd in 1940 docent aan de Ambachtsschool in Coevorden.

 
Ontwerpbeleidsplan Sociaal Domein ‘Samen Krachtig’ ter inzage

Iedereen doet op zijn eigen manier mee aan de samenleving, dat is het belangrijkste doel in het nieuwe beleidsplan over zorg, welzijn, werk en inkomen, ‘Samen Krachtig’. Het ontwerpbeleidsplan is vastgesteld door het college en komt met ingang van woensdag 31 mei zes weken ter inzage. Inwoners, vrijwilligers, mantelzorgers en professionals zijn van harte welkom om een reactie op het ontwerpplan te geven. Dat kan onder andere tijdens één van de bijeenkomsten, die op 21 en 26 juni worden georganiseerd.

 
Fotowedstrijd ‘Kijk omhoog! De gevels van Coevorden’

Word winnaar van onze fotowedstrijd en exposeer in het Stedelijk Museum Coevorden! De opening van onze huidige tentoonstelling was tevens het startsein voor de fotowedstrijd ‘Kijk omhoog! De gevels van Coevorden’. Het museum heeft voor de tentoonstelling 10 panden geselecteerd om een breed scala aan architectuur te laten zien. Dit zijn het Kasteel, Friesestraat 9, de Nederlands Hervormde Kerk, het voormalige Weeshuis, het Arsenaal, Villa Marie,de SintWillibrorduskerk,de voormalige Vakschool voor Meisjes, villa de Ellinghof en het kantoorgebouw van het Waterschap Velt & Vecht (tegenwoordig Waterschap Vechtstromen).

 
Stadswandeling Geoparkweek: Sporen van Strijd

Ga mee! In context van de Geoparkweek, die dit jaar zal plaatsvinden van 24 mei tot en met 4 juni, organiseren het Stedelijk Museum Coevorden en Stichting ToReCo op woensdag 31 mei een stadswandeling. Museumgids Lambert Hans neemt u mee op expeditie door de Stad Coevorden. Hij vertelt u over het roerige verleden en de belangrijke rol van de stad.

 
Taalpunten Coevorden gaan open!

Maatschappelijke partners werken samen bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Donderdag 23 maart aanstaande vindt de officiële opening van de Taalpunten gemeente Coevorden plaats. Om 16:00 uur opent wethouder Jeroen Huizing de Taalpunten gemeente Coevorden in de bibliotheek in Coevorden. In Coevorden heeft één op de negen mensen moeite met lezen, schrijven en andere basisvaardigheden. Deze groep bestaat uit mensen verschillende achtergronden. Zeker 75% van de groep betreft mensen van Nederlandse komaf. Zij hebben door verschillende oorzaken basisvaardigheden niet goed kunnen ontwikkelen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 46

Zoeken in de site

Willekeurige foto