Algemeen nieuws
Natuurwerkdag in Zweeler dorpen: "We willen wat doen voor de natuur"
Die enorme betrokkenheid bij de natuur en bij het landschap, dat is heel mooi om te zien’. De ruim 1.600 deelnemers aan de jaarlijkse Natuurwerkdag hadden afgelopen zaterdag in ons land genoeg te doen.
 
Ina Denen werkt hard aan rentree op ‘t Alterbarg
Vraag Ina Denen voorlopig even niet om een voordeur te schilderen. De inwoonster van Zweeloo zal zich nog wel eens tien keer bedenken voordat ze weer op eenzame hoogte met de kwast aan de slag gaat.
 
Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Drentse platteland. Vandaag de dertiende bijdrage van het Zeeuws Meisje in Drenthe. Dit keer brengt ze een bezoek aan S.V Willem Tell….

 
De Gazelle voelt zich de koning te rijk

Van een trouwe lezeres van deze rubriek kregen we begin deze zomer een prachtig boek over de geschiedenis van de Gazelle. In haar boek Eeuw in versnelling schetst schrijfster Marian Rijk de geschiedenis van Gazelle als grootste fietsfabrikant van het land, met daaraan gekoppeld de geschiedenis van de familie Kölling-Breukink, die de fabriek tot in de jaren ’70 heeft geleid.

 
Wout Ann Botter uit Wezup nauw betrokken bij Humanitas

“Wij zoeken mensen die ons helpen dit werk in stand te houden”. Wout Ann Botter uit Wezup is de enthousiasmerende voorzitter van Humanitas Coevorden. In een reportage van Jos Grootscholten maken we nader kennis met de doelstelling van Humanitas en betrokken wijze waarop Wout Ann al vele jaren bij Humantias betrokken is.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 287

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Joop Westendorp: ‘Wees sterk en optimistisch’

Het levensverhaal van Joop Westendorp begint in Rotterdam, een bruisende wereldstad met ruim 600.000 inwoners. Joop denkt er nog vaak aan terug. De Rotterdamse mentaliteit wordt geroemd vanwege de open hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Derde editie van het Zweeler Kerstrondje

Het Zweeler Kerstrondje aanstaande vrijdag is een winters warm welkom bij een vijftal thuiswinkeltjes aan het Klooster en de Schapendijk in Zweeloo. Een achttal enthousiaste en (zeer) creatieve dames openen dan...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Bevolking Zweeloo smeedt plannen voor Zuidenveld

Afgelopen zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo in dorpshuis De Spil bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto