Gemeentelijk Nieuws
Lezing Bouwhistorie Kasteel Coevorden

door Hans Ladrak

In de huidige tentoonstelling van het Stedelijk Museum Coevorden, ‘Het enige kasteel van Drenthe’ wordt het een en ander verteld over de bouwgeschiedenis van het kasteel in Coevorden. Bouwhistoricus Hans Ladrak geeft in de context van deze tentoonstelling een lezing over het bouwhistorisch onderzoek dat hij in 2007 in het kader van een nieuwe restauratie heeft verricht.

 
Iedereen kan meedenken over de uitdagingen voor het sociaal domein

Als gemeente zien we in ieder geval 20 uitdagingen voor 2020, #20voor2020. Deze uitdagingen gaan over werk, inkomen, zorg en welzijn, en het doel is uiteindelijk dat zoveel mogelijk mensen op een goede manier mee kunnen doen aan de samenleving. Daarom zijn het uitdagingen waar we mee aan de slag willen, om zo onze ambities voor het sociale domein in 2020 en daarna te realiseren.

 
Ideeën worden plannen

Op 12 december en 21 januari zijn de werkgroepen weer bij elkaar gekomen om elkaar op de hoogte te brengen van de vorderingen. Wat tijdens de G1000 nog brainstorms waren, worden langzaam steeds concretere plannen. 

 
BBC2014 feliciteert de besturen van zwembaden in de gemeente Coevorden

De zorgen over de sluiting van zwembaden in de gemeente Coevorden, zijn naar het zich laat aanzien voor de komende tien jaar van de baan. Dit dankzij een gezamenlijk amendement van BBC2014 en de coalitiepartners. Dit geeft de zwembaden de tijd en ruimte, in de nabije toekomst de bezuinigingsdoelstelling te realiseren.‘We hebben ons als opdracht gesteld om alle zwembaden in de gemeente Coevorden open te houden’, zegt Jenny Streur.

 
Gebiedsgerichte nieuwsbrieven voor Coevorden

Wethouder Joop Brink overhandigde gisterenavond de allereerste nieuwsbrief aan de voorzitter van het Plaatselijk Belang van Aalden. Gebiedsgerichte communicatie geeft een impuls aan het thema Coevorden Verbindt! De gemeente Coevorden is sinds dit jaar gestopt met het zenden van informatie via de informatiepagina’s in de lokale krant. In plaats daarvan wordt nu voor zowel het noordelijke als het zuidelijke deel van de gemeente Coevorden een aparte nieuwsbrief gemaakt. De A37 is hierbij de scheidingslijn.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 46

Zoeken in de site

Willekeurige foto