Algemeen nieuws
Straat van de maand: De Bremweg in Aalden

De Bremweg: Een rustig straatje, tussen Paasbergstraat en Paardelandsdrift. Vier woningen. Wat oude, dikke eiken…. Je vraagt je af: waar is/was de brem? De oproep in OEK om informatie ‘ van toen’  leverde wat op: twee inwoners met verhalen, en zelfs foto’s. Van hoe het was; inclusief de brem.

 
In deze twee editie een portret van HESTER PRONK

Het is altijd belangrijk om te onthouden dat een vrijwilliger onbetaald werk doet en plezier beleeft aan wat vrijwilligers doen voor onze verenigingen. In de komende periode besteden we op onze site met regelmaat aandacht aan de beleving, motivatie en het gevoel van de vrijwilliger.  ‘Ik werd geboren als voetballer’, zegt Hester met een glimlach. Toen ze als 7-jarig meisje voor het eerst de kicks aantrok, was de voetbalwereld echter nog een exclusief mannendomein.

 
LABEL 18.12 : een creatieve onderneming!

Esther Mensinga bedreven in het maken van sieraden. Wat voor Esther Mensinga uit Aalden ooit als hobby aan de keukentafel begon, is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met ambitie. LABEL 18.12 is een naam die niet alleen in de regio bekend is, maar ook buiten de provincie Drenthe weten de liefhebbers van mooie zelfgemaakte sieraden LABEL 18.12 inmiddels te vinden. Esther kan er trots op zijn.

 
Uitvaartvereniging trots op vernieuwde aula

Uitvaartvereniging De Laatste Eer Zweeloo e.o. (DLE) vierde afgelopen week haar eeuwfeest. Honderd jaar geleden, in 1918, werd de vereniging opgericht, al heette ze toen nog toepasselijk de “Lijkwagenvereniging“. Anno 2018 is de vereniging nog steeds hartstikke vitaal. Of om de woorden van voorzitter Anke Holman (50) te citeren: “Voor een 100-jarige zijn we nog heel flexibel.”

 
Aalden heeft afvalsorteerstraat

€˜'Haal jij eruit wat erin zit'€™? Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen nog meer afval gaan scheiden. Vanaf de tweede week van mei is Area Reiniging in opdracht van de gemeente Coevorden gestart met de realisatie van in totaal vier sorteerstraten in Aalden, Oosterhesselen, Dalen en Sleen. Eén van de sorteerstraten met ondergrondse containers is inmiddels gestationeerd bij supermarkt Coop Weggen in Aalden.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 271

Zoeken in de site

Laatste nieuws

De Gazelle komt thuis met blauwe bessen

De nieuwe laag asfalt op de weg naar Wezup oogt deze vrijdagmiddag als een racecircuit. Met de nodige fantasie veranderen de bloemrijke akkerranden achter onze zonnebril zelfs in vangrails. Misschien is ...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Hoera, de vlag kan uit!

Nathalie en Mellanie Appeldoorn hebben hun eerste diploma op zak. De 16-jarige tweeling uit Aalden slaagde op het Esdal College in Oosterhesselen probleemloos voor het MAV...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

'The American Dream' van Mellanie Appeldoorn

‘Leerzaam om andere culturen te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten’. Het is altijd al haar droom geweest om een jaar naar een High School in Amerika te gaan. ‘Amerika is een land waar veel te ontdekken valt en is he...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder
Willekeurige foto