Algemeen nieuws
Rubriek Terzijde

Ook een voorkeur voor muziek van Drenten? Naar aanleiding van mijn stukje over Drentse taalgewoonten kreeg ik – gelukkig – veel positieve reacties, zelfs via de mail. Dank daarvoor! Iemand vroeg of ik ook al een mening heb over Drentse muzikanten. Reken maar!

 
Met hem kun je gaan vissen

Snel zal je ze niet tegenkomen: de visotters. Deze viseter is familie van de marters, al zorgt hij voor minder problemen. We vinden ze in visrijke rivieren en meren. Otters zijn ware acrobaten in het water. Ze kunnen in een oogwenk van richting veranderen om zo achter een vis aan te kunnen gaan. Snoek, paling, karper, baars, krabben, kreeften, niks is veilig voor deze nachtelijke jager.

 
Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Drentse platteland. Vandaag de veertiende bijdrage van het Zeeuws Meisje in Drenthe. Dit keer stuit ze in de struiken op een bankje….….

 
Belastingspreekuur in bibliotheken

In de maand maart organiseren de bibliotheken in de gemeente Coevorden gratis belastingspreekuren. Tijdens deze spreekuren beantwoordt deskundige Tineke Verjans vragen over inkomstenbelasting en het aanvragen van toeslagen.

 
Presentatie Blijf Veilig Mobiel

Op uitnodiging van Bibliotheek Aalden en Aelder Meent verzorgt Veilig Verkeer Nederland Afd. Gemeente Coevorden een boeiende presentatie met als titel “Blijf veilig mobiel”.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 305

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Paasbult vakkundig in de hens

De droogte dreigde nog even roet in het eten te gooien, maar de paasvuren in onze dorpen konden eerste en tweede Paasdag gewoon doorgang vinden. Een mooi gegeven, want deze aloude ...

woensdag, 24 april 2019

Lees verder

Pluk&Deel verkoopt gedroogde appelstukjes ....

.... op vrijmarkt in Zweeloo voor het zwembad. Onlangs werd bekend dat de L.E.E.F. fair die al 6 jaar in Zweeloo gehouden werd ten bate van het Zwembad Zweeloo dit jaa...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder

Paaseieren zoeken Zweeloo

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd organiseerde Dorpsbelangen Sweel op Paaszaterdag het traditionele Paaseieren zoeken met een extra cadeautje voor de vinder van het gouden ei. Paashaas Jansje zorgde voor een gro...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto