Gemeentelijk Nieuws
Extra fietsenstalling op NS station Coevorden

31 oktober 2017. De NS heeft op verzoek van de gemeente Coevorden op het station in Coevorden een extra fietsenstalling geplaatst voor ongeveer 100 fietsen. Reden hiervan is de vele fietsen die dagelijks bij de ingang van het station worden gezet en dus niet in de stallingen staan. “Dit zorgt voor ongewenste situaties voor reizigers, waaronder minder validen die het station soms moeilijk kunnen bereiken”, aldus wethouder Jeroen Huizing.

 
BBC2014 betrekt inwoners bij ‘groen’ in de buurt

Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) wil inwoners via een mini-opiniepeiling betrekken bij het gemeentelijk groenonderhoud. De grootste partij in de gemeenteraad van Coevorden wil graag weten wat de inwoners belangrijk vinden bij het onderhoud en de inrichting van het openbaar groen in de stad en in de omliggende dorpen. “Voor ons is die mening belangrijk, want het heeft grote waarde voor de leefbaarheid, veiligheid en natuur”, aldus fractievoorzitter Derk ten Berge van BBC2014.

 
Vijf dorpen krijgen Dorpsbudget

De dorpsbelangenorganisaties van Aalden, Noord-Sleen, De Kiel, Dalen en Holsloot ontvangen binnenkort een eigen dorpsbudget. De gemeente Coevorden en dorpen werken al een tijdje samen aan de ontwikkeling van de dorpsbudgetten. De andere dorpen en de gemeente volgen deze eerste vijf dorpen binnen het experiment op de voet.

 
Vijf dorpen krijgen Dorpsbudget

De dorpsbelangenorganisaties van Aalden, Noord-Sleen, de Kiel, Dalen en Holsloot ontvangen binnenkort een eigen dorpsbudget. Gemeente en dorpen werken al een tijdje samen aan de ontwikkeling van de dorpsbudgetten. De andere dorpen en de gemeente volgen deze eerste vijf dorpen binnen het experiment op de voet.

 
Taalvrijwilligers gezocht

In de gemeente Coevorden werden van 4 t/m 10 september verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van ‘De week van de Alfabetisering’. Laaggeletterheid staat hoog op de agenda. In de week van 4 t/m 10 september was het de landelijke Week van de Alfabetisering. Deze week wordt elk jaar georganiseerd door de Stichting Lezen & Schrijven.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 51

Zoeken in de site

Willekeurige foto