Algemeen nieuws
De Straat van de Maand: Koemarsendrift

In 2012 zijn we gestart met de Straat van de Maand. De teller van de zeer gewaardeerde rubriek, waarin straten van de voormalige gemeente Zweeloo worden belicht, staat inmiddels al op 45 (!) bijdragen. Onze lange reis brengt ons deze maand naar de Koemarsendrift in Aalden. De circa 350 meter lange straat is gelegen tussen Oud Aalden en de Aelder Hooghe en is voor velen ook de binnendoor route via de Hormaatsdijk naar Benneveld. De Koemarsendrift telt slechts vijf woningen.

 
Van het aardgas af, maar wat dan ..?

Informatieavond CDA Coevorden woensdag 14 maart in De Spil in Zweeloo. Het CDA Coevorden organiseert 14 maart a.s. in samenwerking met ‘De Energiewerkplaats Drenthe’ een bijeenkomst met als thema ‘’Van het Aardgas af, maar wat dan?” Het doel van deze informatieavond (20.00 uur) in dorpshuis De Spil is om na te gaan en na te denken hoe we ‘gasloos’ door het leven kunnen gaan.

 
Pluk&Deel zoekt gezellige aanpakkers

Hé ken je ons nog? We zijn er vanwege een slecht appeljaar een jaartje tussenuit geweest, maar dit jaar staan we weer in de Pluk&Deel-modus. Heb je ook zin om dit najaar weer samen appels te plukken, verwerken en te verkopen voor een goed doel in onze omgeving? Laat het ons weten!

 
Werkgroep weidevogelnestbescherming doet dringende oproep:

“Voorkom nestverstoring in het broedseizoen”. In maart begint het broedseizoen weer voor de weidevogels. Kievieten, grutto’s, wulpen en scholeksters zijn onderweg en zullen vanaf eind maart tot in de maand juni gaan nestelen en broeden op de bouwgronden en weidegebieden rondom onze dorpen. In 80% van de legsels gaat het om kievieten, voor 10% betreft het scholeksters. In onze regio broeden verder nog, zij het spaarzaam, grutto’s, tureluurs, wulpen en wilde eenden.

 
Groep 1/2 van o.b.s. De Anwende op geheime Valentijns Missie…

Afgelopen woensdag werden er in de Zweeler dorpen tijdens Valentijnsdag weer flink wat rode hartjes, Valentijnsknuffels en Valentijnskaarten uitgedeeld. Hoewel deze dag voornamelijk wordt gevierd door volwassenen en jongeren, wordt het meer en meer een thema waar ook peuters en kleuters iets mee doen. Ook groep 1 & 2 van o.b.s. De Anwende deed een flinke duit in het zakje!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 258

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Herdenkingsplechtigheid tijdens de Nationale Dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2018

Zweeloo,  Aanwezig namens het gemeentebestuur: dhr. G. Mulder, raadslid Pvd...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Eerste bankje van ‘de Rode Draad’ geplaatst

Stichting Aelder Hooghe Kunsten start met unieke wandelroute. Met de plaatsing van het eerste bankje is Stichting Aelder Hooghe Kunsten vrijdagochtend officieel gestart met de uitvoering van het project ‘Rode Dra...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Lente Fair LEEF! in teken van puurheid, rust en vakmanschap platteland

Ook zesde editie op 5 en 6 mei a.s. weer ten bate van Zwembad Zweeloo. Zwem, eet, drink, bezichtig én geniet. Dat is wederom het veelzijdig thema van de zesde edi...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder
Willekeurige foto