Algemeen nieuws
Klussendag geeft c.b.s. De Schutse frisse aanblik

Afgelopen zaterdag kwamen leerkrachten van c.b.s. De Schutse en betrokken ouders bijeen om zich op te maken voor een grote opknapbeurt van de school en het plein er om heen.

Gewapend met allerlei gereedschappen en schoonmaakspullen begon om 9.00 uur deze klussendag. Met vereende krachten werden tijdens deze prachtige lentedag verschillende klussen opgepakt. Nieuwe bestrating, aanschoffelen van perkjes, ramen wassen, plaatsing nieuwe hekken, schoonmaken lichtkoepels, plaatsing nieuwe bankjes, hout lakken… en ga zo maar door.

 
O.b.s. De Krosbulten sluit in juli 2011 de deuren

De Openbare Basisschool ‘De Krosbulten’ zal aan het einde van het volgend schooljaar, juli 2011, definitief zijn deuren sluiten. 'Er zijn dan nog slechts vijftien leerlingen op school in Wezup en dat is te weinig om nog voldoende onderwijskwaliteit te kunnen garanderen', zo zegt Theo Huting van onderwijsstichting ARCADE. Bestuur en directie betreuren deze stap, maar in de gegeven situatie zijn maatregelen onafwendbaar.

 
Renovatie dorpshuis D'Aol Schoelstee

 

Stichting Dorpshuis Wezuperbrug start met het renoveren van het dorpshuis D'Aol Schoelstee. De renovatie is mogelijk gemaakt door giften van het Oranjefonds, het VSB-fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het leefbaarheidsfonds Vitaal van Woonservice, Fundatie Santheuvel Sobbe, de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe.

De renovatie aan het dorpshuis omvat onder meer een uitbouw van de achterzijde om toiletruimten (rolstoelvriendelijk) te creëren, het realiseren van een voorraadruimte voor opslag van consumptiegoederen, een uitbreiding van de vergaderzaal, de verplaatsing van de entree en de garderobe, het vernieuwen van kozijnen en plafonds, er wordt dubbelglas geplaatst en het dak en het toneel worden geheel vernieuwd.
 
Even bijpraten met Inge Oudshoorn

De redactie van Zweeloo-Digitaal plaatst regelmatig inwoners uit de zes Zweeler dorpen in de schijnwerpers. Dit keer zijn ze gericht op Inge Oudshoorn. De redactie reisde naar haar woonplaats Meppen en stelde de volgende vragen:

Wat is uw leeftijd en wat is uw beroep? "Mijn naam is Inge Oudshoorn en ik ben 48 jaar. Sinds 11 jaar woon ik met mijn gezin in Meppen. Ik ben werkzaam in de gezondheidszorg en werk nu 3 jaar zelfstandig als ambulant begeleider van kinderen en jongeren. Daarvoor was ik werkzaam bij de “Trans“. Dat is tegenwoordig Icare. Het is leuk en afwisselend werk je gaat met veel verschillende mensen om en mijn cliënten geven mij ook veel plezier. We ondernemen veel samen en ik steun ze bij hun dagelijkse bezigheden."

 
Theo Voortman : 'Het was een gevecht op leven en dood'

Vrijdag 19 februari 2010 zal Theo Voortman uit Wezuperbrug nooit meer vergeten. Het is een wonder dat hij het ernstig bedrijfsongeval, dat hem op deze dag overkwam, nog kan navertellen. Rond 13.00 uur wordt Theo in de schuur geplet door twee loodzware deuren van meer dan 1.500 kilogram. Een half uur lang levert hij een gevecht om in leven te blijven. De meest duistere scenario's spoken door zijn hoofd. 'Ik wil hier niet dood gaan..!', schreeuwt Theo, maar niemand die hem hoort.
 
<< Start < Vorige 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Volgende > Einde >>

Pagina 294 van 317

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Henk-Jan Tangenberg werkt aan nieuwe single

‘Ik ga voor enorme feestklapper met groot meezing gehalte’. Henk-Jan Tangenberg gaat de studio weer in om zijn derde single op te nemen. De 27-jarige feestzanger uit Aalden gaat wederom met Mar...

dinsdag, 13 augustus 2019

Lees verder

Straat van de maand: de Mepperstraat... tóén...

Meppen, Een couplet uit een “Meppenlied”, op de melodie van “ons dorp’, overigens nog nooit uitgevoerd, zegt in tekst wat de bijgaande foto in beeld laat zien: Meppen, de Mepperstraat….. t&o...

dinsdag, 13 augustus 2019

Lees verder

Opbrengst boekenmarkt voor Zwembad Zweeloo

Jan Seubring, penningmeester van Zwembad Zweeloo, ontvangt een cheque ter waarde van € 613,-- van Hans Terbach, voorzitter van Dorpsbelangen Aalden. Het gaat hierbij om de opbrengst van de eind juni ge...

dinsdag, 6 augustus 2019

Lees verder
Willekeurige foto