Algemeen nieuws
Emmer Courant uit februari 1942 duikt op tijdens verbouwingswerkzaamheden

In onze huidige samenleving vinden we vrijheid heel vanzelfsprekend. Maar dat is niet altijd zo geweest in Nederland. In de Tweede Wereldoorlog werden mensen ingeperkt in hun vrijheid. Er was geen vrijheid van meningsuitingen en er was geen persvrijheid.

 
“Zuidenveld Zweeloo door de jaren heen”

Historische Vereniging Zweeloo opent komende zaterdag deuren voor nieuwe expositie. Na de uiterst succesvolle tentoonstelling “Onderwijs in Zweeloo” komt de Historische Vereniging Zweeloo (HVZ) vanaf komende zaterdag met een nieuwe expositie: “Zuidenveld Zweeloo door de jaren heen”.

 
Zweeloo viert Koningsdag
In Zweeloo verhuisde de Oranjevereniging de viering van Koningsdag van outdoor naar indoor. Met de slechte weersvoorspelling in het verschiet, werden de festiviteiten van het terrein achter bistro Tante Sweel verplaatst naar de manege van de Alterbergruiters.
 
Zuidenveldfeest Op stoom

Op verzoek van O.E.K. verzorgt Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité, regelmatig een update over het komende Zuidenveldfeest in juli 2019. Hier is haar vierde bijdrage.

Op weg naar huis, rij ik door het Klooster in Zweeloo. De schuurdeuren van de familie Kroes staan wagenwijd open.

 
Paasbult vakkundig in de hens

De droogte dreigde nog even roet in het eten te gooien, maar de paasvuren in onze dorpen konden eerste en tweede Paasdag gewoon doorgang vinden. Een mooi gegeven, want deze aloude traditie moet in ere worden gehouden.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 314

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zuidenveld Nieuwsbrief 8

Beste inwoners, We zijn er zo goed als klaar voor! We zijn begonnen met de opbouw van het terrein. Ook zien we steeds meer versieringen in de straten. Wat een cre...

dinsdag, 9 juli 2019

Lees verder

Tophit "In Zweeloo kan alles !"

* Inwoners Zweeler dorpen al helemaal in Zuidenveldstemming * Zweeloo zorgt voor wauw-effect met 'metersgroot kunstwerk' De Zweeler dorpen bruisen aan de vooravond van Zuidenveld 2019 van enthousiasme en van de kun...

dinsdag, 9 juli 2019

Lees verder

Kijkje in keuken TastyBasics tijdens Zuidenveldfeest Zweeloo

Bedrijf in Aalden continu in ontwikkeling om mensen gezonder te maken. In de proefkeuken van TastyBasics in Aalden – het bedrijf in gezonde basisvoedselproducten – kan het publiek tijdens de Zuidenveldtentoonstelling van vrijdag...

dinsdag, 9 juli 2019

Lees verder
Willekeurige foto