Algemeen nieuws
'Rommel' levert ruim 1.200 euro op
Vele marktkramen en nog veel meer prullaria. Dat was afgelopen zaterdag weer het vertrouwde beeld van de traditionele rommelmarkt van Stichting Sweelpop. De markt bood andermaal een grote verscheidenheid aan goederen. Ook een markt van uitersten, want alles wat voor de één echt rommel is, blijkt voor de ander juist nostalgisch en waardevol.
 
Snuffelmarkt

Zaterdag 7 juli 11.00 - 16.00 uur, Brugstraat 7 Wezup! (Bij slecht weer in de schuur Wezuperstraat 21). De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting “El Fuego” in Guatemala.

 
Sinds 1992 is ook de vlinderpopulatie met 40% afgenomen!

Het Grune Mannegie is een nieuwe rubriek in OEK. Hierin worden regelmatig tuinwetenswaardigheden met de lezer gedeeld.           Dramatische bijen- en insectensterfte.
Het zal weinigen ontgaan zijn dat er regelmatig berichten in het nieuws verschijnen over de ernstige insectensterfte, zowel in Nederland als in de naburige landen. Ook de recente insectentellingen op het Dwingelderveld gaven een soortgelijk resultaat.

 
Geslaagd, de vlag kan uit!

Aan Oud Aalden 4 in Aalden kon afgelopen week de vlag uit. Joyce Touwen slaagde met vlag en wimpel voor haar HAVO-diploma. Joyce is 16 jaar en heeft op het Hondsrug College in Emmen in vijf jaar de HAVO-opleiding afgerond.

 
Viertal redt op ’t Alterbarg leven van scheidsrechter

'We hebben gedaan wat we moesten doen'. 'We willen geen complimenten, maar we hopen dat iedereen een reanimatiecursus gaat volgen.' Dat zeggen Caroll Wolff, Maureen Reuvers, Ageeth Baas en Jan Hidding. Het leven van Edwin Assen wordt op zondag 27 mei j.l. gered door het viertal, als ze op sportpark ‘t Alterbarg in Zweeloo direct handelend optreden wanneer de 52-jarige scheidsrechter wordt getroffen door een hartinfarct. ‘Edwin heeft veel geluk gehad, maar lang niet in alle gevallen is dat zo.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 271

Zoeken in de site

Laatste nieuws

De Gazelle komt thuis met blauwe bessen

De nieuwe laag asfalt op de weg naar Wezup oogt deze vrijdagmiddag als een racecircuit. Met de nodige fantasie veranderen de bloemrijke akkerranden achter onze zonnebril zelfs in vangrails. Misschien is ...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Hoera, de vlag kan uit!

Nathalie en Mellanie Appeldoorn hebben hun eerste diploma op zak. De 16-jarige tweeling uit Aalden slaagde op het Esdal College in Oosterhesselen probleemloos voor het MAV...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

'The American Dream' van Mellanie Appeldoorn

‘Leerzaam om andere culturen te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten’. Het is altijd al haar droom geweest om een jaar naar een High School in Amerika te gaan. ‘Amerika is een land waar veel te ontdekken valt en is he...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder
Willekeurige foto