Algemeen nieuws
Marcel Zantingh schrijft boek over “Zweeloo in oorlogstijd”

Medewerker explosievenopsporing speurt naar Zweeler verhalen over 1940-1945. Marcel Zantingh uit Aalden schrijft een boek over Zweeloo in oorlogstijd. Een boek over een neergestorte bommenwerper, bominslagen, het dagelijks leven in 1940-1945 én uiteraard de bevrijding. ‘Er zijn inmiddels veel boeken over de geschiedenis van Zweeloo verschenen, maar eigenlijk is er nog geen boek dat de hele oorlogsgeschiedenis van Zweeloo behandelt’, zegt de 29-jarige Zantingh.

 
Sientje Knol neemt afscheid van Huisartsenpraktijk Zweeloo

“Ze was altijd goed gehumeurd en niets was haar teveel !” Sientje Knol (77) uit Meppen heeft afgelopen week afscheid genomen van de Huisartsenpraktijk Zweeloo. Ruim zeventien jaar geleden begon Sientje als interieurverzorgster en deze taak heeft ze altijd tot in de puntjes uitgevoerd. ‘Het rook altijd weer zo lekker fris als Sientje was geweest’, vertellen de medewerkers van de Huisartsenpraktijk.

 
Paul en Gonda onder de indruk van orkaan Ophelia

'We hoorden echt alles knappen en kraken'. Paul en Gonda Blaauwgeers uit Aalden kijken terug op een heel bijzonder en spannend vakantieavontuur in Ierland. Eén ding is zeker: een orkaan is een belevenis die ze liever nooit meer hopen mee te maken. Ierland werd ruim twee week geleden gegeseld door orkaan Ophelia en uitgerekend op dat moment brachten Paul en Gonda een vakantiebezoek aan Ierland.

 
PKN Gereformeerde Kerk actief voor Dorcas Voedselactie

In de week van 29 oktober t/m 5 november houdt de christelijke hulporganisatie Dorcas Hulp Nederland weer haar jaarlijkse Nationale Voedselactie.
In de afgelopen jaren heeft de PKN Gereformeerde Kerk in Aalden van harte meegedaan met de voedselactie van Dorcas. Mede dankzij de hulp van u kon Dorcas in de afgelopen jaren vele voedselpakketten versturen naar landen in het Oost-Europa en Afrika. Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen door bijvoorbeeld leeftijd, ziekte of een beperking. Het geld besteedt Dorcas aan voedselzekerheidprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

 
Postzegelavond?

TERZIJDE – column van Hans Terbach

Ondergetekende verzamelt postzegels, Nederland tot 2000, Duitsland, Zwitserland. En ik stop verder alles wat je zo krijgt in een boek. Nou weet ik natuurlijk, dat postzegelverzamelaars zo’n beetje een uitstervende soort aan het worden zijn. Jammer, want je leert veel over geschiedenis en cultuur van een land. Maar ja, over 10 jaar of zo bestaan er geen postzegels meer, omdat dan echt alle communicatie digitaal verloopt en ook de oudjes van dan geen digibeten meer zijn. Bovendien is een postzegel een behoorlijke uitgave geworden; per 1 januari 83 cent!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 246

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zorgen om zorg

TERZIJDE – column van Hans Terbach. In onze dorpen mogen we zeker niet mopperen over de aanwezigheid van wat in jargon de formele zorg heet: huisarts, apotheek, fysio, tandarts , Tre...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Dre...

woensdag, 10 januari 2018

Lees verder

Even voorstellen….Daan Heuver,

opbouwwerker Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) houdt vanaf vandaag (9 januari) wekelijks inloopspreekuur in de multifunctionele accommodatie ‘De Aelder Meent’ in Aal...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto