Algemeen nieuws
Toertocht Heinkel-scooters

Op uitnodiging van Piet en Grietje Hollander brengt Heinkelklub 'De Kwakel' komende zondag 1 augustus een bezoek aan Drenthe. Er wordt een toertocht door de omgeving van Zweeloo en Westerbork uitgezet. Naar verwachting zullen meer dan 60 scooters van het merk Heinkel aan deze tocht deelnemen.
Alle leden van 'De Kwakel' zijn in het bezit van tenminste één voertuig van het merk Heinkel. In de meeste gevallen betreft dat een Heinkelscooter. In de loop van de jaren is de club gegroeid tot een landelijke vereniging met circa 400 leden. Heinkel was in de zestiger jaren een populair scootermerk. De Heinkel stond bekend om zijn degelijkheid en werd wel de Rolls Royce onder de scooters genoemd. 'Heinkelklub 'De Kwakel' organiseert van april tot en met oktober iedere eerste zondag van de maand een toertocht voor haar leden.

 
Roelof Oldewening : markant schrijver én vroege vogel

Roelof Oldewening is niet alleen een natuurmens. Hij is ook een vroege vogel. Vaak zit de 70-jarige Aaldenaar 's morgens in alle vroegte, soms omstreeks half zes, al op zijn stalen ros om van de natuur en vooral de rust te genieten. 'Het ontwaken van de natuur is een eindeloos mooi tafereel', zegt Roelof veelzeggend.Meer dan tien jaar maakte Oldewening de lezers van Oes Eig'n Kraantien deelgenoot van zijn fietstochten door de omgeving van Zweeloo. Afgelopen week heeft hij afscheid genomen als AHA-medewerker. 'Ik heb met ontzettend veel plezier mijn bijdragen geleverd, maar mede met het oog op mijn gezondheid neem ik nu wat gas terug.

 
Jeugd BSO geniet van kinderbouwvak

Drieluik-Kinderopvang hield afgelopen week voor al haar vestigingen een doe-week in Oosterhesselen. Het was een groot succes, waar ruim 100 kinderen vier dagen lang vol overgave getimmerd, gezaagd, geschilderd en versierd hebben. Het thema van de week was bouwvak. De kinderen kwamen dagelijks naar Oosterhesselen waar ze met veel enthousiasme aan de slag gingen om een zo mooi mogelijke hut te bouwen. Alle vestigingen hadden een eigen afgebakend gebied waar zij aan het werk waren. Donderdagmiddag kwam directeur Geertje van de Wildenburg van Drieluik-Kinderopvang om alle bouwwerken te jureren. Alle kinderen kregen van haar een originele bouwvakkersmedaille, die met gepaste trots in ontvangst werd genomen. (Bron: Coevorden HuisAanHuis)

 

 

 
'Feest voor verzamelaars en boekenverslinders'

Zaterdag 31 juli boekenmarkt op terrein bij Aelder Meul

Zaterdag 31 juli vindt aan de voet van de Jantina Helling-molen in Aalden de traditionele boekenmarkt plaats. Van 10.30 uur tot 16.00 uur is een groot scala aan antiquarische en tweedehands boeken te koop. De boekenmarkt, die georganiseerd wordt door de molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul, geldt als één van de grootste in de regio en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Boekenwurmen en liefhebbers van oude boeken komen op het molenterrein in Aalden volop aan hun trekken.
Frans Winter en Ben Kraaijenbrink zijn de afgelopen maanden intensief bezig geweest om alle ingezamelde boeken te rubriceren en aan een kwaliteitstoets te onderwerpen. 'Zeldzaam, schaars en puntgaaf, daar scoor je mee', zeggen de beide Aaldenaren.

 
Miny Kuipers dé spil van 'De Spil'

Zelf wil ze liefst niet op de voorgrond en noemt ze haar inbreng 'heel gewoon'. Toch is het terecht dat Miny Kuipers uit Aalden in het zonnetje wordt gezet voor het feit dat ze al bijna vijftien jaar tot volle tevredenheid het dorpshuis De Spil exploiteert. 'Ik hoef niet zonodig al die aandacht, ik vind het gewoon heel belangrijk dat ik het verenigingsleven een goed en gastvrij onderkomen kan bieden. Daar probeer ik mij zo optimaal mogelijk voor in te zetten', vertelt Miny.

 
<< Start < Vorige 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Volgende > Einde >>

Pagina 261 van 292

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Open huis De Korenhof

Op woensdag 30 januari bent u tussen 14.30 en 16.30 uur van harte welkom bij het open huis van woonwijkcentrum De Korenhof aan de Korenhof 1 in Aalden. Onze medewerkers staan v...

dinsdag, 22 januari 2019

Lees verder

Veel opknapwerk verricht bij grafonderhoud in Zweeloo

De werkgroep onderhoud oude graven is al weer enige jaren enthousiast bezig met het restaureren en opknappen van oude graven op de openbare begraafplaats bij het kerkje van Sweel. We vro...

dinsdag, 22 januari 2019

Lees verder

Indienen aanvraag dorpsbudger Aalden 2018/2019

Zoals u misschien al heeft gelezen of gehoord, heeft Dorpsbelangen Aalden van de Gemeente wederom een budget van € 20.000,-- ontvangen ter verdere verbetering van de leefbaarheid in het dor...

dinsdag, 22 januari 2019

Lees verder
Willekeurige foto