Algemeen nieuws
Jan van Asselt neemt afscheid van De Schutse

Afgelopen vrijdag, de tweeëntwintigste oktober nam Jan van Asselt afscheid als leerkracht van de Christelijke basisschool ”De Schutse”.

Oud-leerlingen en andere belangstellenden waren uitgenodigd voor een receptie om onder het genot van een hapje en een drankje hem de hand te schudden.  Voor Jan van Asselt is er een nieuwe episode in zijn leven aangebroken en kan hij gaan genieten van een welverdiend pre-pensioen.

 
ANWENDE in de Bieb

Al geruime tijd heeft O.b.s. De Anwende te maken met gebrek aan ruimte. Hiervoor heeft de school samenwerking gezocht met de bibliotheek met als doel een groep in de bieb te huisvesten. Die samenwerking heeft geresulteerd in een overeenkomst tussen bieb en school.

Op 1 november gaat het dan eindelijk van start. Groep 7 gaat met juf Corine de schitterende ruimte in de bieb in gebruik nemen.

 
Op een rode paddestoel....

Een week of 5, 6 geleden werden ze voor het eerst gezien, dé verbeelding van de herfst, rood met witte stippen: vliegenzwammen.

Een hele zwerm zwammen groeide aan de Marsstukken. Ze hadden heel veel bekijks. Veel kinderen kwamen kijken, al dan niet met ouders. Ook vakantiegangers, die langs de Marsstukken fietsen, stapten af om de pracht te bekijken. Als ware fotomodellen lieten ze zich links- en rechtsom fotograferen.

 
"Botontkalking, een onderschatte ziekte"
Op 10 november preventieve botscandag in Wezup
"Botontkalking, een onderschatte ziekte"
"Eén van de meest verwaarloosde ziekten is osteoporose, in de volksmond botontkalking genoemd. We moeten vaak eerst iets breken, een heup, pols, enkel of been, voordat we ontdekken dat we osteoporose hebben. Simpelweg omdat we de klachten nog niet herkennen. En dan ontdekken we dat het een heel bepalende aandoening is. Wervelinzakkingen, het krimpen, ofwel kleiner worden in lichaamslengte zijn ook een signaal van osteoporose. Preventie heeft zin, want je kunt deze problemen voorkomen!"
 
70-jarige Sientje Knol verrast door medewerkers Huisartsenpraktijk Zweeloo

Sientje Knol uit Meppen werd donderdagochtend omstreeks 10.00 uur compleet verrast door medewerkers van de Huisartsenpraktijk Zweeloo. Als een volleerd zanggezelschap zong het team uit volle borst het felicitatielied “Lang zal Sientje leven in de gloria...." "Hiep Hiep Hoera....Hiep Hiep Hoera...!”

Het was een niet alledaags optreden van het huisartsenteam, maar dit keer was er wel alle reden toe. Sientje, al vele jaren werkzaam als interieurverzorgster bij de Huisartsenpraktijk, vierde haar 70e verjaardag. Huisartsen en medewerkers wilden deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan en togen donderdag naar de Middendorpstraat 11 in Meppen.

 
<< Start < Vorige 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Volgende > Einde >>

Pagina 261 van 299

Zoeken in de site

Laatste nieuws

CBS De Schutse vraagt aandacht voor het onderwijs.

Afgelopen vrijdag 15 maart waren de deuren van CBS De Schutse gewoon open. Dat we niet gingen staken, wil niet zeggen dat we ons geen zorgen maken over de toekomst van...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Aanschuifmaaltijden

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende ...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Drentse Bespaarmarkt komt in de gemeente Coevorden

Wilt u ook een energiezuinig huis met een lage energierekening en meer wooncomfort? Op dinsdag 26 maart organiseert de gemeente Coevorden samen met het Drents Energieloket een Bespaarmarkt over het toepass...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto