Zweeloo Digitaal
Frensenhoes
Officiële opening Frensenhoes

Op zaterdag 29 mei 2010

Hemmeltied van RTV Drenthe, officiële opening en Open Dag van

Het Frensenhoes in Meppen

 

Het woonhuis annex houtzagerij aan De Kockstraat 3 in Meppen, eigendom van mevrouw Frensen-Kalk, is ondergebracht in de stichting “Frensenhoes”. Het is de wens van mevrouw Frensen en wijlen haar man Jan Willem om het woonhuis, de houtzagerij en de authentieke timmerwerkplaats voor de toekomst te waarborgen en dit is het doel van de stichting Het Frensenhoes.

 
Het Frensenhoes: een uniek project
MEPPEN - Dat er nog veel moet gebeuren is duidelijk. Maar dat het iets moois en unieks kan worden, daar is iedereen wel van overtuigd. We hebben het hier over het Frensenhoes. Zoals bekend heeft mevrouw Meltje Frensen-Kalk haar huis en de uit 1916 daterende werkplaats en houtzagerij aan De Kockstraat 3 in Meppen aan het begin van vorig jaar geschonken aan de stichting “Het Frensenhoes”.

Het bestuur van de stichting heeft al een begin gemaakt met het opknappen, verbouwen en “strippen” van de woning en de gebouwen. Dit alles met de hulp van veel vrijwilligers. Twee geslaagde vrijwilligerswerkdagen zijn er tot dusver geweest. De eerste keer waren er zo’n 50, de tweede keer waren er iets minder, maar toen was er de concurrentie van wat festiviteiten in de gemeente. In ieder geval zijn het aantallen waar de stichting ontzettend blij en gelukkig mee is. Want zoals gezegd, er moet er nog veel, heel veel gebeuren om de plannen van de stichting werkelijkheid te laten worden.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 3

Zoeken in de site

Willekeurige foto