Algemeen nieuws
Fancy Fair/ rommelmarkt in Aalden.

Op zaterdag 25 september is er in Aalden tussen 11 en 3 uur een Fancy Fair.

Er is van alles te doen: er is een rommelmarkt, er is een kraam met bloemen, koek, gebak, jam, er zijn activiteiten voor kinderen zoals een springkussen, stokvangen of blikgooien, er is muziek, er zijn workshops en wie dat wil kan meedoen aan  een tafeltenniscompetitie of een pannenkoek eten. De fancy fair wordt georganiseerd door en gehouden bij de kerk in Aalden en de opbrengst van deze dag is voor de kerk en voor Stichting Adjoa.

Mis dit niet!

 
Echtpaar Van der Spoel-Eijsing 65 jaar in het huwelijksbootje !

Op 7 september 2010 waren Hendrik van der Spoel en Aaltje van der Spoel-Eijsing maar liefst 65 jaar getrouwd. Twee dagen later, op de negende van de negende maand was mevrouw Van der Spoel ook nog eens eenennegentig jaar geworden en was niemand minder dan de burgemeester op bezoek geweest om ze te feliciteren met hun briljanten bruiloft en met de verjaardag van Aaltje.

Hendrik zag het levenslicht op 27-10-1919 in het huis aan het Wheempad, waar toen de familie Seubers woonde. Z’n vader en moeder woonden daar toen ”in de kamer”. Zo werd dat altijd gezegd, als je bij gebrek aan beter bij iemand inwoonde, aldus Hendrik. Aaltje is geboren in Aalden in het huis naast restaurant Adema en Hendrik kwam daar als kind al over de vloer omdat hij bevriend was met de broers van Aaltje.

 
Jannick ten Hoor voor stage naar China (一路平安! …goede reis)

Jannick ten Hoor is maandag voor een stage van tien maanden naar China vertrokken. De sympathieke inwoner van Zweeloo stond te popelen van ongeduld. De globetrotter heeft er weinig moeite mee om zijn geboortegrond voor een langere tijd te verlaten. “Helemaal super!”, roept Ten Hoor

Jannick volgt aan het Deltion College in Zwolle de opleiding Middelbaar Hotelmanagement. De stageperiode in een schitterende 5-sterren hotel in China, om precies te zijn Hangzhou, is voor de 19-jarige inwoner van Zweeloo de kroon op het werk. “Dit is echt het toetje van mijn opleiding!” Maar waarom China?
 
Bridgers genieten van sfeervolle entourage

Veel belangstelling Boerendeel-drive

De 16e editie van de Herman Eshuis Boerendeeldrive, georganiseerd door Bridgeclub Lodgi Zweeloo, is afgelopen weekend weer prima verlopen. Dankzij de belangeloze medewerking van de eigenaren van een aantal boerderijen in Oud Aalden, die hun deel gastvrij ter beschikking stelden, kon dit evenement weer vlekkeloos worden georganiseerd. Er namen in totaal 98 bridgeparen deel aan de drive. Voor aanvang van de wedstrijd meldden de deelnemers zich bij "t Hoes van Hol-An" in Oud Aalden waar zij hun looproute van en naar de boerendelen uitgereikt kregen. De 196 deelnemers kwamen voornamelijk uit Noord-Nederland, maar ook uit andere delen van het land en dit.

 
Helemaal verknocht aan Fiatjes 500

Rugzakjes worden de nostalgische voertuigen liefkozend door de bezitters genoemd en veel meer dan een rugzak kun je in deze vehikeltjes ook niet meenemen. Geen schrijntje luxe, maar door de charme van deze minuscule vierzitter zijn Tienus en Dinie Westerhof uit Aalden wel finaal verknocht geraakt aan 'hun' Fiat 500.

In 1996 sloeg bij Tienus Westerhof de vonk over en sindsdien koestert hij de wonderlijke Italiaanse auto's met veel zorg en aandacht. 'We waren destijds te gast bij het Openluchtspel in Zweeloo en daar stond de Fiat 500 van Piet en Grietje Hollander uit Aalden op het podium. Vanaf dat moment zijn de ontwikkelingen elkaar snel opgevolgd.

 
<< Start < Vorige 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 Volgende > Einde >>

Pagina 253 van 287

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Joop Westendorp: ‘Wees sterk en optimistisch’

Het levensverhaal van Joop Westendorp begint in Rotterdam, een bruisende wereldstad met ruim 600.000 inwoners. Joop denkt er nog vaak aan terug. De Rotterdamse mentaliteit wordt geroemd vanwege de open hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Derde editie van het Zweeler Kerstrondje

Het Zweeler Kerstrondje aanstaande vrijdag is een winters warm welkom bij een vijftal thuiswinkeltjes aan het Klooster en de Schapendijk in Zweeloo. Een achttal enthousiaste en (zeer) creatieve dames openen dan...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Bevolking Zweeloo smeedt plannen voor Zuidenveld

Afgelopen zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo in dorpshuis De Spil bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto