Zweeloo Digitaal
Frensenhoes
Open Monumentendag Frensenhoes: “We hebben nog nooit zo’n geslaagde dag gehad”

Ruim 500 bezoekers wisten afgelopen zaterdag tijdens de Open Monumentendag 2014 het Frensenhoes in Meppen te vinden. Met dit aantal was voorzitter Harm Tiemens van de Historische Vereniging Zweeloo bijzonder tevreden. “In mijn beleving hebben we nog nooit zo’n geslaagde dag gehad.”

 
Frensenhoesbericht nr. 7

Op 1 april j.l. is Henk Oostbrink overleden. Henk heeft bij de start van Het Frensenhoes veel vrijwilligerswerk voor ons gedaan. Schuren, verven, tuin- en zonodig timmerwerk, maar ook gezelligheid bij een kop koffie, zo was Henk bijna dagelijks aanwezig in Het Frensenhoes. Wij zijn Henk hiervoor dankbaar. We wensen Diny, zijn naaste familie, kinderen, klein- en achterkleinkinderen veel sterkte en mooie herinneringen, voor nu en de komende tijd.

Beste mensen,

het is alweer een hele tijd geleden dat u van ons een bericht heeft ontvangen over het reilen en zeilen in en om Het Frensenhoes in Meppen. We hadden weinig te melden, maar hebben absoluut niet stilgezeten, middels dit Frensenhoesbericht stellen we u graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

 
Fantastisch resultaat statiegeldactie voor het Frensenhoes

De afgelopen anderhalf jaar bood Coop Weggen in Aalden hun klanten de gelegenheid om hun statiegeldbonnen te schenken aan de Stichting Het Frensenhoes in Meppen. Op 31 december 2010 is deze actie beëindigd en het geschonken bedrag aan statiegeldbonnen is door Coop Weggen afgerond naar € 800,00. Een fantastisch bedrag en het bestuur van Het Frensenhoes wil dan ook een ieder die hieraan bijgedragen heeft heel hartelijk bedanken! Het geld zal gebruikt worden voor het helpen instandhouden van de prachtige oude timmerwerkplaats, houtzagerij en woonhuis (Het Frensenhoes) aan de De Kockstraat 3 in Meppen.

 

 
Een uniek verhaal…

Jan Willem en Meltje Frensen-Kalk wilden hun huis met timmer­werk­plaats en houtzagerij voor de toekomst behouden. Dit gold ook voor het erf en een groot deel van het interieur. Mevr. Frensen heeft daartoe in 2009 de stichting “Het Frensenhoes” opgericht waarin het geheel is opgenomen. De stichting heeft als enig doel Het Frensenhoes te be­he­ren en te behouden voor het nageslacht en natuurlijk voor het dorp Meppen en haar wijde omgeving.

 
Frensenhoes Nieuws update nr.6

Beste mensen,

Even weer een berichtje van Het Frensenhoes. Het is al weer een tijdje geleden – op zaterdag 29 mei j.l. - dat we onze Open Dag / Hemmeltiedoetzending van RTV­Drenthe hadden.

Het was een succesvolle dag en we willen nogmaals een ieder hartelijk danken die aan deze dag en aan deze uitzending hun medewerking hebben verleend.Bij dit Frensenhoesbericht vindt u een collage van foto’s die op deze dag zijn gemaakt.

Als gevolg van deze uitzending zijn Hendrik Oldenhuizing, Jan Kiers Scheltens en Jan Vos opnieuw in de studio van RTV Drenthe geweest om meer te vertellen over hetgeen deze ochtend aan de orde is geweest.

Bijlagen:
Bewaar het bestand <code>Bijlage Frensenhoesberichr nr 6 dvhn 2010 08 14 frensenhoes.pdf</code>Artikel DvhN
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 3

Zoeken in de site

Willekeurige foto