Algemeen nieuws
Klussendag geeft c.b.s. De Schutse frisse aanblik

Afgelopen zaterdag kwamen leerkrachten van c.b.s. De Schutse en betrokken ouders bijeen om zich op te maken voor een grote opknapbeurt van de school en het plein er om heen.

Gewapend met allerlei gereedschappen en schoonmaakspullen begon om 9.00 uur deze klussendag. Met vereende krachten werden tijdens deze prachtige lentedag verschillende klussen opgepakt. Nieuwe bestrating, aanschoffelen van perkjes, ramen wassen, plaatsing nieuwe hekken, schoonmaken lichtkoepels, plaatsing nieuwe bankjes, hout lakken… en ga zo maar door.

 
O.b.s. De Krosbulten sluit in juli 2011 de deuren

De Openbare Basisschool ‘De Krosbulten’ zal aan het einde van het volgend schooljaar, juli 2011, definitief zijn deuren sluiten. 'Er zijn dan nog slechts vijftien leerlingen op school in Wezup en dat is te weinig om nog voldoende onderwijskwaliteit te kunnen garanderen', zo zegt Theo Huting van onderwijsstichting ARCADE. Bestuur en directie betreuren deze stap, maar in de gegeven situatie zijn maatregelen onafwendbaar.

 
Renovatie dorpshuis D'Aol Schoelstee

 

Stichting Dorpshuis Wezuperbrug start met het renoveren van het dorpshuis D'Aol Schoelstee. De renovatie is mogelijk gemaakt door giften van het Oranjefonds, het VSB-fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het leefbaarheidsfonds Vitaal van Woonservice, Fundatie Santheuvel Sobbe, de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe.

De renovatie aan het dorpshuis omvat onder meer een uitbouw van de achterzijde om toiletruimten (rolstoelvriendelijk) te creëren, het realiseren van een voorraadruimte voor opslag van consumptiegoederen, een uitbreiding van de vergaderzaal, de verplaatsing van de entree en de garderobe, het vernieuwen van kozijnen en plafonds, er wordt dubbelglas geplaatst en het dak en het toneel worden geheel vernieuwd.
 
Even bijpraten met Inge Oudshoorn

De redactie van Zweeloo-Digitaal plaatst regelmatig inwoners uit de zes Zweeler dorpen in de schijnwerpers. Dit keer zijn ze gericht op Inge Oudshoorn. De redactie reisde naar haar woonplaats Meppen en stelde de volgende vragen:

Wat is uw leeftijd en wat is uw beroep? "Mijn naam is Inge Oudshoorn en ik ben 48 jaar. Sinds 11 jaar woon ik met mijn gezin in Meppen. Ik ben werkzaam in de gezondheidszorg en werk nu 3 jaar zelfstandig als ambulant begeleider van kinderen en jongeren. Daarvoor was ik werkzaam bij de “Trans“. Dat is tegenwoordig Icare. Het is leuk en afwisselend werk je gaat met veel verschillende mensen om en mijn cliënten geven mij ook veel plezier. We ondernemen veel samen en ik steun ze bij hun dagelijkse bezigheden."

 
Theo Voortman : 'Het was een gevecht op leven en dood'

Vrijdag 19 februari 2010 zal Theo Voortman uit Wezuperbrug nooit meer vergeten. Het is een wonder dat hij het ernstig bedrijfsongeval, dat hem op deze dag overkwam, nog kan navertellen. Rond 13.00 uur wordt Theo in de schuur geplet door twee loodzware deuren van meer dan 1.500 kilogram. Een half uur lang levert hij een gevecht om in leven te blijven. De meest duistere scenario's spoken door zijn hoofd. 'Ik wil hier niet dood gaan..!', schreeuwt Theo, maar niemand die hem hoort.
 
<< Start < Vorige 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 Volgende > Einde >>

Pagina 253 van 276

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Coop Weggen steunt dierenkampje Zweeloo met statiegeld-actie

In de maanden april, mei en juni van dit jaar konden inwoners van onze dorpen hun statiegeld doneren aan het dierenkampje. Coop Nederland, de overkoepelende organisatie van alle Coop vestigingen, verdubb...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder

Word vrijwilliger bij Glasvezel Zuidenveld

Stichting Glasvezel Zuidenveld is het samenwerkingsverband van SamenBreed met de andere glasvezelinitiatieven van de gemeente Coevord...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder

De scholen in onze scholengroep zijn weer begonnen!

We zijn blij dat we de kinderen na de zomer weer hebben mogen verwelkomen op onze scholen. Binnen Onderwijsstichting Arcade werken we in scholengroepen. Onze scholengroep bestaat uit o.b.s. De Anw...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder
Willekeurige foto