Algemeen nieuws
‘Tropische Rommelmarkt WJD’

Afgelopen zaterdag organiseerde de WJD haar jaarlijkse rommelmarkt in de ‘Hof van Been’ te Zweeloo. Zoals ieder jaar, kon iedereen op de vrijdag en zaterdagochtend zijn of haar bruikbare ‘oude’ spullen in komen leveren bij de vrijwilligers van de WJD op het rommelmarktterrein. De WJD spreekt van een geslaagde rommelmarkt. Ook al werd er op de vrijdag tussen 16.00 en 17.30 uur niet zoveel gebracht vanwege de kwartfinales van het WK. Geen probleem volgens de vrijwilligers, want dan konden ze zelf ook voetbal kijken!

 
Postbodenpad in ere hersteld
In het beekdal tussen Oosterhesselen en Aalden, de Kerkhorsten, is woensdagochtend het oude bodenpad in ere hersteld. Dat vroeger een postbode door weer en wind tussen de dorpen over dit pad liep, was voor de historische vereniging Klenckerheugte de aanleiding om het traject aan te merken als cultuur-historisch erfgoed.Het pad wordt geopend door gedeputeerde Rein Munniksma van de provincie Drenthe en beheerder Ruud Kreetz van Natuurmonumenten. Daarbij zijn ook kinderen van de plaatselijke basisschool De Woert aanwezig, evenals van De Anwende en De Schutse uit Aalden. Een 'postbode' met een oude tas, afkomstig uit het depot van Klenckerheugte, luidt het pad ceremonieel in. Harm Jan Lesschen heeft de tekst voor het informatiebordje geschreven.
 
Zes koren in actie op groots shantyfestival

Liefhebbers genieten in dorpscentrum Zweeloo van zeemansliederen

Afgelopen zondag zinderde Zweeloo niet alleen onder de hitte, maar ook onder het geweld van zeemansliederen, shanties en forebitters. In het dorpscentrum werd een shantykorenfestival georganiseerd, waar zes koren optredens verzorgden. Op twee podia waren een keur aan maritieme uitingen te zien en te horen. De bezoekers werden enkele eeuwen teruggevoerd naar de bloeitijd van de zeilvaart met klippers en schoeners. Een heel breed repertoire aan de met de zee en de havenkroegen verbonden liedjes kwam voorbij.

 
Blije gezichten op zonnige speeltuindag in Aalden

De Speeltuindag in Aalden was afgelopen zaterdag een groot succes. Het weer was prachtig en iedereen was vrolijk gestemd. De kinderen liepen mooi geschminkt rond en er werd volop meegedaan met blik gooien en gegrabbeld in de grabbelton. Hoogtepunt voor met name de 7 t/m 12 jarigen was toch wel het Waveboard-parcours waar ook buiten de officiële wedstrijd volop gebruik van werd gemaakt. Hierbij de uitslagen van de wedstrijden die gehouden zijn tijdens de speeltuindag:

 
Benneveld organiseert eigen 'WK-voetbal'

Jaarlijks Boerenvoetbaltoernooi zorgt voor plezier én spektakel

Alle vergelijkingen met het WK-voetbal in Zuid-Afrika mogen dan mank gaan, maar het boerenvoetbaltoernooi dat zondag 27 juni in Benneveld wordt georganiseerd is zeker spraakmakend. Mede-organisator Edwin Smidt wijst naar het grasperceel aan de Bennevelderstraat waar het toernooi wordt georganiseerd. Niet op een keurig gemaaide grasmat, maar op een weiland. 'Ik weet nog uit het recente verleden dat we op zondagmorgen eerst de koeienvlaaien van het weiland moesten halen, maar dat is tegenwoordig allemaal wat beter geregeld', glimlacht Smidt.

 
<< Start < Vorige 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Volgende > Einde >>

Pagina 270 van 299

Zoeken in de site

Laatste nieuws

CBS De Schutse vraagt aandacht voor het onderwijs.

Afgelopen vrijdag 15 maart waren de deuren van CBS De Schutse gewoon open. Dat we niet gingen staken, wil niet zeggen dat we ons geen zorgen maken over de toekomst van...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Aanschuifmaaltijden

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende ...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Drentse Bespaarmarkt komt in de gemeente Coevorden

Wilt u ook een energiezuinig huis met een lage energierekening en meer wooncomfort? Op dinsdag 26 maart organiseert de gemeente Coevorden samen met het Drents Energieloket een Bespaarmarkt over het toepass...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto