Algemeen nieuws
Helemaal verknocht aan Fiatjes 500

Rugzakjes worden de nostalgische voertuigen liefkozend door de bezitters genoemd en veel meer dan een rugzak kun je in deze vehikeltjes ook niet meenemen. Geen schrijntje luxe, maar door de charme van deze minuscule vierzitter zijn Tienus en Dinie Westerhof uit Aalden wel finaal verknocht geraakt aan 'hun' Fiat 500.

In 1996 sloeg bij Tienus Westerhof de vonk over en sindsdien koestert hij de wonderlijke Italiaanse auto's met veel zorg en aandacht. 'We waren destijds te gast bij het Openluchtspel in Zweeloo en daar stond de Fiat 500 van Piet en Grietje Hollander uit Aalden op het podium. Vanaf dat moment zijn de ontwikkelingen elkaar snel opgevolgd.

 
Huisartsenpraktijk Zweeloo verhuist naar bedrijvencentrum

'Forse opwaardering eerstelijnsgezondheidszorg'

Zweeloo - Huisartsenpraktijk Zweeloo verhuist in het voorjaar van 2011 naar het voormalige bedrijvencentrum aan de Marktstraat in Zweeloo. De huisartsen Frans Fonville en Jan Mulder hebben een deel van het gebouwencomplex onlangs van RABO Vastgoed gekocht. 'De huidige praktijk werd veel te klein en daarom zijn we echt blij met deze nieuwe accommodatie. Dat betekent meer mogelijkheden en werkplezier voor ons én een prettige omgeving voor patiënten. Dat is wat telt', benadrukken Fonville en Mulder de uitgangspunten.

De beide huisartse

 
Mevrouw Hendrikje Been-Lubbers uit Aalden vandaag 100 jaar

Mevrouw Hendrikje Been-Lubbers uit Aalden vierde vandaag (maandag 6 september) haar 100e verjaardag. De eeuwlinge woont in ouderencentrum De Korenhof in Aalden. Burgemeester Bert Bouwmeester kwam maandagmiddag namens de gemeente met gelukwensen en bloemen. Dat deden ook haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen en de vele vrienden.

 
Proef Zweeloo, Aalden en Meppen tijdens de Open Monumenten Dag

Voor de Open Monumenten Dag op zaterdag 11 september heeft de Historische Vereniging Zweeloo samen met de Historische Vereniging Klenckenheugte een fietsroute ontwikkeld die u langs diverse locaties voert waar historische 19e panden te zien zijn en waar u op verschillende plekken heerlijke oude Drentse streekgerechten kunt proeven.

De belangrijkste pleisterplaats voor de Historische Vereniging Zweeloo vindt u in Meppen, namelijk het Frensenhoes aan de De Kockstraat. In samenwerking met de Stichting Het Frensenhoes houden we daar een proeverij van oude Drentse streekgerechten. De bekende Drentse tv-kok Roelof Kruithof uit Dwingeloo kookt voor u in dit eind 19e eeuwse/vroeg 20e eeuwse pand op een eenvoudig gasstel onder andere olderwetse snert, stip in 't gat, proemenkreuze en koanties. Daar kunt u gratis van proeven. En natuurlijk is er koffie met een Möpper mop erbij. Verder kunt u het Frensenhoes bezichtigen en de houtzagerij in werking zien. U bent daar van harte welkom tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

kijk voor nog meer Frensenhoes informatie op deze website bij de sectie 'Kunst & Cultuur - Frensenhoes'

Verder kunt u tijdens uw fietstroute langs de objecten bij Bakkerij Kuijer aan de Aelderstraat in Aalden tussen 11.00 uur en 13.30 uur binnenstappen en plassies en hanepoten proeven. Ook kunt u de bakkerij bekijken en mee doen met schieten en sjoelen. Tevens krijgt u daar een waardebon die in het Frensenhoes is om te wisselen voor een zak plassies. In Zweeloo kunt u verder het kerkje en de oude smederij van Lucas Masselink bezichtigen. Ook de Jantina Hellingmolen in Aalden is open. De fietsroute kunt op de genoemde locaties verkrijgen.

 
Kruisboogschietvereniging “S.V. Willem Tell” viert 50-jarig jubileum

Kruisboogschietvereniging (S.V.) Willem Tell viert komende week het 50-jarig jubileum. Zaterdag 4 september gaan de festiviteiten van start met een receptie in het clubgebouw aan de Aelder Hooghe. Gevolgd door een schuttersfeest, waarbij ook een mooi geïllustreerd jubileumboek aan clubbestuur en leden zal worden aangeboden. Op zaterdag 11 september staat vanaf 13.00 uur een groots opgezet RABO-dorpentoernooi op het programma. Gedeputeerde Anneke Haarsma van de provincie Drenthe zal het openingsschot van het traditionele dorpentoernooi verrichten. De festiviteiten worden zondag 12 september afgesloten met een jubileumtoernooi voor leden van de Nederlandse Kruisboog Bond (NKB). In het kader van het jubileumfeest zal er voor de kinderen van de basisscholen bovendien een kleurwedstrijd worden georganiseerd.
 
<< Start < Vorige 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 Volgende > Einde >>

Pagina 258 van 292

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Open huis De Korenhof

Op woensdag 30 januari bent u tussen 14.30 en 16.30 uur van harte welkom bij het open huis van woonwijkcentrum De Korenhof aan de Korenhof 1 in Aalden. Onze medewerkers staan v...

dinsdag, 22 januari 2019

Lees verder

Veel opknapwerk verricht bij grafonderhoud in Zweeloo

De werkgroep onderhoud oude graven is al weer enige jaren enthousiast bezig met het restaureren en opknappen van oude graven op de openbare begraafplaats bij het kerkje van Sweel. We vro...

dinsdag, 22 januari 2019

Lees verder

Indienen aanvraag dorpsbudger Aalden 2018/2019

Zoals u misschien al heeft gelezen of gehoord, heeft Dorpsbelangen Aalden van de Gemeente wederom een budget van € 20.000,-- ontvangen ter verdere verbetering van de leefbaarheid in het dor...

dinsdag, 22 januari 2019

Lees verder
Willekeurige foto