Zweeloo Digitaal
Schaapskudde Benneveld
Publiek geniet van ambachtelijk schouwspel

Het terrein van de Jantina Helling molen was zondagmiddag het toneel van het jaarlijkse schaapscheerdersfeest van de Schaapskudde Benneveld. Het ambachtelijkschouwspel op het molenterrein trok veel bekijks.

 
Stichting Schaapskudde Benneveld

Wilt u overheerlijk en heel bijzonder lamsvlees kopen? Stichting Schaapskudde Benneveld biedt speciaal voor u, met optimale aandacht voor dierenwelzijn en op een zo natuurlijk mogelijke en ambachtelijke manier geproduceerd, lamsvlees van unieke kwaliteit.

 
Adopteer een lammetje

Van eind februari tot einde maart worden er weer lammetjes geboren. Wilt u ons in het voorjaar steunen door ook zo'n schattig lammetje te adopteren? Wij bieden u de mogelijkheid om zo'n schattig lammetje financieel te adopteren. Voor maar € 25,00 mag u, als u dat wilt, zelf een lammetje komen uitzoeken en een naam geven. Wanneer u een lammetje adopteert …

 
Lammetjesdag

Er zijn inmiddels al heel wat lammetjes geboren. Bonte, licht- en donkerbruine en zwarte lammetjes, alle kleuren zijn mogelijk bij ons ras. Wij nodigen iedereen uit om op kraamvisite te komen op maandag 17 april tussen 13:00 en 17:00 uur. Er is beschuit met roze muisjes voor de ooilammeren en blauwe muisjes voor de ramlammeren. Ons adres is Bennevelderstraat 28 te Benneveld en de toegang is gratis.

 
H(eerlijk) lamsvlees kopen

Wilt u overheerlijk en heel bijzonder lamsvlees kopen? Stichting Schaapskudde Benneveld biedt speciaal voor u, met optimale aandacht voor dierenwelzijn en op een zo natuurlijk mogelijke en ambachtelijke manier geproduceerd, lamsvlees van unieke kwaliteit.

 
Stamboekkeuring

Het is alweer even geleden, maar desondanks zeker een mooi nieuwsbericht.

 
Lammeren op de foto

Een visueel overzicht van de lammeren die in het voorjaar van 2016 zijn geboren. De prachtige foto's zijn gemaakt door Sabine van der Leek. Nogmaals hartelijk dank!

 
Wandelen met Wilde Peter

Gisteren gingen de vrijwilligers van onze stichting wandelen met natuurgids Wilde Peter. Het werd een natuurrijke wandeling door het natuurgebied de Palms waar ook een aantal rammen van onze schaapskudde rondlopen.

 
Lammetjesdag druk bezocht

Gisteren op onze lammetjesdag veel kraamvisite gehad. Ruim 250 bezoekers zijn wezen kijken naar onze schapen. De beschuit met muisjes hadden gretig aftrek en ook het tellen van de lammeren nam de nodige tijd in beslag.

 
Lijkt het je leuk om herder te worden bij schaapskudde Benneveld?

 

Onze kudde Drents Heideschapen die in de oude gemeente Zweeloo veel terreinen begrazen blijken tot nu toe succesvol te zijn ingezet. Vele inwonende, dagjesmensen, toeristen en scholieren hebben de kudde als een aanwinst voor dit gebied ervaren. Dit succes is mede te danken aan de inspanning van een aantal herders (vrijwilligers), donateurs en sponsoren die de kudde en ons leefgebied een warm hart toedragen.

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3

Zoeken in de site

Willekeurige foto