Zweeloo Digitaal
Schaapskudde Benneveld
Lammetjesdag

Er zijn inmiddels al heel wat lammetjes geboren. Bonte, licht- en donkerbruine en zwarte lammetjes, alle kleuren zijn mogelijk bij ons ras. Wij nodigen iedereen uit om op kraamvisite te komen op zondag 17 april tussen 13:00 en 17:00 uur. Er is beschuit met roze muisjes voor de ooilammeren en blauwe muisjes voor de ramlammeren. Ons adres is Bennevelderstraat 28 te Benneveld en de toegang is gratis.

 
Schaapskudde Benneveld

Eva had op 15 maart, de eer om als eerste ooi van onze kudde 2 lammeren op de wereld te zetten. Een bruine ooi en een bonte ram.

 
Nieuw domein voor Schaapskudde Benneveld
 
Schaapskudde Benneveld

Op zaterdag 27 juni zal een keurmeester van de Fokkersvereniging het Drentse Heideschaap (NFDH) een aantal ooien en rammen keuren voor het stamboek. Wij nodigen belangstellenden uit om de keuring bij te wonen. De keurmeester zal uitleg geven hoe de dieren beoordeeld worden.

De bezoekers kunnen ook een rondje lopen door de natuurtuin en de moestuin. Er staan enkele bijenkasten en er scharrelt er een toom Drentse Hoeders rond. Plaats: Almaatsweg 5, Benneveld Tijd: 14.00 - 17.00 uur

 
Schaapskudde Benneveld

Op zaterdag 13 juni a.s. worden de Drents Heideschapen van de Schaapskudde Benneveld geschoren. Omstreeks 13.00 komt de kudde aan op de Brink in Benneveld. De schapen worden op de tradionele manier met de hand geschoren. De kinderen kunnen viltwerk maken van de geschoren wol. Het scheren duurt tot 16.00 uur.

 
Lammetjesdag Schaapskudde Benneveld op zondag 19 april

Er zijn weer vele lammetjes geboren. Bonte, licht- en donkerbruine en zwarte lammetjes rennen door de wei onder toeziend oog van de zorgzame moeders. Wij nodigen iedereen uit om op kraamvisite te komen. Er is beschuit met roze muisjes voor de ooilammeren en blauwe muisjes voor de ramlammeren.

 
Winter trektocht 28 december .a.s.

Op zondag 28 december gaat een groep schapen van de Schaapskudde Benneveld op trektocht naar de winterweide. Het vertrek is om 11.00 uur vanaf Erfgoed De Boemerang in Meppen (Nijmaten 2). De tocht gaat langs de molen via Oud-Aalden naar Benneveld. Een mooie wandeling van ongeveer 6 km. Hulpherders en andere belangstellenden kunnen meelopen en helpen de schapen op het juiste pad te houden.

 
Nieuws van de Schaapskudde Benneveld

Op zaterdag 14 juni a.s. worden de Drents Heideschapen van de Schaapskudde Benneveld geschoren. Omstreeks 13.00 komt de kudde vanuit Aalden aan op de Brink in Benneveld. De schapen worden op de tradionele manier met de hand geschoren. De kinderen kunnen viltwerk maken van de vacht van een geschoren schaap. Diverse muzikanten zorgen voor een pastorale sfeer. Het scheren duurt tot 16.00 uur.

Bij slecht weer gaat het evenement niet door. Kijk op www.schaapskudde.benneveld.eu voor het laatste nieuws.

 
LEEF! Zweeloo 2014 door de schaapskudde

LEEF! Zweeloo 2014

Het waren twee regenachtige dagen maar wij kijken met tevredenheid terug op de voorjaarsfair LEEF! Er was veel waardering voor het 'Broodje Lamsburger Benneveld'. Met ruim 200 verkochte broodjes op een totaal van ongeveer 1500 bezoekers was het een succesnummer.

 
Zomeravondwandeling op maandag 22 juli

Wij nodigen belangstellenden uit om op maandagavond 22 juli mee te lopen met de groep rammen vanaf Benneveld naar de wei van Reuvers in Oud-Aalden. Hier zullen de rammen de nacht voorafgaand aan de Zweelermarkt doorbrengen. We vertrekken om ongeveer 19.30 uur vanaf de Almaatsweg 5 te Benneveld. Aan het einde van het Bereweggetje slaan we linksaf en lopen rond de Aalder Esch om de kermis op de Brink te ontwijken. Het belooft een prachtige wandeling te worden.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 3

Zoeken in de site

Willekeurige foto